ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φτιάξε (ή ανανέωσε) την δική σου αρωματική γκαρνταρόμπα

Τι είναι, πως θα την αποκτήσεις και γιατί την χρειάζεσαι;

Φτιάξε την δική σου αρωματική γκαρνταρόμπα

Υπάρχουν άνθρωποι που φορούν το ίδιο άρωμα όλη τους τη ζωή, και άλλοι που αγαπούν την ποικιλία και τους πειραματισμούς. Με τόσες επιλογές που υπάρχουν πια σε κάθε είδους αρώματα είναι δύσκολο να επιλέξεις ένα και μοναδικό. Όχι μόνο δύσκολο αλλά και λάθος αφού πλέον μπορείς να έχεις ένα άρωμα για κάθε εποχή, για κάθε περίσταση αλλά και για κάθε διάθεση. Δες πως μπορείς να χτίσεις την δική σου συλλογή αρωμάτων και να επιλέξεις από τις άπειρες επιλογές

Οι αρωματικές νότες

Οι αρωματοποιοί χρησιμοποιούν διαφορετικές νότες (συστατικά) για να δημιουργήσουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι νότες αυτές λειτουργούν ως πυραμίδα: υπάρχει η κορυφή, η μέση ή καρδιά και η βάση του αρώματος. Στην κορυφή είναι οι νότες που διακρίνεις αρχικά όταν μυρίζεις ένα άρωμα. Στην καρδιά του αρώματος βρίσκονται αρωματικές νότες που του δίνουν την ξεχωριστή προσωπικότητά του ενώ οι νότες βάσης είναι αυτές που του δίνουν βάθος και το ισορροπούν. Πριν επιλέξεις ένα άρωμα καλό είναι να διαβάζεις τα διαφορετικά συστατικά που περιέχει σε κάθε επίπεδο ώστε να έχεις μια εικόνα της σύνθεσής του (ειδικά αν θέλεις να κάνεις μια διαδικτυακή αγορά).

Η αρωματική συλλογή

Το βασικό για να δημιουργήσεις την δική σου γκαρνταρόμπα αρωμάτων είναι να ακολουθήσεις το ένστικτο αλλά και τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Δοκιμάζοντας πολλές και διαφορετικές συνθέσεις θα μπορέσεις να καταλήξεις στα αρώματα που πραγματικά σου αρέσουν και σου ταιριάζουν. Το άρωμα συνήθως ακολουθεί την προσωπικότητα αυτού που το φοράει. Αν είσαι κλειστή και ντροπαλή μπορεί να προτιμάς διακριτικές μυρωδιές, αν είσαι τολμηρή σου ταιριάζουν τα πιο ανατρεπτικά αρώματα ενώ αν θέλεις να τραβάς την προσοχή τότε θέλεις πιο έντονες συνθέσεις. Από την άλλη, όταν δημιουργείς μια αρωματική συλλογή θέλεις αρώματα για κάθε περίσταση οπότε μπορείς, αφού καταλήξεις στις νότες που σου ταιριάζουν και προτιμάς – λουλούδια, ξύλα, φρούτα, μπαχαρικά – να βρεις αρώματα με μικρές παραλλαγές για να εκφράζουν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς σου.

Οι κατηγορίες αρωμάτων

Σίγουρα έχεις προσέξει τις δύο κυριότερες κατηγορίες αρωμάτων, Eau de Toilette και Eau de Parfum. Ο διαχωρισμός αυτός αφορά στη συγκέντρωση πρώτων υλών οι οποίες καθορίζουν και την ένταση του αρώματος. Ένα Eau de Toilette έχει μικρότερο ποσοστό πρώτων υλών (και μεγαλύτερο οινοπνεύματος), το αποτέλεσμα του είναι πιο ελαφρύ και διαρκεί λιγότερο ενώ ένα Eau de Parfum έχει περισσότερες πρώτες ύλες και μεγαλύτερη διάρκεια (και για αυτό είναι συνήθως πιο ακριβό).

Ανάλογα όμως με το άρωμα και με τον τύπο δέρματος αυτού που το φοράει ένα EDT μπορεί να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από ένα EDP. Επίσης το ίδιο άρωμα μπορεί να είναι ιδανικό για τον χειμώνα σε μορφή EDP και το καλοκαίρι σε EDT, αφού είναι πιο ανάλαφρο. Τέλος, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες αρωμάτων όπως τα κλασικά Parfums, τα οποία έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση πρώτων υλών, οι πολύ ανάλαφρες κολώνιες, τα body mists και τα αρωματικά λάδια. Στη συλλογή σου μπορείς να προσθέσεις αρώματα από όλες τις κατηγορίες και να τα χρησιμοποιείς ανάλογα με την εποχή αλλά και την ένταση που θέλεις να βγάζει το άρωμά σου.


Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.