ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το μακιγιάζ που αφαιρεί χρόνια

Οι σωστές κινήσεις και αποχρώσεις που αφήνουν το πρόσωπο ανανεωμένο και απομακρύνουν τα σημάδια της ηλικίας αλλά και της κούρασης.

Μακιγιάζ που αφαιρεί χρόνια

Είναι λογικό να αποκτάς κάποιες συνήθειες αλλά και αγαπημένα χρώματα στο μακιγιάζ και να τα εφαρμόζεις για πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα πρέπει, με το πέρασμα του χρόνου, και ειδικά μετά τα 40, να προσαρμόζεις τόσο τα προϊόντα, τις αποχρώσεις αλλά και τις υφές που επιλέγεις στις ανάγκες της επιδερμίδας σου που συνεχώς αλλάζουν. Ακολούθησε έναν μικρό οδηγό με κινήσεις που θα πρέπει να αποφεύγεις και άλλες που πρέπει να προτιμάς ώστε να έχεις πάντα λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα.

Do's

Προσάρμοσε την υφή. Καθώς μεγαλώνεις η επιδερμίδα σου έχει την τάση να γίνεται όλο και πιο ξηρή. Τα foundation με πολύ πλούσια υφή ή σε compact χαρίζουν κάλυψη αλλά συχνά βαραίνουν το πρόσωπο και τονίζουν τις ρυτίδες. Αντίθετα, οι ενυδατικές αλλά ελαφριές υφές κάνουν το δέρμα να δείχνει φρέσκο και άρα νεανικό. Τα λεπτόρρευστα foundation χαρίζουν ιδανική, φυσική κάλυψη για αυτό και πρέπει να τα προτιμάς. Επιπλέον, απόφυγε το κλασικό ρουζ και διάλεξε ένα σε μορφή κρέμας ή τζελ ώστε να τονίζει τα ζυγωματικά σου και όχι τις λεπτές γραμμές. Μια έξυπνη επιλογή για φυσική κάλυψη σε καθημερινή βάση είναι και οι ενυδατικές κρέμες με χρώμα ή οι bb creams που συνδυάζουν περιποίηση με μακιγιάζ.

Δώσε έμφαση στα μάτια. Το βλέμμα είναι το σημείο του προσώπου σου που τραβά πάντα την προσοχή. Τα φρύδια αποτελούν ένα είδος πλαισίου του υπόλοιπου προσώπου για αυτό πρέπει να είναι καλά σχηματισμένα. Απόφυγε το κλασικό μολύβι φρυδιών που έχει σκληρό αποτέλεσμα και προτίμησε μια σκιά για να τα τονίσεις. Πριν εφαρμόσεις τη μάσκαρά σου δώσε σχήμα στις βλεφαρίδες με το ειδικό ψαλίδι και πέρασε μάσκαρα τόσο για όγκο όσο και για μήκος. Προτίμησε καφέ μάσκαρα η οποία θα τονίσει το άσπρο των ματιών και θα τα κάνει να δείχνουν πιο ξεκούραστα. Τέλος, μια γραμμή eyeliner που θα ανεβαίνει στην εξωτερική γωνία του ματιού θα δώσει την ψευδαίσθηση πιο ανορθωμένου βλέμματος. Και σε αυτή την περίπτωση προτίμησε καφέ μολύβι ματιών ή eyeliner για να έχεις πιο απαλό αποτέλεσμα.

Το μακιγιάζ που αφαιρεί χρόνια

Καφέ μάσκαρα Hypnôse της Lancôme.

Πρόσθεσε όγκο στα χείλη. Όσο μεγαλώνουμε τα χείλη χάνουν τον όγκο τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση παραγωγής κολλαγόνου, σε όλον τον οργανισμό. Δώσε σχήμα στο περίγραμμα τους με ένα μολύβι σε ουδέτερη απόχρωση και απόφυγε τις πολύ σκληρές γραμμές. Πριν το κραγιόν μην ξεχνάς το ενυδατικό balm για να είναι λεία και απαλά ενώ και το κραγιόν σου πρέπει να έχει θρεπτικά συστατικά όπως το shea butter ή το λάδι jojoba. Λίγο γκλος πάνω από το κραγιόν θα δώσει έξτρα όγκο στα χείλη.

Μακιγιάζ που αφαιρεί χρόνια

Κραγιόν Rouge Dior Satin No550 του Dior

Dont's

Απόφυγε τις nude αποχρώσεις. Μπορεί το nude κραγιόν να είναι τάση όμως δεν μπορεί να αναδείξει μια θαμπή, κουρασμένη επιδερμίδα. Αναζήτησε μια πιο φωτεινή απόχρωση, σε ροζ ή κοραλί τόνους, τόσο για τα χείλη όσο και τα ζυγωματικά αφού τα φωτεινά χρώματα κολακεύουν το πρόσωπο και τραβάνε την προσοχή από σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι κηλίδες. Αντίστοιχα, απόφυγε και τις πολύ σκούρες αποχρώσεις στο μακιγιάζ οι οποίες κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο.

Μη φοβάσαι τη λάμψη. Η φυσική λαμπερή όψη της επιδερμίδας σταδιακά χάνεται, μπορείς όμως να τη δημιουργήσεις με έξυπνα τρικ. Ένα foundation για λάμψη, σκιές με ιριδισμούς και highlighters είναι τα απαραίτητα προϊόντα ενώ το μυστικό είναι στην ποσότητα. Οι ιριδισμοί δεν πρέπει να μπουν σε όλο το πρόσωπο, αρκεί μικρή ποσότητα σκιάς στην εσωτερική γωνία για να έχεις αμέσως πιο ξεκούραστο βλέμμα. Και το highlighter δεν απλώνεται σε όλο το πρόσωπο, αλλά διακριτικά, στην εσωτερική γωνία των ματιών και τα ζυγωματικά για οπτικό lifting.

Μακιγιάζ που αφαιρεί χρόνια

Λαμπερή, μεταλλική σκιά Liquid Metal No26 της Radiant Professional Make Up.

Μην ξεχνάς το primer. Αρκεί μια μικρή ποσότητα primer για να έχεις λεία, απαλή, ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. Το πλούσιο σε σιλικόνη αυτό προϊόν γεμίζει κυριολεκτικά τις ρυτίδες έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα όταν συνδυαστεί με foundation.

Read Next

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.