ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαύρο ή καφέ eyeliner; Ποιο να επιλέξεις και γιατί

Δύο δημοφιλείς αποχρώσεις που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες και μπορούν να φοριούνται σε διαφορετικές περιστάσεις με διαφορετικό αποτέλεσμα.

Το eyeliner είναι από τα πιο αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ που δε λείπει από κανένα νεσεσέρ. Μπορείς να το φορέσεις σε όλες τις αποχρώσεις, ακόμη και σε έντονους τόνους του ροζ, του πράσινου ή του μπλε. Παρόλα αυτά το καφέ και το μαύρο είναι δύο χρώματα eyeliner που φοριούνται εύκολα, καθημερινά, σε διαφορετικές περιστάσεις. Κάθε απόχρωση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και για αυτό συχνά είναι δύσκολο να επιλέξεις. Φρόντισε λοιπόν να έχεις και τα δύο χρώματα στην διάθεσή σου και δες παρακάτω πότε να επιλέγεις το ένα και πότε το άλλο.

Το καφέ eyeliner χαρίζει πιο απαλό, διακριτικό αποτέλεσμα και είναι ιδανικό για ένα καθημερινό, φυσικό look στα μάτια. Ενώ ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα κολακεύει ιδιαίτερα τις ανοιχτόχρωμες. Ένα μαύρο μολύβι ή eyeliner μπορεί να είναι πολύ έντονο και σκληρό σε μια λευκή επιδερμίδα ενώ το καφέ την αναδεικνύει ιδανικά ενώ ταιριάζει πολύ και σε όσες έχουν πράσινα μάτια. Επιπλέον, ενώ το μαύρο είναι ένα πολύ συγκεκριμένο χρώμα, το καφέ μπορεί να έχει πολλούς διαφορετικούς τόνους, άλλους πιο χάλκινους, άλλους πιο κοκκινωπούς, άλλους πιο σοκολατί.

Καφέ eyeliner Idôle Liner της  Lancôme

Καφέ eyeliner Idôle Liner της Lancôme

Το μαύρο eyeliner προσθέτει ένταση σε κάθε εμφάνιση και αποτελεί μια statement επιλογή. Είναι ιδανικό για ένα εντυπωσιακό cat eye ή ένα μυστηριώδες smokey eye look. Επιπλέον, ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας και σε όλες τις αποχρώσεις ματιών, ανοιχτές ή σκούρες, δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί. Τέλος, το μαύρο eyeliner μπορεί να μην έχει διαφορετικούς τόνους αλλά είναι ιδανικό για πειραματισμούς και συνδυασμούς με άλλα προϊόντα, για να δημιουργήσεις ένα ευφάνταστο μακιγιάζ ματιών, από το πιο απλό και καθημερινό ως το πιο περίπλοκο και εντυπωσιακό.

Μαύρο ή καφέ eyeliner; Ποιο να επιλέξεις και γιατί

Μαύρο eyeliner Lineproof της Radiant Professional

Με ποιο κριτήριο να επιλέξεις

1 Το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις: εννοείται πως το μαύρο eyeliner θα σου δώσει ένα πιο έντονο αποτέλεσμα από το καφέ. Αν θέλεις να κάνεις ένα κλασικό cat eye ή ένα sumdged look το μαύρο είναι μονόδρομος.

2 Την απόχρωση της επιδερμίδας σου και των ματιών σου: όπως ήδη είπαμε και οι δύο αποχρώσεις ταιριάζουν σε όλους τους τόνους δέρματος, παρόλα αυτά η κάθε μία μπορεί να αναδείξει λίγο περισσότερο συγκεκριμένες αποχρώσεις επιδερμίδας και ματιών σε διαφορετικές περιστάσεις. Αν είσαι πολύ ξανθιά και δε θέλεις να έχεις έντονο μακιγιάζ προτίμησε ένα καφέ eyeliner. Αν πάλι θέλεις να προσθέσεις ένταση στα ανοιχτόχρωμα μάτια σου και να έχεις ένα ποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα προτίμησε το μαύρο.

3 Την δεξιοτεχνία σου στο μακιγιάζ: όπως είναι φυσικό το μαύρο υγρό eyeliner δε συγχωρεί τα λάθη. Αν προσπαθήσεις να το διορθώσεις το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει να επαναλάβεις όλο το μακιγιάζ ου. Οι καφέ αποχρώσεις από την άλλη είναι πιο φιλικές για τους αρχάριους και τυχόν λάθη καλύπτονται πιο εύκολα με γήινες σκιές ή concealer.

Read Next

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

Περισσότερα από

Ομορφιά

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".