ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Lip gloss ή lip oil; Τι να διαλέξεις και γιατί

Oμοιότητες και διαφορές των δύο δημοφιλών προϊόντων για τα χείλη.

Σήμερα υπάρχει τεράστια ποικιλία προϊόντων για τα χείλη. Balms, oils, gloss, υγρά κραγιόν, κραγιόν κλασικά, κραγιόν-στυλό... Υπάρχει κάτι για κάθε περίσταση και ανάγκη. Δύο από τα πιο δημοφιλή τον τελευταίο καιρό είναι σίγουρα τα lip gloss και τα lip oils. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους; Σε τι ξεχωρίζουν και πως να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Κάναμε εμείς την έρευνα για εσένα και σου παρουσιάζουμε το προφίλ του κάθε προϊόντος.

Το Lip Gloss

Αφού έζησε εποχές μεγάλης δόξας στην δεκαετία των '00s το lip gloss εξαφανίστηκε για λίγο και τώρα έχει επιστρέψει δριμύτερο. Πολύπλευρο και δυναμικό το gloss δεν έχει μόνο μια μορφή ή ιδιότητα. Άλλοτε είναι διάφανο, άλλοτε έχει πιο έντονο χρώμα, άλλοτε περιέχει glitter και άλλοτε ιριδισμούς. Σε κάθε περίπτωση στόχος ενός lip gloss είναι να δώσει λάμψη, έντονη, απαράμιλλη και αστραφτερή λάμψη που δεν μπορεί κανένα άλλο προϊόν να εξασφαλίσει. Τα lip gloss περιέχουν κεριά και έλαια προκειμένου να έχουν αυτό το λαμπερό αποτέλεσμα, περιέχουν όμως και χρωστικές για να δίνουν άλλοτε πιο έντονο και άλλοτε πιο διακριτικό χρώμα. Η σύνθεσή τους δεν εισχωρεί στα χείλη αλλά μένει στην επιφάνεια προσφέροντας όχι μόνο λάμψη αλλά και αίσθηση μεγαλύτερου όγκου. Συχνά τα lip gloss έχουν μια ελαφρώς κολλώδη υφή -εξαιτίας της σύνθεσής τους που τους χαρίζει αυτή την μοναδική λάμψη. Πολλά gloss περιέχουν συστατικά όπως κανέλλα, έλαιο μέντας ή πεπτίδια που εξασφαλίζουν έξτρα όγκο για τα χείλη. Μπορούν να φορεθούν μόνα τους ή πάνω από το κραγιόν σου για να του δώσουν ένταση και vinyl τελείωμα.

Το Lip Oil

Μια πιο πρόσφατη προσθήκη στην κατηγορία τόσο του μακιγιάζ όσο και της περιποίησης των χειλιών αφού τα lip oils κινούνται κάπου ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Πλούσια σε ευεργετικά έλαια – αμυγδάλου, καρύδας, αβοκάντο, τζοτζόμπα και πολλά ακόμη – και βιταμίνες τα λάδια χειλιών έχουν πιο ρευστή και ανάλαφρη σύνθεση από ένα gloss αλλά δεν εξασφαλίζουν και την ίδια λάμψη. Χάρη στην ελαφριά τους φόρμουλα εισχωρούν πιο βαθιά στα χείλη και τα αφήνουν απαλά ενώ συχνά έχουν και χρωστικές για διακριτικό χρώμα. Φυσικά οι ειδικοί έχουν φροντίσει ώστε τα lip oils να μην είναι υπερβολικά λιπαρά ώστε να έχουν ευχάριστη υφή που ενυδατώνει τα χείλη. Από την άλλη δεν εξασφαλίζουν τόσο μεγάλη λάμψη ούτε τόσο φωτεινό χρώμα όσο ένα lip gloss, απλά χαρίζουν μια υποψία χρώματος και ένα φυσικό, υγιές τελείωμα στα χείλη. Μπορείς φυσικά να φορέσεις το lip oil σου πάνω από το κραγιόν σου αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο γυαλιστερό.

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.