ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φυσική επιδερμίδα: το απόλυτο trend του χειμώνα

Μυστικά μακιγιάζ που χαρίζουν φυσική λάμψη υγείας στην επιδερμίδα.

Τα τελευταία χρόνια – ειδικά στην διάρκεια της πανδημίας – επικράτησε η τάση του μινιμαλισμού στην περιποίηση της επιδερμίδας, μια τάση που επιβάλει τη χρήση λίγων αλλά αποτελεσματικών προϊόντων με απλές συνθέσεις για υγιές και νεανικό δέρμα. Ο μινιμαλισμός φαίνεται πως επηρεάζει και το μακιγιάζ αφού βλέπουμε όλο και πιο συχνά τις influencers, σε instagram και TikTok να προωθούν μια φυσική εικόνα όπου τονίζεται η αληθινή υφή της επιδερμίδας και αναδεικνύεται η λάμψη της. Δες πως θα έχεις και εσύ άψογο, δροσερό δέρμα χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα, στις σωστές ποσότητες.

Δημιούργησε μια τέλεια βάση: Απόφυγε τα foundation με βαριά υφή για πλήρη κάλυψη και προτίμησε μια ανάλαφρη ενυδατική κρέμα με χρώμα που θα δώσει την απαραίτητη ομοιομορφία στην επιδερμίδα. Εναλλακτικά μπορείς να αναμείξεις λίγες σταγόνες από ένα υγρό foundation με την ενυδατική σου ώστε να εξασφαλίσεις φυσική και ανάλαφρη κάλυψη. Αν έχεις πολύ λιπαρή επιδερμίδα άπλωσε πρώτα ένα primer για ματ αποτέλεσμα σε όλο το πρόσωπο ή όπου το κρίνεις απαραίτητο και, στη συνέχεια, μετά φόρεσε μια ανάλαφρη ενυδατική με χρώμα.

Δώσε λάμψη με το ρουζ: Το ρουζ είναι απαραίτητο για να δώσεις φυσική λάμψη στο πρόσωπο. Προτίμησε ένα κρεμώδες ή υγρό ρουζ που δίνει πιο διάφανο αποτέλεσμα από ότι ένα ρουζ σε μορφή πούδρας. Άπλωσέ το με τα δάχτυλα και χρησιμοποίησε το πινέλο του ρουζ για να το αναμείξεις καλύτερα στην επιδερμίδα.

Τόνισε ελαφρά τα μάτια: Οι περισσότερες μαύρες μάσκαρα δίνουν όγκο και μήκος που δεν ταιριάζουν σε ένα φυσικό look. Προτίμησε μια μάσκαρα σε καφέ απόχρωση, ειδικά αν πρόκεται για μια πρωινή εμφάνιση, που δίνει πάντα πιο απαλό αποτέλεσμα. Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μια μάσκαρα που διαχωρίζει τις βλεφαρίδες ή, εναλλακτικά, χρησιμοποίησε το ειδικό βουρτσάκι για να τις ξεχωρίσεις και να αφαιρέσεις τυχόν περίσσεια προϊόντος.

Δώσε σχήμα στα φρύδια: Πλαισιώνουν το πρόσωπο και για αυτό είναι σημαντικό να είναι καλοσχηματισμένα. Απόφυγε τα μολύβια φρυδιών που δίνουν πιο έντονο αποτέλεσμα και προτίμησε μια διάφανη μάσκαρα για να τους δώσεις σχήμα και μια σκιά για να γεμίσεις τυχόν κενά.

Ανάδειξε φυσικά τα χείλη σου: Ξεκίνα αναζητώντας ένα μολύβι στη φυσική απόχρωση των χειλιών σου. Άπλωσέ τα στην επιφάνεια των χειλιών και, στη συνέχεια, εφάρμοσε ένα λιπ γκλος σε παλ απόχρωση. Για περισσότερη λάμψη αλλά και θρέψη δοκίμασε ένα lip oil ή ένα lip balm με χρώμα.

Χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία: Συχνά οι make up artists συστήνουν να απλώνουμε το μακιγιάζ με τα δάχτυλα ώστε να έχουμε πιο φυσικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά τα ειδικά πινέλα για την εφαρμογή του foundation είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλεις να έχεις ομοιόμορφη βάση χωρίς να λερώσεις τα χέρια σου. Χρησιμοποίησε απλά μικρή ποσότητα foundation και άπλωσέ το καλά με το πινέλο ώσπου να γίνει ένα με την επιδερμίδα.


Read Next

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".