ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 κορυφαία μυστικά DIY ομορφιάς που βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας εξοικονομούν χρόνο και χρήμα

Σερφάροντας στο διαδίκτυο, αλιεύσαμε τα 10 καλύτερα tips-tricks ομορφιάς, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα περιττά έξοδα σε περιττές κρέμες και σύνεργα.

10 κορυφαία μυστικά DIY ομορφιάς που βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας εξοικονομούν χρόνο και χρήμα

Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν μυστικά. Ό,τι παλιότερα δυσκολευόμασταν να ανακαλύψουμε, τώρα το βρίσκουμε πατώντας απλώς ένα κουμπί. Όλοι πλέον έχουν άμεση πρόσβαση στην γνώση και την ενημέρωση. Και αυτό αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας: την τέχνη, την πολιτική, τον αθλητισμό, την μόδα και, φυσικά, την ομορφιά. Τα νέα λανσαρίσματα διαδίδονται πια με ταχύτητα φωτός και τα συστατικά των καλλυντικών κοινοποιούνται σε όλους. Οποιοσδήποτε μπορεί να βρει πληροφορίες για την σωστή εφαρμογή του eyeliner, της πούδρας terracotta ή της high tech μάσκας προσώπου, η οποία μπορεί να σβήσει την κούραση μέσα σε επτά λεπτά και έξι δευτερόλεπτα. Μέσα σε όλο αυτόν τον καταιγισμό πληροφοριών, αποκαλύφθηκαν και κάποια πιο απλά μυστικά. Συνταγές ομορφιάς από μια άλλη εποχή και tips που δίνουν απαντήσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. H Do It Yourself ομορφιά περιλαμβάνει μια σειρά από εξαιρετικά απλές διαδικασίες, που αποκλείεται να σας αφήσουν αδιάφορη. Κρατήστε σημειώσεις, λοιπόν:

1. Λεμόνι για καθαρά νύχια

10 κορυφαία μυστικά DIY ομορφιάς που βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας εξοικονομούν χρόνο και χρήμα

Ο φυσικός χυμός λεμονιού με την έντονη οξύτητά του έχει τεράστιες, λευκαντικές ιδιότητες και αποδεικνύεται πολύτιμος στις περιπτώσεις που θέλετε να αποχρωματίσετε άμεσα μια περιοχή. Δοκιμάστε τον, για να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τα νύχια σας μετά την εφαρμογή των σκουρόχρωμων βερνικιών. Βυθίστε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με φυσικό χυμό λεμονιού αναμειγμένο με λίγο νερό και μετά τρίψτε την επιφάνεια των νυχιών σας με ένα βουρτσάκι. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν!

2. Ombre Μανικιούρ

Η μόδα στο μανικιούρ επιβάλλει το blending και ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι το σφουγγάρι της κουζίνας με το οποίο θα δημιουργήσετε ένα τέλειο ombre αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, αρχικά θα απλώσετε το βερνίκι με την πιο ανοιχτή απόχρωση σε όλη την βάση του νυχιού σας χρησιμοποιώντας το πινελάκι του. Μετά, θα συνεχίσετε με την σκούρα απόχρωση την οποία θα απλώσετε με το σφουγγαράκι έτσι ώστε στην κορυφή του νυχιού το αποτέλεσμα να σβήνει σταδιακά. Ολοκληρώστε το μανικιούρ με το top coat.

3. Βλεφαρίδες με πλούσιες καμπύλες

Μπορεί στην αγορά να υπάρχουν λειτουργικά curlers για τις βλεφαρίδες (μιλάμε για τα ειδικά “ψαλίδια” που γυρίζουν τις βλεφαρίδες μας), αλλά συμβαίνει πολλές φορές να μην τα έχουμε στα χέρια μας. Τι κάνουμε τότε; Παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας, το ζεσταίνουμε κάτω από το νερό της βρύσης και μετά το ακουμπάμε στις ρίζες των βλεφαρίδων με την κοίλη πλευρά του προς τα φρύδια. Ανασηκώνουμε απαλά το κουτάλι, περιμένουμε ελάχιστα και απολαμβάνουμε τις άψογα καμπυλόγραμμες βλεφαρίδες μας.

4. Παντζάρι για κόκκινα χείλη

Το ξέρουμε ότι έχετε άπειρα κραγιόν στο νεσεσέρ σας, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να θέλετε μια βαθιά αλλά απίστευτα φυσική, κόκκινη απόχρωση για τα χείλη σας και να μην την βρίσκετε. Τότε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα παντζάρι στην μέση και να πιέσετε τα χείλη σας πάνω στην επιφάνειά του. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε και με τα βύσσινα όταν είναι στην εποχή τους. Οι λάτρεις του DIY θα μπορούσαν, επιπλέον, να αποξηράνουν το παντζάρι με έναν αφυγραντήρα, να το κάνουν σκόνη και να το αναμείξουν με ένα φυσικό κερί για να έχουν πάντα ένα balm με τέλειο χρώμα στην τσάντα τους.

