ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πως θα επιλέξω το σωστό για μένα make up;

Ένα προϊόν που όλες φοράμε και όλες δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε. Δες πως μπορείς να κάνεις τη σωστή επιλογή ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις.

Πως θα επιλέξω make up;

Υγρά, κόμπακτ, κρεμώδες ή στικ το make up είναι ένα προϊόν που δε λείπει από τα γυναικεία νεσεσέρ. Υπάρχει όμως σήμερα τεράστια ποικιλία σε υφές, συνθέσεις και αποχρώσεις, ποικιλία που βελτιώνει πολύ το αποτέλεσμα του μέικαπ στην επιδερμίδα, δυσκολεύει όμως την επιλογή του. Ένα σημαντικό κριτήριο για να πάρεις τη σωστή απόφαση είναι το αποτέλεσμα που θέλεις το προϊόν να έχει στο δικό σου δέρμα. Θέλεις ένα λαμπερό και φυσικό look ή αναζητάς υψηλή κάλυψη και ματ αποτέλεσμα; Υπάρχουν προϊόντα και υφές για κάθε περίπτωση.

Για να έχεις ένα λαμπερό look

1 Ξεκίνα ενυδατώνοντας σωστά και σε βάθος την επιδερμίδα σου. Χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα ή ορό και περίμενε να απορροφηθούν πλήρως. Στη συνέχεια, άπλωσε ένα ενυδατικό primer που θα δώσει ομοιομορφία και ελαστικότητα.

2 Αν θέλεις λαμπερή επιδερμίδα προτίμησε ένα υγρό make up με ενυδατικά συστατικά. Τα φυσικά έλαια – αμυγδάλου, λουλουδιών ή jojoba – και οι ενυδατικοί παράγοντες – όπως το υαλουρονικό οξύ - που χρησιμοποιούνται στα υγρά make up εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στην επιδερμίδα, φυσική κάλυψη και μοναδική φωτεινότητα.

3 Άπλωσε το make up με ένα πινέλο και όχι με τα δάχτυλα αν θέλεις να έχεις μεγαλύτερη αλλά, κυρίως, ομοιόμορφη κάλυψη. Φυσικά, μπορείς πάντα να ολοκληρώσεις το look σου με ένα setting spray για έξτρα λάμψη αλλά και διάρκεια στο look σου.

Τα SOS του λαμπερού make up

Όταν ένα make up υπόσχεται ενυδάτωση και λάμψη σημαίνει πως έχει περιποιητικά στοιχεία που φροντίζουν την επιδερμίδα όσο το φοράς, έχει συνήθως ανάλαφρη υφή που απλώνεται εύκολα και "χτίζεται” ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις και εξασφαλίζει διάφανη προς μέτρια κάλυψη. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα make up που δεν έχει πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια ούτε και απόλυτη κάλυψη. Επιπλέον, οι ενυδατικές υφές μπορεί να προκαλέσουν γυαλάδες σε μια λιπαρή επιδερμίδα και να μην είναι καθόλου σταθερές. Για αυτό και δεν απευθύνονται σε δέρματα λιπαρά ή σε όσα έχουν τάση για ακμή.

Για να έχεις ματ look

1 H ενυδάτωση είναι η απαραίτητη κίνηση για κάθε πετυχημένο look μακιγιάζ. Αν θέλεις όμως να έχεις σταθερό και ματ make up τότε, για την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, προτίμησε ανάλαφρες κρέμες, χωρίς έλαια και σιλικόνες, ώστε να αποφύγεις τη λιπαρότητα και τις γυαλάδες.

2 Υπάρχουν πολλές διαφορετικές υφές make up που θα σου χαρίσουν ματ αποτέλεσμα: κόμπακτ, υγρό ή στικ. Ανάλογα με αυτό που θα επιλέξεις θα χρειαστείς και ένα διαφορετικό εργαλείο εφαρμογής. Και σε αυτή την περίπτωση προτίμησε ένα σφουγγαράκι ή πινέλο και απόφυγε να απλώσεις το make up σου με τα χέρια για να έχεις πιο ομοιόμορφο αλλά και πιο σταθερό αποτέλεσμα.

3 Όταν επιδιώκεις ένα ματ look με διάρκεια ο σύμμαχός σου είναι πάντα η πούδρα. Σε ελεύθερη ή κόμπακτ μορφή η πούδρα είναι απαραίτητη, ειδικά στο Τ του προσώπου – μέτωπο, μύτη, πιγούνι – καθώς σταθεροποιεί το make up και απορροφά τυχόν λιπαρότηα.

Τα SOS του ματ make up

Τα make up που εξασφαλίζουν ματ και σταθερό αποτέλεσμα είναι ιδανικά για όσους αναζητούν υψηλή κάλυψη, θέλουν να έχουν ομοιόμορφη επιδερμίδα χωρίς την παραμικρή ατέλεια για πολλές ώρες. Φυσικά απευθύνονται περισσότερο στις μικτές και λιπερές επιδερμίδες και για αυτό συνήθως δεν περιέχουν έλαια στη σύνθεσή τους. Αν λοιπόν έχεις ξηρό δέρμα απόφυγε αυτές τις υφές που θα το κάνουν να φαίνεται ακόμη πιο ξηρό. Επίσης πρόσεξε να χρησιμοποιείς μικρές ποσότητες από τα συγκεκριμένα make up γιατί διαφορετικά μπορεί το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό και αφύσικο.

Read Next

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.