ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Και όμως, κάποιες γυναίκες δεν κάνουν ρυτίδες. Εσύ είσαι από αυτές;

Υπάρχουν γυναίκες που δείχνουν μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες από ότι είναι πραγματικά. Δες γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορείς να δείχνεις νεότερη.

Δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε συνομήλικες που δείχνουν αισθητά νεότερες ή και μεγαλύτερες από εμάς. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεις το γονίδιο παίζει μεν σημαντικό ρόλο στο πότε και πώς θα γεράσουμε, δεν είναι όμως ο μόνος παράγοντας που πρέπει να σε απασχολεί. Ο τρόπος ζωής, διατροφής και περιποίησης μπορούν να αναστρέψουν το DNA και να δημιουργήσουν συνθήκες ώστε να κάνεις ρυτίδες νωρίτερα ή αργότερα. Δες ποιους παράγοντες πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου για να προλάβεις την πρόωρη γήρανση.

Ξεκίνα έγκαιρα την περιποίηση

Μερικές γυναίκες εκτός από τα γονίδια κληρονομούν από τη μητέρα τους και γνώσεις για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Αν ακολουθείς από την εφηβεία κιόλας σχολαστική ρουτίνα περιποίησης ακολουθώντας τις μητρικές συμβουλές εξασφαλίζεις πιο υγιή, πιο ελαστική και πιο όμορφη επιδερμίδα στο μέλλον. Ακόμη και η απλή ενυδάτωση αν ξεκινήσει εγκαίρως και γίνεται εγγυάται πιο λίγες λεπτές γραμμές, πιο απαλές ρυτίδες, χωρίς βάθος.

Μην ξεχνάς τον καθαρισμό

Καμιά αντιρυτιδική κρέμα δε θα έχει αποτελέσματα σε ένα δέρμα γεμάτο ρύπους ή υπολείμματα μακιγιάζ. Καθάριζε το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ αν θέλεις να έχεις επιδερμίδα υγιή που απορροφά άψογα τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης και αντιστέκεται στα σημάδια γήρανσης.

Προτίμησε στοχευμένη φροντίδα

Δεν μετράει μόνο πόσα θα ξοδέψεις σε κρέμες και ορούς αλλά να επιλέξεις προϊόντα με στοχευμένη δράση ενάντια στα σημάδια που εμφανίζονται στο δέρμα σου. Προτίμησε ορούς με συμπυκνωμένη σύνθεση ενάντια στις ρυτίδες, τη χαλάρωση ή τις πανάδες και συμβουλεύσου έναν δερματολόγο πριν την αγορά σου.

Απόφυγε τον ήλιο

Η ηλιακή ακτινοβολία και τα ηλιακά εγκαύματα είναι υπεύθυνα για μεγάλο ποσοστό ρυτίδων, χαλάρωσης και καφέ κηλίδων. Ξεκινώντας την χρήση αντηλιακής κρέμας από την εφηβεία ήδη προλαμβάνεις ένα μεγάλο ποσοστό των σημαδιών γήρανσης αφού φωτογήρανση είναι, μετά τη χρονογήρανση, ο μεγαλύτερος εχθρός της επιδερμίδας. Μην ξεχνάς λοιπόν το αντηλιακό, όλο το χρόνο, στην πόλη ή την παραλία.

Δώσε σημασία στην υφή

Η καθημερινή φροντίδα του προσώπου δεν πρέπει να είναι αγγαρεία αλλά απόλαυση. Η ευχάριστη υφή, το δροσερό άρωμα ή ακόμη και οι όμορφες συσκευασίες κάνουν την διαδικασία της περιποίησης διασκεδαστική. Ένα λάδι προσώπου, ένας ορός με λεπτή υφή ή μια πλούσια κρέμα νύχτας προσθέτουν ποικιλία στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Όταν ξέρεις ότι η κρέμα σου θα σε κάνει να αισθανθείς πιο όμορφα θα τη φορέσεις πιο εύκολα πρωί και βράδυ, διατηρώντας έτσι την επιδερμίδα σου πιο νεανική και όμορφη.

Μείωσε τη ζάχαρη

Η γλυκοζυλίωση είναι μία από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης ρυτίδων και οφείλεται στην κατανάλωση ζάχαρης, λιπαρών και τηγανητών. Προτίμησε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πρόσθεσε στην διατροφή σου ω3 και ω6 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο και θα δεις την διαφορά όχι μόνο στη σιλουέτα αλλά και στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Read Next

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.