ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι το layering

Δες ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς και με ποια σειρά.

Αφού περάσαμε μια περίοδο μινιμαλισμού όπου αναζητούσαμε προϊόντα πολυχρηστικά για να κερδίζουμε χρόνο ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε το trend που έρχεται από την Άπω Ανατολή και χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κορέα και απαιτεί τον συνδυασμό πολλών διαφορετικών προϊόντων για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου. Δες πως ακριβώς λειτουργεί το layering και απόλαυσε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της τάσης αυτής.

Κανόνας Νο1: Εξατομίκευση

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης που να ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες. Κάθε μία έχει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές της και θα πρέπει να τις λάβεις υπόψη σου αν θες να δεις αποτελέσματα. Η ρουτίνα της καθημερινής φροντίδας πρέπει να είναι πλήρως εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στον τύπο του δικού σου δέρματος.

Κανόνας Νο2: Υφές

Ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών προϊόντων μπορεί να είναι ευεργετικός, αν γίνεται σωστά. Το layering είναι μια μέθοδος που σου επιτρέπει να αντιμετωπίσεις πολλές και διαφορετικές ανάγκες, την ίδια στιγμή. Το μυστικό για να λειτουργήσει είναι να ξεκινάς με τα προϊόντα που έχουν πιο ελαφριά, ρευστή υφή, όπως ένας ορός, και να συνεχίζεις με αυτά που έχουν πλούσια υφή, όπως μια κρέμα θρέψης. Έτσι, τα συστατικά απορροφούνται καλύτερα και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Κανόνας Νο3: Η σωστή στιγμή

Υπάρχουν προϊόντα που δρουν πολύ καλύτερα το πρωί και άλλα που είναι ιδανικά για τη βραδινή σου περιποίηση. Για αυτό και θα πρέπει να έχεις διαφορετική ρουτίνα για κάθε στιγμή της ημέρας. Η βιταμίνη C και το αντηλιακό είναι απαραίτητα στην πρωινή σου φροντίδα αφού προσφέρουν αντιοξειδωτική και αντηλιακή προστασία αντίστοιχα ενώ η ρετινόλη, για παράδειγμα, είναι καλύτερα να εφαρμόζεται το βράδυ ώστε να επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση χωρίς να ανησυχείς για τυχόν ερεθισμούς. Προσοχή! Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να δοκιμάζεις οποιοδήποτε νέο προϊόν σταδιακά, αφήνοντας μερικές μέρες να περάσουν μετά την πρώτη εφαρμογή, ώστε να διαπιστώνεις αν σου προκαλεί ερεθισμούς ή κοκκινίλες.

Το πρωινό layering

1 Καθαρισμός: είναι το πρώτο βήμα κάθε ρουτίνας περιποίησης. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με προϊόν που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου. Οι αφροί ταιριάζουν στις κανονικές, μικτές επιδερμίδες, τα τζελ στις λιπαρές, οι κρέμες και τα λάδια στις πιο ξηρές και ώριμες.

2 Τόνωση: η τονωτική λοσιόν εξισορροπει το pH της επιδερμίδας, απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα του μακιγιάζ και ενυδατώνει. Πλέον υπάρχουν και πολλές τονωτικές λοσιόν που κάνουν απαλή απολέπιση με οξέα και είναι ιδανικές για τη σύσφιξη πόρων και την αύξηση της λάμψης.

3 Ορός: το πρωί η βασική ανάγκη της επιδερμίδας είναι η προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και τη ρύπανση. Η βιταμίνη C έχει αποδεδειγμένα την πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι ιδανική για να παρέχει προστασία από την πρόωρη γήρανση αλλά και φωτεινή όψη. Αν διαπιστώνεις και άλλες βασικές ανάγκες, όπως η καταπολέμηση κηλίδων ή ρυτίδων, μπορείς να συνδυάσεις της βιταμίνη C με έναν ακόμη ορό που να περιέχει νιασιναμίδη, για τις κηλίδες, ή υαλουρονικό οξύ, για τις ρυτίδες. Σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεις πάντα πρώτα το προϊόν με την πιο ελαφριά, ρευστή υφή.

4 Ενυδατική κρέμα: δεν νοείται ρουτίνα περιποίησης χωρίς ενυδάτωση. Η ενυδατική σου θα πρέπει να περιέχει συστατικά που προστατεύουν τον δερματικό φραγμό και συγκρατούν στο εσωτερικό του την απαραίτητη υγρασία ώστε να είναι η επιδερμίδα σου ελαστική και λαμπερή.

5 Αντηλιακή κρέμα: είναι το τελευταίο βήμα κάθε σωστής ρουτίνας περιποίησης και πρέπει να εφαρμόζεται όλο τον χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι. Φρόντισε η κρέμα που θα επιλέξεις να παρέχει προστασία τόσο από την UVB όσο και από την UVA ακτινοβολία και, κατά προτίμηση, να περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά για πρόληψη κατά της πρόωρης γήρανσης.

Το βραδινό layering

1 Διπλός καθαρισμός: το βράδυ είναι η σωστή στιγμή για πιο σχολαστικό καθαρισμό. Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου με ένα προϊόν σε μορφή νερού micellaire ή ελαίου και συνέχισε με ένα τζελ ή αφρό καθαρισμού για να απομακρύνεις τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στη διάρκεια της ημέρας.

2 Ορός: η συμπυκνωμένη σύνθεσή ενός serum εξασφαλίζει πιο γρήγορη και αποτελεσματική δράση. Η επιλογή του πρέπει να γίνεται με βάση τις πιο σημαντικές ανάγκες της επιδερμίδας σου. Η ρετινόλη είναι ένα συστατικό με αποτελέσματα κατά των ρυτίδων και της χαλάρωσης και είναι προτιμότερο να φοριέται το βράδυ, το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό για την αύξηση της υγρασίας στην επιδερμίδα ενώ το σαλικυλικό οξύ καταπολεμά τα σημάδια της ακμής. Καλό είναι να επιλέξεις ένα από τα δραστικά αυτά συστατικά και να το χρησιμοποιείς για μεγάλο διάστημα ώστε να δεις αποτελέσματα.

3 Κρέμα νύχτας: όσο κοιμάσαι οι μηχανισμοί επανόρθωσης της επιδερμίδας ενεργοποιούνται και διορθώνουν τις βλάβες που προκαλούνται στην διάρκεια της ημέρας. Για να ενισχύσεις τη δράση τους είναι απαραίτητη η χρήση μιας εξειδικευμένης κρέμας νύχτας που παρέχει στο δέρμα τα συστατικά που χρειάζεται για να αναδομηθεί. Αν και μπορείς να χρησιμοποιείς το βράδυ την κρέμα ημέρας σου, θα δεις πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα αν επενδύσεις σε μία κρέμα νύχτας.




Read Next

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

Περισσότερα από

Ομορφιά

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".