ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φροντίδα Σώματος: Η πιο απαραίτητη κίνηση μετά το καλοκαίρι

Δες πώς θα περιποιηθείς την επιδερμίδα σου μετά τις διακοπές για να διατηρήσει τη λάμψη και την ελαστικότητά της

Μετά την έκθεση στον ήλιο το δέρμα σου είναι λογικό να είναι αφυδατωμένο και θαμπό. Η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας του σώματος πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να προσφέρει πιο βαθιά ενυδάτωση. Αλλάζοντας μερικές απλές συνήθειες θα δεις ουσιαστική διαφορά.

1 Ξεκίνα με το αφρόλουτρο. Μετά τα δροσερά καλοκαιρινά τζελ το χειμώνα προτίμησε πιο κρεμώδη αφρόλουτρα, χωρίς σαπούνι, τα οποία ενυδατώνουν ενώ καθαρίζουν. Επειδή και τα αρώματα παίζουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινή περιποίηση, διάλεξε προϊόντα με πιο ζεστές, γλυκές μυρωδιές λουλουδιών αφήνοντας για το καλοκαίρι τις φρουτώδεις νότες.

2 Επένδυσε στην απολέπιση. Πριν το μπάνιο ή το ντους ξόδεψε λίγα λεπτά κάνοντας scrub με ένα ειδικό προϊόν σε όλο το σώμα. Οι κυκλικές κινήσεις και το ελαφρύ μασάζ που κάνεις στη διάρκεια της απολέπισης δεν ανανεώνουν μόνο την επιδερμίδα αλλά καταπολεμούν και την κυτταρίτιδα. Φρόντισε μόνο να επιλέξεις ένα scrub με κρεμώδη ή ελαιώδη υφή, ιδανικές για την ξηρή επιδερμίδα.

3 Μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Το ξέρεις καλά ότι είναι αναγκαίο κακό αλλά συχνά την αποφεύγεις. Αμέσως μετά το ντους και αφού σκουπίσεις απαλά – χωρίς να τρίβεις – το σώμα σου πρέπει καθημερινά να το ενυδατώνεις. Ανάλογα με την εποχή διάλεξε ένα διαφορετικό προϊόν ενυδάτωσης. Τα γαλακτώματα είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, όταν όμως η θερμοκρασία πέφτει και η ατμόσφαιρα είναι πιο ξηρή προτίμησε πλούσιες υφές όπως τα body butters και τα λάδια. Άπλωσέ τα σε νωπή σε νωπή επιδερμίδα για καλύτερα αποτελέσματα κατά της ξηρότητας.

4 Πες όχι στον αφρό. Ο αφρός που δημιουργεί το αφρόλουτρό σου οφείλεται σε θειϊκά άλατα που περιέχονται στη σύνθεσή του και αφαιρούν τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια της επιδερμίδας προκαλώντας αφυδάτωση. Αναζήτησε ένα αφρόλουτρο χωρίς θειϊκά άλατα και, όποτε θέλεις να γεμίσεις την μπανιέρα σου, πρόσθεσε λίγες σταγόνες αρωματικών ελαίων ή αλάτων για να χαλαρώσεις. Τέλος, φρόντισε να πλένεσαι με χλιαρό νερό και όχι καυτό.

5 Δώσε έμφαση στο ντεκολτέ. Ένα ακόμη σημείο που προδίδει την ηλικία μας και μένει συχνά εντελώς παραμελημένο. Μην ξεχνάς να το ενυδατώνει καθημερινά, τόσο με κρέμες σώματος όσο και με του προσώπου. Ιδανικά χρησιμοποίησε μια ειδική κρέμα για την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Εκτός από ενυδατικές ιδιότητες τα συγκεκριμένα προϊόντα προσφέρουν προστασία από τη χαλάρωση που εμφανίζεται σε αυτά τα σημεία.

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.