ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Και όμως, το άρωμά σου μπορεί να κρατάει όλη μέρα!

Έξυπνα tips για να κάνεις το αγαπημένο σου άρωμα να μένει αναλλοίωτο και να σε ακολουθεί για πολλές ώρες.

Κάνε το άρωμα σου να διαρκεί όλη μέρα

Η επιλογή αρώματος δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί πολλές δοκιμές πριν καταλήξεις για αυτό και όταν, επιτέλους, βρεις το άρωμα που σε εκφράζει θέλεις να το φοράς όλη μέρα και η μυρωδιά του να κρατάει. Φυσικά η σύνθεση ενός αρώματος παίζει ρόλο στην διάρκειά του όμως υπάρχουν και μικρά μυστικά που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του και που το βοηθάνε να μένει αναλλοίωτο για περισσότερο.

EDT ή EDP;

Τα αρώματα έχουν διαβαθμίσεις ανάλογα με τη σύνθεσή τους η οποία αποτελείται κυρίως από οινόπνευμα και, σε μικρότερο βαθμό, από αρωματικά έλαια. Έτσι ένα Eau de Toilette είναι πιο ελαφρύ γιατί έχει μεγάλο ποσοστό οινοπνεύματος και μικρότερο ελαίων, ένα Eau de Parfum έχει πιο συμπυκνωμένη σύνθεση ενώ ένα Parfum έχει τη μέγιστη ένταση από κάθε άλλη μορφή αρώματος αφού περιέχει λίγο αλκοόλ και μεγάλο ποσοστό αρωματικών ελαίων. Αλλάζοντας λοιπόν από ένα EDT σε EDP – τα περισσότερα αρώματα κυκλοφορούν και στις δύο μορφές – θα δεις μεγάλη διαφορά στην διάρκειά του.

Προσωπική Νότα

Τα αρώματα δεν μυρίζουν το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Μπορεί να το έχεις ήδη προσέξει πώς ένα άρωμα που σε εσένα μυρίζει με έναν τρόπο στη φίλη σου είναι τελείως διαφορετικό. Αυτό έχει να κάνει με το pH της επιδερμίδας, τη θερμοκρασία του σώματος και τα επίπεδα λιπαρότητας του δέρματος. Για αυτό και είναι απαραίτητο πριν επιλέξεις ένα άρωμα να το δοκιμάσεις και να το αφήσεις για ώρα ώστε να δεις πώς εξελίσσεται και πόσο διαρκεί στην δική σου επιδερμίδα, και όχι στο χέρι κάποιου άλλου ή σε ένα χαρτάκι.

Σωστή Βάση

Πριν φορέσεις το άρωμά σου φρόντισε να έχεις περιποιηθεί και ενυδατώσει την επιδερμίδα σου ώστε να το δεχτεί σωστά. Αν η επιδερμίδα είναι βαθιά ενυδατωμένη τότε και τα έλαια που περιέχει το άρωμα θα μείνουν στην επιφάνειά της, έντονα και ζωντανά για πολλές ώρες. Διαφορετικά η επιδερμίδα θα τα απορροφήσει και το άρωμά σου θα χαθεί. Φόρεσέ το λοιπόν μετά το καθημερινό σου ντους και αφού έχεις απλώσει την ενυδατική σου.

Στρατηγική Εφαρμογή

Ίσως να γνωρίζεις κάποια σημεία, όπως ο λαιμός, οι καρποί, το εσωτερικό των χεριών ή ο αυχένας, όπου το άρωμα πρέπει να εφαρμόζεται για να δημιουργεί ένα πέπλο που σε ακολουθεί. Εκτός αυτών όμως καλό είναι να απλώνεις λίγο άρωμα και στα μαλλιά σου αλλά και στα ρούχα σου για να του δώσεις ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια. Τέλος, μην τρίβεις ποτέ τους καρπούς μεταξύ τους αφού εφαρμόσεις άρωμα αλλά πίεσέ τους απαλά, γιατί η τριβή το κάνει να εξατμίζεται πιο γρήγορα.

Layering

Ένας πρακτικός και αποτελεσματικός τρόπος για να κρατάει το άρωμά σου όλη μέρα είναι να το συνδυάσεις με άλλα προϊόντα της ίδιας σειράς. Ένα αφρόλουτρο και, κυρίως, μια κρέμα σώματος με την ίδια μυρωδιά δίνουν έξτρα ζωή και διάρκεια στο αγαπημένο σου άρωμα. Τέλος, εννοείται πώς θα πρέπει να επαναλάμβανεις τη χρήση του αρώματος σου μέσα στη μέρα για να το ανανεώνεις και να σε ακολουθεί σε κάθε περίσταση.

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.