ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αναλλοίωτο Μακιγιάζ από το πρωί έως το βράδυ

Μυστικά που θα σε βοηθήσουν να έχεις σταθερό, τέλειο μακιγιάζ όλη μέρα.

Αναλλοίωτο Μακιγιάζ από το πρωί έως το βράδυ

Δεν είναι σπάνιο να φεύγεις από το σπίτι με ένα άψογο μακιγιάζ και να επιστρέφεις με μια τελείως διαφορετική εικόνα όπου τίποτα δεν έχει μείνει στη θέση του. Από τη μία είναι φυσικό το μακιγιάζ μας να αλλοιώνεται με το πέρασμα της ώρας, από την άλλη υπάρχουν μερικά έξυπνα μυστικά και τρικ που μπορούν να το διατηρήσουν σταθερό για πολλές ώρες.

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου

Δεν αρκούν μόνο τα προϊόντα, η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας παίζει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα και την διάρκεια του μακιγιάζ. Πρώτα από όλα πρέπει να ενυδατώσεις σε βάθος την επιδερμίδα σου ώστε να είναι λεία και απαλή. Έτσι, το make up αλλά και το ρουζ και η πούδρα, θα εφαρμοστούν πιο σωστά και θα μείνουν σταθερά για ώρες. Εννοείται πως σε αυτήν την προετοιμασία περιλαμβάνεται και η χρήση primer (υπάρχουν πλέον primers και για τα μάτια αλλά και για τα χείλη) τα οποία δίνουν έξτρα απαλότητα και ομοιομορφία στην επιδερμίδα και εξασφαλίζουν πολλές ώρες ζωής για το μακιγιάζ σου.

Διάλεξε τα σωστά προϊόντα

Δεν είναι όλες οι υφές ίδιες. Μπορείς να διαλέξεις υγρό, compact ή στικ make up και το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το ίδιο. Οι υγρές υφές, make up και κονσήλερ γίνονται ένα με την επιδερμίδα, προσαρμόζονται απόλυτα σε αυτήν και για αυτό έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια. Ειδικά αν απλώσεις τα προϊόντα σου με πινέλα ή σφουγγαράκια-απλικατέρ θα έχεις ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά το ρουζ μπορείς να δοκιμάσεις το τρικ του layering για να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα. Να απλώσεις δηλαδή πρώτα ένα ρουζ-κρέμα και, από πάνω, να το φιξάρεις με ένα ρουζ-πούδρα. Γενικά η πούδρα φιξαρίσματος είναι απαραίτητη σε όλο το πρόσωπο για να έχεις σταθερή βάση, το ίδιο και τα εξειδικευμένα σπρέι -φιξαρίσματος του μακιγιάζ.

Σταθερό Κραγιόν

Όταν πρόκειται για τα χείλη είναι σίγουρο πως τα υγρά, ματ κραγιόν έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από ότι ένα ενυδατικό, κλασικό κραγιόν. Πριν το απλώσεις απολέπισε και ενυδάτωσε τα χείλη σου με λίγο lip balm το οποίο και θα περιμένεις να απορροφηθεί καλά πριν εφαρμόσεις το κραγιόν σου. Στη συνέχεια άπλωσε ένα λεπτό στρώμα κραγιόν, περίμενε 3'-4' ώστε να στεγνώσει εντελώς και προχώρησε στην δεύτερη στρώση χρώματος.

Αναλλοίωτο χρώμα στα μάτια

Αν διαπιστώνεις πως η μάσκαρα και το eyeliner δεν μένουν ποτέ σταθερά στα βλέφαρά σου και αλλοιώνονται εύκολα τότε δοκίμασε αδιάβροχα προϊόντα που σίγουρα είναι πιο σταθερά και δεν μουτζουρώνουν. Όσον αφορά στις σκιές, αν θέλεις να έχεις ένα look που κρατάει για ώρες καλό είναι να επιλέξεις ματ αποχρώσεις, καθώς οι περλέ ή ιριδίζουσες σκιές ξεθωριάζουν πολύ εύκολα, το ίδιο και οι σκιές με υφή κρέμας. Προτίμησε να απλώσεις τις σκιές σου με ένα πινέλο, όχι με τα δάχτυλα, και πίεσε το χρώμα ώστε να ενσωματωθεί να γίνει ένα με την επιδερμίδα πριν το απλώσεις σε όλο το βλέφαρο.

Read Next

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.