ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό είναι το το χρώμα μάσκαρα που κολακεύει περισσότερο τα μάτια

Η καφέ μάσκαρα δεν είναι μόνο τάση για τη νέα χρονιά αλλά είναι και η πιο εύχρηστη επιλογή για το μακιγιάζ από το πρωί έως το βράδυ.

Η μάσκαρα είναι από τα πιο περιζήτητα προϊόντα μακιγιάζ αφού κάθε γυναίκα τονίζει τις βλεφαρίδες της, ακόμη και αν δεν φοράει τίποτε άλλο στο πρόσωπο. Τα τελευταία χρόνια όμως είχε επικρατήσει η έντονη, μαύρη μάσκαρα και είχε εκτοπίσει τις υπόλοιπες αποχρώσεις από το προσκήνιο. Η καφέ μάσκαρα, που υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής στη δεκαετία του '90, κάνει πλέον δυναμικό comeback και κερδίζει τις προτιμήσεις. Στο Tik Tok η τάση "Brown Mascara” συγκεντρώνει εκατομμύρια views ενώ μεγάλες εταιρείες καλλυντικών προτείνουν διαφορετικούς τόνους του καφέ, από σκούρο σοκολατί ως πιο φωτεινό καστανοκόκκινο. Αν δεν το έχεις κάνει ως τώρα, δοκίμασε την καφέ μάσκαρα για ένα πιο απλό, καθημερινό αλλά πολύ κομψό μακιγιάζ που ακολουθεί την τάση για φυσικά, μίνιμαλ looks.

Τα πλεονεκτήματα της καφέ μάσκαρα

Η συγκεκριμένη απόχρωση αναδεικνύει το βλέμμα χωρίς υπερβολές. Εξασφαλίζει φυσικό, διακριτικό αποτέλεσμα και αρμονία σε όλο το πρόσωπο. Το μαύρο είναι ένα χρώμα έντονο που συχνά, αντί να κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο μεγάλο έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και αφήνει την αίσθηση κούρασης γύρω από τα μάτια, ειδικά όταν εφαρμόζεται στις κάτω βλεφαρίδες. Αντίθετα, η καφέ μάσκαρα μπορεί να εφαρμοστεί και στις πάνω και στις κάτω βλεφαρίδες χωρίς να "βαρύνει” το βλέμμα, χαρίζει όγκο και μήκος ενώ παραμένει πάντα φυσική. Προτίμησέ την ειδικά αν έχεις λευκή επιδερμίδα και άτονες, ξανθές βλεφαρίδες, ώστε να τις τονίσεις χωρίς να δημιουργήσεις ιδιαίτερη αντίθεση. Τέλος, η καφέ μάσκαρα ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες, αφού είναι αρκετά διακριτική για τις έφηβες που ξεκινούν να βάφονται αλλά και για τις πιο ώριμες επιδερμίδες που χρειάζονται πιο φυσικό μακιγιάζ που δεν τονίζει τις ρυτίδες.

Οι ιδανικοί συνδυασμοί

Η καφέ μάσκαρα φοριέται όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζεται άψογα με ρουζ σε ζεστές αποχρώσεις – ροδακινί, κοραλί ή πορτοκαλί – και σκιές σε γήινους τόνους του καφέ και του μπεζ, και, για πιο λαμπερές εμφανίσεις, του χρυσού και του χαλκού. Επιλέγοντας γήινες αποχρώσεις για τα μάτια μπορείς με μεγαλύτερη άνεση να εφαρμόσεις ένα πιο τολμηρό χρώμα στα χείλη, όπως ένα έντονο κόκκινο, με ματ ή glossy υφή.

Τα don'ts της καφέ μάσκαρα

Υπάρχουν, παρόλα αυτά, περιπτώσεις όπου η καφέ μάσκαρα δεν είναι ιδανική επιλογή. Αν έχεις μαύρες, έντονες βλεφαρίδες η συγκεκριμένη απόχρωση δε θα προσθέσει κάτι στην εμφάνισή σου. Επιπλέον, αν θέλεις ένα εντυπωσιακό smokey eye look με σκούρες αποχρώσεις σκιών και eyeliner, η καφέ μάσκαρα θα εξαφανιστεί εντελώς από την ένταση του υπόλοιπου μακιγιάζ. Τέλος, για μια βραδινή έξοδο είναι σίγουρο πως η μαύρη μάσκαρα είναι πιο κατάλληλη, ειδικά αν αναζητάς περισσότερο σε ένα εντυπωσιακό και όχι ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Δες εδώ τις καλύτερες καφέ μάσκαρα


Read Next

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.