ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mini face lift προσώπου και λαιμού με νήματα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αναίμακτη νίκη ενάντια στο χρόνο.

Ο χρόνος περνά αφήνοντας πίσω του κούραση και λύπη, όπως αποτυπώνονται απο τη χαλάρωση και τις μικρές ρυτίδες στο πρόσωπο… Ή μήπως όχι; Τα "λάθη" του χρόνου δεν χρειάζονται πλέον αποκλειστικά το χειρουργικό νυστέρι για να διορθωθούν.

Στη facemed clinic εφαρμόζονται νέες αναίμακτες, ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, όπως το mini lift προσώπου και λαιμού με νήματα, γνωστό και ως threading.

Διπλή δράση κατά της γήρανσης

Το mini lift προσώπου πραγματοποιείται με νήματα, το μη χειρουργικό lift, όπως αποκαλείται, μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, χωρίς τομες με άμεσα αποτελέσματα. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα, ενώ ο αριθμός τους εξαρτάται από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και αποφασίζεται από τον γιατρό.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία αντί να αφαιρείται χειρουργικά το χαλαρό δέρμα, "διορθώνεται" ράβοντας κάποια τμήματα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το "τράβηγμα" του δέρματος ελαφρά προς τα πίσω και κατά συνέπεια την ανύψωση και τη σύσφιξη του προσώπου. Παράλληλα τα νήματα αντιμετωπίζουν τα σημάδια της γήρανσης με έναν ακόμη τρόπο: Προκαλούν τον οργανισμό να παράγει μεγάλες ποσότητες κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα του mini lift με νήματα είναι η ανύψωση του προσώπου κατά μερικά χιλιοστά και χαρακτηρίζεται σίγουρα πιο λεπτό και πιο φυσικό σε σχέση με τηv κλασική χειρουργική επέμβαση face lift,.

Το περίγραμμα του προσώπου επαναπροσδιορίζεται, γίνεται πιο σφριγηλό και αποκτά μια πιο νεανική όψη. Η χρονική του διάρκεια κυμαίνεται σε περίπου 2-4 χρόνια.

Μία εναλλακτική της χειρουργικής επέμβασης

Ιδανικού υποψήφιοι για mini lift προσώπου και λαιμού είναι άτομα που βρίσκονται στο τέλος των 30s έως τις αρχές των 50s. Ηλικίες άνω των 55 έχουν να ωφεληθούν περισσότερο από το χειορυργικό face lift. Επίσης το mini lift με νήματα αποτελεί σημαντική εναλλακτική επιλογή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία δεν μπορούν, για ιατρικούς λόγους, να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν ήπια έως μέτρια και όχι σοβαρή χαλάρωση δέρματος.

"Lunchtime Lift”

Η διαδικασία του mini lift με νήματα είναι σύντομη, διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά, γι΄αυτό και αποκαλείται και "lunchtime lift". Το πρώτο βήμα της διαδικασίας είναι η αναισθησία, η οποία είναι τοπική. Ακολουθεί το πέρασμα των νημάτων, όπου δεν υπάρχουν τομές παρά μόνο σημεία εισόδου του υλικού. Τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται σταδιακά. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες για το πώς πρέπει να φροντίσετε την περιοχή, στην οποία μπορεί να παρουσιαστούν ερυθρότητα, ελαφρύ πρήξιμο και λίγος πόνος, τα οποία ελέγχονται συνήθως με τοπική θεραπεία.

Τύποι Νημάτων

Νήματα PDO

Τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνη) χρησιμοποιούνται 30 και πλέον χρόνια σε πολλούς κλάδους της χειρουργικής ως υποδόρια και δερματικά ράμματα. Χαρακτηρίζονται από υψηλό προφίλ ασφάλειας, πλήρη απορροφητικότητα και ελάχιστη αντίδραση στους ιστούς, γεγονός που τα αναδεικνύει ως κορυφαίες επιλογές σε αισθητικές θεραπείες στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα

Νήματα COG

Τα νήματα COG αποτελούνται επίσης από 100% πολυδιοξανόνη υλικό βιοσυμβατό και βιοαπορροφήσιμο. Είναι ιδανικά για τη διόρθωση του περιγράμματος του προσώπου, καθώς και για την ανύψωση των φρυδιών.

Πλεονέκτημα της διαδικασίας και με τους δύο τύπους νημάτων αποτελεί το γεγονός ότι μπορούν να συνδυαστούν με άλλες αισθητικές θεραπείες αναζωογόνησης, όπως λέιζερ, υαλουρονικό, μεσοθεραπεία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη καλύτερο.

Ιδανική επιλογή για πολυάσχολους

Η αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης και το μικρότερο χρονικό διάστημα αποκατάστασης θεωρείται από τους περισσότερους το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του mini lift με νήματα. Οι experts της facemed clinic προτείνουν το mini lift με νήματα ως ιδανική επιλογή για άτομα με απαιτητικές επαγγελματικές και αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.