ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι είναι το serum και γιατί να το χρησιμοποιείς

Το έχεις σίγουρα ακούσει, ξέρεις όμως τι ακριβώς είναι ένα serum και για ποιον λόγο να το προσθέσεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου;

Τζελ καθαρισμού, κρέμα ημέρας, κρέμα ματιών, αντηλιακό και serum. Πόσα προϊόντα χρειάζεται πραγματικά μια γυναίκα στην καθημερινή της περιποίηση; Η ενυδατική είναι απαραίτητη, το ίδιο και το αντηλιακό, το επιβεβαιώνουν και οι δερματολόγοι. Όμως, ξαφνικά, ακούς γύρω σου παντού να μιλούν για ορούς ή serums προσώπου που είναι "θαυματουργά”, δραστικά, άκρως απαραίτητα. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα ένα serum και ποιες ανάγκες της επιδερμίδας καλύπτει; Βρες απάντηση σε όλα σου τα ερωτήματα και αποφάσισε αν χρειάζεσαι τελικά έναν ορό προσώπου στη ζωή σου.

Τι είναι ένα serum;

Πρόκειται για ένα προϊόν με σύνθεση που περιέχει ενεργά συστατικά σε πολύ υψηλή συγκέντρωση προκειμένου να απαντήσει σε συγκεκριμένη ανάγκη της επιδερμίδας. Επιπλέον, η σύνθεση ενός ορού είναι συνήθως ανάλαφρη και λεπτόρρευστη, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Οι ανάγκες στις οποίες απευθύνεται είναι συνήθως η ενυδάτωση, η λάμψη, η καταπολέμηση των κηλίδων αλλά και των ρυτίδων.

Πότε φοράω το serum μου;

Τα πράγματα είναι απλά: το serum προσώπου εφαρμόζεται, μετά τον καθαρισμό, σε στεγνή επιδερμίδα, ως πρώτο βήμα της περιποίησης. Μετά ακολουθεί η κρέμα ημέρας και μετά το αντηλιακό. Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει και τον σκοπό που εξυπηρετεί το serum μπορεί να φορεθεί πρωί και βράδυ ή μόνο πρωί ή βράδυ. Το serum έχει σύνθεση πλούσια σε δραστικά συστατικά για αυτό είναι καλό να συνδυάζεται με μια κρέμα με πιο απλή σύνθεση ή μια κρέμα της ίδιας σειράς περιποίησης. Έτσι, αποφεύγονται τυχόν ερεθισμοί και διαπιστώνεις ξεκάθαρα την δράση του κάθε προϊόντος.

Ποιο serum να επιλέξω;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άπειρες επιλογές ορών προσώπου στην αγορά καλλυντικών. Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι οι προτεραιότητές σου: θέλεις να δεις την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή; να απαλλαγείς από τα σημάδια του χρόνου ή από αυτά της ακμή; Για να είναι πιο εύκολη η επιλογή σου σού προτείνουμε τα πιο σημαντικά serums για τις βασικές ανάγκες της επιδερμίδες και με τις πιο δραστικές συνθέσεις.

Ορός με Υαλουρονικό Οξύ

Ο ορός με υαλουρονικό οξύ εξασφαλίζει άμεση μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων χάρη στο βασικό του συστατικό που έχει την ιδιότητα να συγκρατά την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Έτσι, έχουμε πιο ελαστική και απαλή επιδερμίδα που δείχνει λεία και υγιής. Είναι ιδανικός για κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και το λιπαρό με ακμή, αφού η υφή του είναι πάντα ανάλαφρη, απαλλαγμένη από έλαια και απορροφάται εύκολα.

Τι είναι το serum και γιατί να το χρησιμοποιείς

Ορός με Υαλουρονικό οξύ Hyalu B5 της La Roche-Posay

Ορός με Βιταμίνη C

Γνωστή και ως ασκορβικό οξύ η βιταμίνη C είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, προστατεύει από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες οι οποίες βρίσκονται στην ατμόσφαιρα και ευθύνονται για την θαμπή και κουρασμένη όψη της επιδερμίδας. Με το πέρασμα του χρόνου οι βλάβες των ελευθέρων ριζών εξελίσσονται σε σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Ένας ορός με βιταμίνη C είναι η καλύτερη πρόληψη κατά της πρόωρης γήρανσης, χαρίζει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Μπορείς να τον φοράς μέρα και νύχτα, όλο το χρόνο, αρκεί να τον συνδυάζεις με αντηλιακό το επόμενο πρωί.

Τι είναι το serum και γιατί να το χρησιμοποιείς

Ορός λάμψης με βιταμίνη C Prodigieuse Boost της Nuxe

Ορός με Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, του συστατικού που αποδεδειγμένα επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση στην επιδερμίδα προσφέροντάς της ορατή αναζωογόνηση. Η ρετινόλη είναι ιδανική για όσες και όσους τους απασχολούν οι ρυτίδες, τα σημάδια ακμής αλλά και η χαλάρωση αφού ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων όσο και τη σύνθεση του κολλαγόνου. Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιείς τον ορό με ρετινόλη είναι το βράδυ, σε καθαρή πάντα επιδερμίδα, ενώ μπορείς να τη συνδυάσεις με μια ενυδατική κρέμα νύχτας. Το πρωί το αντηλιακό είναι απαραίτητο για να προστατέψεις το αναζωογονημένο δέρμα σου.

Τι είναι το serum και γιατί να το χρησιμοποιείς

Ορός νύχτας με ρετινόλη Blue Retinol Serum της Biotherm

Read Next

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.