ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καλοχτενισμένα μαλλιά χωρίς θερμότητα: Κι όμως γίνεται

Και όμως, γίνεται να έχεις τα πιο κομψά χτενίσματα χωρίς να ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου.

Σεσουάρ, πρέσες ισώματος, ψαλίδια για μπούκλες. Έχεις στην διάθεσή σου ένα σωρό εργαλεία που σε βοηθούν να έχεις πάντα το πιο κομψό χτένισμα. Όλα αυτά τα εργαλεία όμως χρησιμοποιούν θερμότητα, συχνά σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η οποία φθείρει την τρίχα και ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να έχεις καλοχτενισμένα και περιποιημένα μαλλιά χωρίς τη χρήση θερμότητας.

Ξεκίνα με την Περιποίηση

Η βαθιά και επαρκής ενυδάτωση της τρίχας είναι το μυστικό για λεία και μεταξένια μαλλιά, ακόμη και χωρίς τη χρήση πρέσας ισιώματος. Το φριζάρισμα που καταστρέφει τα περισσότερα χτενίσματα οφείλεται στην έλλειψη ενυδάτωσης. Συχνά η θερμότητα που εκπέμπει το σεσουάρ ή μια πρέσα κλείνουν τα λέπια της τρίχας αφήνοντάς την εντελώς ίσια και λεία. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να το πετύχεις χρησιμοποιώντας μια μάσκα ή ένα κοντίσιονερ μετά το λούσιμο. Το κοντίσιονερ μπορεί να χρησιμοποιείται σε κάθε λούσιμο ενώ η μάσκα είναι μια πιο βαθιά θεραπεία που πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα και εξασφαλίζει πλούσια θρέψη. Το αποτέλεσμα είναι μαλλιά υγιή και δυνατά που αντιστέκονται στο φριζάρισμα αλλά και τη φθορά.

Άφησέ τα να στεγνώσουν

Αν θέλεις να αποφύγεις τη χρήση εργαλείων θερμότητας τότε τα μαλλιά σου θα πρέπει να στεγνώσουν εντελώς φυσικά. Όσο είναι ακόμη νωπά μπορείς να τους δώσεις ενυδάτωση αλλά και σχήμα με την βοήθεια ενός leave-in προϊόντος. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου αλλά και τις ανάγκες τους μπορείς να επιλέξεις διαφορετικά προϊόντα. Μια κρέμα για μπούκλες δίνει ελαφρύ όγκο στα λεπτά μαλλιά ενώ περιορίζει και το φριζάρισμα. Τα λάδια και οι οροί μαλλιών είναι ιδανικοί για να δώσουν λάμψη και απαλότητα αλλά και φυσικό κράτημα στο χτένισμά σου.

Προετοίμασέ τα από το βράδυ

Ξεκίνα από το προηγούμενο κιόλας βράδυ να προετοιμάζεις το styling των μαλλιών σου ώστε το πρωί να είναι τέλεια. Μια επιλογή είναι οι χαλαρές πλεξούδες. Απλά, πλέκεις τα μαλλιά σου σε μία ή δύο χαλαρές πλεξούδες πριν πας για ύπνο. Αν έχεις πολύ ίσια και λεπτά μαλλιά άπλωσε, πριν τα πλέξεις, μια κρέμα styling ώστε να τους δώσεις περισσότερο σχήμα και κράτημα. Το επόμενο πρωί απλά αφήνεις ελεύθερα τα μαλλιά σου και δίνεις, με τα δάχτυλα, το σχήμα που θέλεις στις μπούκλες σου. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο λάδι στις άκρες – αν έχεις ξηρά και ατίθασα μαλλιά – ή λίγο σπρέι styling με αλάτι – αν έχεις πιο λεπτά μαλλιά. Όσο πιο χαλαρές πλεξούδες δημιουργήσεις τόσο πιο χαλαρές θα είναι στο τέλος και οι μπούκλες σου. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις ένα χτένισμα με κυματισμούς τυλίγοντας τα φρεσκολουσμένα και νωπά μαλλιά σου γύρω από ένα κομμάτι ύφασμα – ένα μεταξωτό μαντήλι κατά προτίμηση. Περιμένεις μέχρι να στεγνώσουν εντελώς πριν αφαιρέσεις το ύφασμα και έχεις μετά λείες και χαλαρές μπούκλες. Προτίμησε μεταξωτά υφάσματα τόσο στο styling όσο και στις μαξιλαροθήκες σου ώστε να μειώνεις την τριβή και το φριζάρισμα στην τρίχα.


Read Next

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.