ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί είναι τόσο απαραίτητο το serum;

Τι είναι αυτό το μαγικό προϊόν φροντίδας προσώπου, τι παραπάνω προσφέρει από την κρέμα σου και για ποιους λόγους να το προσθέσεις στην καθημερινή σου περιποίηση;

Γιατί πρέπει να φοράς serum;

Θεωρούνται τα πιο δραστικά και αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, και όχι άδικα. Τα serums – ή στα ελληνικά "οροί”- εφόσον χρησιμοποιούνται τακτικά μπορούν να αλλάξουν σε τεράστιο βαθμό την υφή και την όψη της επιδερμίδας σου. Η σύνθεση τους είναι ειδικά μελετημένη ώστε να διεισδύει βαθιά στο δέρμα σου – πιο βαθιά από ότι μια κρέμα – και να αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα όπως οι σκούρες κηλίδες, η αφυδάτωση, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, η ακμή. Φυσικά ο ορός δε χρησιμοποιείται μόνος του αλλά συνδυάζεται με τα υπόλοιπα προϊόντα καθημερινής φροντίδας, όπως η ενυδατική ή αντηλιακή κρέμα, και εξασφαλίζει ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όμως το serum, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης που μπορεί να χρησιμοποιείς, έχει πολύ εξειδικευμένη σύνθεση και στοχεύει σε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα για αυτό και, κατά κάποιον τρόπο, αποτελεί μια πιο εξατομικευμένη απάντηση στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Επειδή ακριβώς υπάρχουν τόσο εξειδικευμένες συνθέσεις για κάθε δερματικό πρόβλημα μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξεις το ιδανικό serum για τη δική σου επιδερμίδα. Για αυτό ακριβώς σε βοηθάμε με τις πιο κάτω απλές και ξεκάθαρες οδηγίες:

Δώσε βάση στα συστατικά

Οι οροί έχουν συμπυκνωμένη σύνθεση με υψηλή περιεκτικότητα σε συγκεκριμένα, δραστικά συστατικά που αντιμετωπίζουν τα συνηθέστερα δερματικά προβλήματα. Έτσι, αν έχεις ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα θα αναζητήσεις έναν ορό με υαλουρονικό οξύ, αν θέλεις πιο λαμπερή και ομοιόμορφη όψη η απάντηση είναι η βιταμίνη C, αν σε ενοχλούν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες θα χρησιμοποιήσεις έναν ορό με ρετινόλη ενώ αν σε ενοχλούν οι κοκκινίλες, οι ερεθισμοί ή η ακμή τότε η λύση είναι η νιασιναμίδη με την καταπραϋντική δράση.

Φόρεσε τον ορό σου κάθε μέρα

Πρωί και βράδυ αν το κρίνεις απαραίτητο και αν το επιτρέπει η σύνθεσή του. Αν όμως έχεις επιλέξει έναν ορό με προϊόντα που μπορεί να είναι φωτοευαίσθητα, όπως τα οξέα ή η ρετινόλη, καλό είναι να τον χρησιμοποιείς μόνο το βράδυ. Άλλα πάλι serums που περιέχουν βιταμίνη C ή άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά προσφέρουν προστασία από τη ρύπανση και την ηλιακή ακτινοβολία και είναι καλό να φοριούνται το πρωί.

Ακολούθησε τη σωστή σειρά

Όταν εντάσσεις πολλά προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου καλό είναι να τα εφαρμόζεις με σωστή σειρά για να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Ξεκίνα με τον καθαρισμό, την απολέπιση και την τονωτική λοσιόν και μετά εφάρμοσε το serum σου. Συνέχισε με την ενυδατική σου κρέμα και το αντηλιακό. Ακόμη και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με φοβηθείς το serum, έχει πολύ ελαφριά υφή που απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει γυαλάδα.

Διάλεξε τον ορό που σου ταιριάζει

Το βασικό σου κριτήριο θα είναι ο τύπος και οι ανάγκες της επιδερμίδα σου. Ενυδατικά συστατικά όπως η αλόη, η βιταμίνη Ε αλλά και το υαλουρονικό οξύ απευθύνονται στην ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Το κουρασμένο και θαμπό δέρμα θα λάμψει με τη βιταμίνη C και θα επωφεληθεί από την αντιφλεγμονώδη δράση της βιταμίνης Β3, γνωστής και ως νιασιναμίδη. Αν πάλι θέλεις να τονώσεις την παραγωγή κολλαγόνου και να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου διάλεξε έναν ορό με ρετινόλη ή πεπτίδια.


Read Next

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.