ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτά είναι το μοναδικά προϊόντα που πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου μετά τα 40

Αν αναρωτιέσαι ποιο αντιγηραντικό προϊόν πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου μετά τα 40 σου έχουμε την απάντηση.

Η δεκαετία του '40 είναι το σημείο αιχμής για τη γήρανση του προσώπου. "Η γήρανση φαίνεται να εμφανίζεται μάλλον δραματικά και ξαφνικά στα 40 σου λόγω της έναρξης των ορμονικών αλλαγών", λέει η Δρ Zenovia Gabriel, δερματολόγος από το Newport Beach που ειδικεύεται στην ορμονική γήρανση του δέρματος. Η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται αργά κατά την περιεμμηνόπαυση, η οποία συνήθως ξεκινά από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του '40 και στη συνέχεια μειώνεται απότομα καθώς αρχίζει η εμμηνόπαυση.

Τι ακριβώς κάνει η απώλεια οιστρογόνων στο πρόσωπό σας;

H απώλεια οιστρογόνων μειώνει το συνολικό πάχος του δέρματός, αυξάνει την ξηρότητα και την ελαστικότητα με αποτέλεσμα τη χαλάρωση τιυ δέρματος", λέει η Gabriel. Μάλιστα, "μετά την ηλικία των 30 ετών, έχουμε ένα τοις εκατό λιγότερη παραγωγή κολλαγόνου και αρχίζουμε να χάνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λίπος στο πρόσωπό μας ετησίως. ” Οι σωρευτικές επιδράσεις επί δεκαετίες βλαβών από τον ήλιο και του οξειδωτικού στρες εμφανίζονται ως λεπτές γραμμές και υπερμελάγχρωση. Εν τω μεταξύ, σε βαθύτερο επίπεδο, η φυσική απώλεια υποστηρικτικού λίπους και οστών δημιουργεί πτυχές στο δέρμα.

Προβλήματα όπως η απώλεια λίπους και η χαλάρωση, κάποιες γυναίκες τις αντμετωπίζουν με αναίμακτες αιδθητικές επεμβάσεις. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη γήρανση του δέρματος στο σπίτι.

Σύμφωνα με την Δρ Zenovia Gabriel τα βήματα είναι 3: καθαρίστε, ενυδατώστε, προστατέψτε". Και αυτό θα το κάνετε με τα προϊόντα που ενσωματώνουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεστε.

Ένα απαλό καθαριστικό

Η ξηροδερμία είναι συχνή στα 40, λέει ο Δρ Arash Akhavan, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη και ιδρυτής της Ομάδας Dermatology & Laser. Η γλυκερίνη, μια υγραντική ουσία, είναι η βάση του παρακάτω καθαριστικού, καθώς τραβάει την υγρασία στο δέρμα ενώ πλένεστε. Τα λιπίδια που ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος μας, παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο εδώ. Βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει περισσότερη υγρασία, λέει ο Δρ Akhavan.

CeraVe Hydrating Face Wash

Μια ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά

Στη συνέχεια, η Gabriel συνιστά να χρησιμοποιήσουμε μια ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά, ένα άλλο σημαντικό συστατικό που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα σας σε αυτή την ηλικία. Και αυτό διότι τα αντιοξειδωτικά "βοηθούν στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες από πράγματα όπως οι ακτίνες UV από τη ρύπανση και το υπέρυθρο φως". Η συγκεκριμένη ενυδατική κρέμα της La Roche-Posay περιέχει συστατικά που κλειδώνουν την υγρασία και το αντιοξειδωτικό νιασιναμίδιο.

Ενυδατική κρέμα προσώπου La Roche-Posay Toleriane Double Repair

Μια δερματολογικά ελεγμένη αντηλιακή κρέμα

Μεγάλο μέρος της γήρανσης που βιώνουμε - λεπτές γραμμές, μαύρα στίγματα, αλλαγές υφής - οφείλεται στη φθορά του ήλιου. Αν και αρχίζουμε να βλέπουμε αυτά τα αποτελέσματα στα 40 μας, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την πρόληψη μελλοντικών ζημιών. Οι περισσότεροι από τους ειδικούς προτείνουν ένα αντηλιακό με μεγάλο δείκτη και υποαλλεργικό.

Avène Soins Solaires Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF50+ Αντιγηραντικής Δράσης προστατεύει από τις ακτίvες UVA και UVB και ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα. Χάρη στο Ιαματικό Νερό της Avène και στον συνδυασμό της ασκοφιλίνης και του Sunsitive συμπλέγματος προστασίας, καταπραϋνει το δέρμα ενώ συμβάλλει στην πρόληψη της φωτο-γήρανσης.Πολύ υψηλή προστασία για το ευαίσθητο δέρμα. Αντιγηραντικό. Ανθεκτικό στο νερό. Χωρίς σιλικόνη. Ευρεία προστασία από τις UVB-UVA. Φωτοσταθερό.

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.