5. Ένα διάσημο αλλά επικίνδυνο tip

Ένα άλλο tip για ζουμερά χείλη είναι αυτό που παρουσίασε κάποια στιγμή στο διαδίκτυο η 18χρονη αδερφή της Kim Kardashian, Kylie Jenner, και έμεινε στην ιστορία ως “Kylie Jenner Challenge”. Ουσιαστικά τοποθετείς τον λαιμό ενός μπουκαλιού στο στόμα σου, αναπνέεις βαθιά και αφήνεις τον αέρα να δώσει έξτρα όγκο στα χείλη σου. Το αποτέλεσμα που παίρνεις κρατάει το πολύ δύο ώρες, αλλά η διαδικασία αυτή έχει κατηγορηθεί ευρέως, καθώς πολλά κοριτσάκια τραυματίστηκαν γύρω από τα χείλη τους εξαιτίας της μεγάλης πίεσης. Μην το κάνετε. Στην αγορά υπάρχουν πολλά κραγιόν που δίνουν φουσκωμένα χειλάκια στο λεπτό!

6. Τσάι για τα πρησμένα μάτια

Τα φακελάκια του τσαγιού είναι, επίσης, ένα από τα γνωστά μυστικά ομορφιάς για τα πρησμένα μάτια. Για να κάνετε σωστά την διαδικασία, βυθίστε δύο φακελάκια πράσινου τσαγιού μέσα σε παγωμένο νερό και μετά τοποθετήστε τα πάνω στις σακούλες των ματιών σας. Η καφεΐνη, που περιέχει το τσάι, συσφίγγει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, ενώ η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει την ροή του αίματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υποχωρεί το πρήξιμο.

7. Πιστωτική κάρτα ως οδηγός eyeliner

Ένα ακόμα ενδιαφέρον tip για το μακιγιάζ είναι η χρήση της πιστωτικής κάρτας σαν οδηγού εφαρμογής του eyeliner - ιδανικό tip για όσες θέλουν το Cat Eye Look και δεν το καταφέρνουν. Η πιστωτική κάρτα τοποθετείται σαν στένσιλ, σύρριζα στην εξωτερική γωνία του ματιού, από την κάτω πλευρά. Την κρατάτε με την φορά που θέλετε να έχει η γραμμή σας και έτσι σχεδιάζετε από πάνω με το πινελάκι χωρίς να φοβάστε ότι θα χάσει τον δρόμο του. Με λίγα λόγια, επαγγελματικό αποτέλεσμα στο λεπτό χωρίς μουντζούρες και αγωνία.

8. Μάσκες Multi-tasking

Για τις πολυάσχολες και τις μητέρες που έχουν ελάχιστο χρόνο στην διάθεση τους, οι δαιμόνιες beauty bloggers, ανά τον κόσμο, προτείνουν το multi masking. Τι είναι αυτό; Απλώς, εφαρμόζετε όλες τις μάσκες μαζί και ξεμπερδεύετε. Βάζετε λιωμένο αβοκάντο με λάδι στα μαλλιά σας για στιλπνότητα, απελευθερώνετε τους φραγμένους πόρους στην περιοχή της μύτης με πράσινο άργιλο και τοποθετείτε δροσερά patches κάτω από τα μάτια για να εξαφανιστούν τα σημάδια της κούρασης. Σε λίγη ώρα, έχετε άψογη επιδερμίδα και λαμπερά μαλλιά!

9. Τ-shirt αντί για πετσέτα μαλλιών

Για να διατηρήσετε απαλά τα μαλλιά σας και να αποφύγετε τις φθορές, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγετε την τακτική χρήση του σεσουάρ. Επίσης, καλό θα ήταν να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με ένα T-shirt και όχι με πετσέτα, που μπορεί να είναι πολύ απορροφητική, αλλά η επιφάνειά της αποδεικνύεται σκληρή για την τρίχα.

10. Βάλτε X στα χείλη σας

Τελειώνουμε με ένα ακόμα tip που αφορά το μακιγιάζ και συγκεκριμένα την εφαρμογή του κραγιόν. Ο καλύτερος τρόπος να μακιγιάρετε τα χείλη σας, αποφεύγοντας τα λάθη, είναι να σχεδιάσετε ένα X στα λοφάκια των χειλιών σας με ένα μολύβι χειλιών σε κοντινή απόχρωση με αυτή του κραγιόν σας. Το Χ εκτός ότι θα δώσει ένταση στην κορυφή των χειλιών, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εφαρμογή τόσο του lip liner όσο και του κραγιόν.

Kείμενο: Οlivia Singer

Φωτογραφίες: George Harvey

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

Περισσότερα από

Ομορφιά

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.