ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θέλει να πάψουν να την αποκαλούν γενναία για τα φυσικά γκρίζα μαλλιά της;

Τα γκρίζα μαλλιά είναι όμορφα!

Η έναρξη των γυρισμάτων του reboot της αγαπημένης νεοϋορκέζικης ιστορίας "Sex And The City" εκτός από χαρά στους θαυμαστές, έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες των πρωταγωνιστριών με εντελώς διαφορετική εμφάνιση από εκείνη που τις είχαμε συνηθίσει στα θρυλικά ‘90s. Και δεν ήταν τόσο οι ενδυματολογικές επιλογές που ξένισαν το κοινό, όσο η φυσική και απολύτως κατανοητή τάση να μεγαλώνουν όπως εκείνες έχουν επιλέξει. Ο μεγαλύτερος ντόρος θα λέγαμε ότι πραγματοποιήθηκε με την "γενναία" απόφαση της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ να υιοθετήσει στο καθιερωμένο ξανθό hair look της την τεχνική "herringbone highlights", την οποία έχουν δοκιμάσει επιτυχώς πολλές κυρίες του Χόλιγουντ.

Έχει σκοπό να αναδείξει τις ασημένιες ρίζες με τον συνδυασμό ψυχρότερων ή θερμότερων αποχρώσεων κατά μήκος της τρίχας.

Σύμφωνα με τους hair experts πρόκειται για μια coloring τεχνική η οποία ούτε κρύβει, αλλά ούτε και καλύπτει τις φυσικές γκρίζες και λευκές τούφες που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Αντιθέτως έχει σκοπό να αναδείξει τις ασημένιες ρίζες με τον συνδυασμό ψυχρότερων ή θερμότερων αποχρώσεων κατά μήκος της τρίχας. Η διάσημη ηθοποιός, ως γνήσια λάτρης των beauty trends αλλά και της πραγματικής ηλικίας της, έγινε ξαφνικά πρότυπο πολλών γυναικών που αποφάσισαν να αφήσουν τα μαλλιά τους να δείχνουν φυσικά όμορφα. Η τακτική αυτή, ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή της, δεν προβλήθηκε όπως θα έπρεπε από τα Μέσα, αφού δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι που την παρουσίαζαν "γενναία" για τα γκρίζα της μαλλιά, επιτρέποντας στο ageism να βρίσκει έδαφος.

Άντι Κοέν (στις φωτογραφίες) έχει ένα κεφάλι γεμάτο με όμορφα γκρίζα μαλλιά. Αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε σε εκείνον, που καθόταν δίπλα μου. Ούτε ψυχή. Δεν είμαι θυμωμένη γι’ αυτό, είναι απλά κάτι που παρατήρησα. Προσπαθώ να μην το παρατηρώ" δήλωσε για τον ηλικιακό ρατσισμό που δέχεται εμμέσως για την εμφάνιση της, προσθέτοντας στη συνέχεια "Ήταν μια συζήτηση που κράτησε μήνες για το πόσο γενναία είμαι που έχω γκρίζα μαλλιά. Σκεφτόμουν "Σας παρακαλώ επικροτήστε κάποιον άλλον για το κουράγιο του σε κάτι”". Η 57χρονη ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στην σχέση της με το ζήτημα του χρόνου, επισημαίνοντας πως έχει υιοθετήσει την πιο cool στάση ζωής: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωστή ή λάθος σχέση με το να μεγαλώνεις, με το πώς ζεις ή πώς ξοδεύεις τον χρόνο σου. Όμως η δική μου σχέση με αυτά είναι ότι υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που θέλω να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου και κανένα από αυτά δεν είναι να συντηρήσω το πώς δείχνω τώρα ή το να προσπαθώ να μοιάζω όπως ήμουν 15 χρόνια πριν".

Ήταν μια συζήτηση που κράτησε μήνες για το πόσο γενναία είμαι που έχω γκρίζα μαλλιά. Σκεφτόμουν "Σας παρακαλώ επικροτήστε κάποιον άλλον για το κουράγιο του σε κάτι”

Πέραν της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, την πεποίθηση αυτή φαίνεται πως συμμερίζονται πολλές ακόμα προσωπικότητες της διεθνούς showbiz, αφήνοντας τις γοητευτικές γκρίζες και φυσικές λευκές λεπτομέρειες διάσπαρτες στο τριχωτό της κεφαλής τους - πριν ακόμα η διάσημη ηθοποιός θεωρεί πρωτοπόρος του εν λόγω trend. Μάλιστα κάποιες προσπέρασαν την λιτή αντίθεση της ρίζας και υποστήριξαν εξολοκλήρου το go gray hairstyle, αντιμετωπίζοντας το ως πηγή δύναμης και ομορφιάς.

Άντι Μακ Ντάουελ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο αποδεχόμενη την ηλικιακή πρόκληση έχει επιλέξει τα φυσικά γκρίζα μαλλιά της να αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν για την εμφάνισης της.

Γκουίνεθ Πάλτροου

Το 2020 η 49χρονη σταρ εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με τα herringbone highlights να τονίζουν αρμονικά το πλατινε ξανθό hair look της. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε παραδεχτεί πως "αγαπάει τις ρυτίδες αλλά και τις λευκές τούφες των μαλλιών της" καθώς αποδεικνύουν την μοναδικότητα της.

Αλεξάντρα Γκραντ

Το μυστηριώδες κορίτσι του Κιάνου Ριβς έχει υποστηρίξει πολλές φορές τα φυσικά λευκά μαλλιά της στα social media, τονίζοντας τις σημαντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι βαφές των μαλλιών για την υγεία μας. Διατηρεί τα λευκά – ξανθά μαλλιά της από την ηλικία των 30 και όπως δηλώνει πια δεν σκοπεύει να τα αποχωριστεί ξανά.

Τζένιφερ Άνιστον

Η χολιγουντιανή σταρ που άφησε εποχή με το εμβληματικό "Rachel Cut", προσάρμοσε άψογα τις φυσικά γκρίζες ρίζες με το πλούσιο κρεμώδες ξανθό look της.

Σάρα Χάρις

Και ποιος δεν έχει θαυμάσει τα λευκά, μακριά μαλλιά της Αυστραλιανής δημοσιογράφου τόσο για την λάμψη, όσο και για την φινέτσα που αποπνέουν; Ένα εντυπωσιακό total white hair look που δεν περιορίζεται στις ρίζες αλλά ούτε και στο μήκος.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.