ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι καλύτερες μάσκαρα και πως να τις φορέσεις

Δες πως θα αποκτήσεις τέλειες, εντυπωσιακές βλεφαρίδες εύκολα και γρήγορα.

Οι πυκνές, υγιείς και πλούσιες βλεφαρίδες είναι όνειρο κάθε γυναίκας. Για να τις αποκτήσεις μόνο με τη βοήθεια της μάσκαρα θα πρέπει να μάθεις, από τη μία, να επιλέγεις το σωστό προϊόν και, από την άλλη, να το εφαρμόζεις με επιδεξιότητα. Δες παρακάτω μερικά έξυπνα tips για τη χρήση της μάσκαρα που αποτελεί σίγουρα το πιο δημοφιλές προϊόν μακιγιάζ.

- Η μάσκαρα είναι ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης. Τρεις μήνες μετά το άνοιγμά της αρχίζει να στεγνώνει και, άρα, να μην χαρίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα για αυτό και θα χρειαστεί να την αντικαταστήσεις.

- Μια στρώση μάσκαρα δεν αρκεί, το ξέρεις καλά. Ξεκίνα με την πρώτη και περίμενε να στεγνώσει λίγο, αλλά όχι εντελώς, πριν απλώσεις την δεύτερη. Απόφυγε να βάλεις και άλλες στρώσεις καθώς το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό ενώ μπορεί να συσσωρευτεί πολύ προϊόν και να έχεις κολλημένες βλεφαρίδες.

- Αν έχεις ίσιες βλεφαρίδες και θέλεις να τους δώσεις έντονη καμπύλη θα χρειαστείς σίγουρα το ειδικό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες. Μην το φοβηθείς, είναι εύκολο στη χρήση αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς πως πρέπει να το χρησιμοποιείς πάντα σε καθαρές βλεφαρίδες, πριν τη μάσκαρα, ποτέ μετά από αυτή!

- Μπορεί να είναι κουραστικό να χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα αν θέλεις όμως να έχεις τέλειο αποτέλεσμα σε μήκος, όγκο και καμπύλη προμηθεύσου ένα lash primer, μια διάφανη μάσκαρα που περιποιείται και προετοιμάζει τις βλεφαρίδες για το μακιγιάζ που ακολουθεί.

- Μη φοβάσαι να δοκιμάσεις αποχρώσεις πέραν του μαύρου όσον αφορά τη μάσκαρα. Το καφέ χρώμα είναι ιδανικό για τις πιο ξανθιές και φοριέται πολύ εύκολα το πρωί, όταν θέλεις πιο φυσικό μακιγιάζ. Οι έντονοι τόνοι του μπλε ή του πράσινου αναδεικνύουν τα καστανά μάτια και μπορούν να φορεθούν όλο το χρόνο.

- Η μάσκαρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο σχήμα του ματιού. Αν θέλεις να τα κάνεις να φαίνονται πιο αμυγδαλωτά τόνισε με τη μάσκαρά σου τις βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού και, όσο ακόμη η μάσκαρα είναι υγρή τόνισε την καμπύλη τους με τα δάχτυλα. Αν πάλι θέλεις να κάνεις τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα τότε πρόσθεσε περισσότερο προϊόν στις βλεφαρίδες στο κέντρο του άνω βλεφάρου και δώσε πάλι σχήμα με τα δάχτυλα.

- Οι βλεφαρίδες, όπως και τα μαλλιά, αποτελούνται από κερατίνη και υφίστανται ιδιαίτερη ταλαιπωρία εξαιτίας του μακιγιάζ και του ντεμακιγιάζ αλλά και της τριβής με τα χέρια. Ευτυχώς υπάρχουν πλέον εξειδικευμένοι οροί φροντίδας και ενίσχυσης, με απόλυτα φυσική και οφθαλμολογικά ελεγμένη σύνθεση, που βοηθούν τις βλεφαρίδες να αναπτύσσονται σωστά και να διατηρούνται πυκνές και μακριές.

- Μην ξεχνάς να αφαιρείς κάθε μέρα, ό,τι ώρα και αν επιστρέψεις, τη μάσκαρά σου με ένα απαλό ντεμακιγιάζ ματιών. Διαφορετικά θα δεις τις βλεφαρίδες σου να γίνονται πιο ξηρές και άκαμπτες, να σπάνε ακόμη και να πέφτουν.

Δες εδώ τις πιο hot μάσκαρα για να επιλέξεις αυτήν που σου ταιριάζει

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.