ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θέλει να πάψουν να την αποκαλούν γενναία για τα φυσικά γκρίζα μαλλιά της;

Τα γκρίζα μαλλιά είναι όμορφα!

Η έναρξη των γυρισμάτων του reboot της αγαπημένης νεοϋορκέζικης ιστορίας "Sex And The City" εκτός από χαρά στους θαυμαστές, έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες των πρωταγωνιστριών με εντελώς διαφορετική εμφάνιση από εκείνη που τις είχαμε συνηθίσει στα θρυλικά ‘90s. Και δεν ήταν τόσο οι ενδυματολογικές επιλογές που ξένισαν το κοινό, όσο η φυσική και απολύτως κατανοητή τάση να μεγαλώνουν όπως εκείνες έχουν επιλέξει. Ο μεγαλύτερος ντόρος θα λέγαμε ότι πραγματοποιήθηκε με την "γενναία" απόφαση της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ να υιοθετήσει στο καθιερωμένο ξανθό hair look της την τεχνική "herringbone highlights", την οποία έχουν δοκιμάσει επιτυχώς πολλές κυρίες του Χόλιγουντ.

Έχει σκοπό να αναδείξει τις ασημένιες ρίζες με τον συνδυασμό ψυχρότερων ή θερμότερων αποχρώσεων κατά μήκος της τρίχας.

Σύμφωνα με τους hair experts πρόκειται για μια coloring τεχνική η οποία ούτε κρύβει, αλλά ούτε και καλύπτει τις φυσικές γκρίζες και λευκές τούφες που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Αντιθέτως έχει σκοπό να αναδείξει τις ασημένιες ρίζες με τον συνδυασμό ψυχρότερων ή θερμότερων αποχρώσεων κατά μήκος της τρίχας. Η διάσημη ηθοποιός, ως γνήσια λάτρης των beauty trends αλλά και της πραγματικής ηλικίας της, έγινε ξαφνικά πρότυπο πολλών γυναικών που αποφάσισαν να αφήσουν τα μαλλιά τους να δείχνουν φυσικά όμορφα. Η τακτική αυτή, ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή της, δεν προβλήθηκε όπως θα έπρεπε από τα Μέσα, αφού δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι που την παρουσίαζαν "γενναία" για τα γκρίζα της μαλλιά, επιτρέποντας στο ageism να βρίσκει έδαφος.

Άντι Κοέν (στις φωτογραφίες) έχει ένα κεφάλι γεμάτο με όμορφα γκρίζα μαλλιά. Αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε σε εκείνον, που καθόταν δίπλα μου. Ούτε ψυχή. Δεν είμαι θυμωμένη γι’ αυτό, είναι απλά κάτι που παρατήρησα. Προσπαθώ να μην το παρατηρώ" δήλωσε για τον ηλικιακό ρατσισμό που δέχεται εμμέσως για την εμφάνιση της, προσθέτοντας στη συνέχεια "Ήταν μια συζήτηση που κράτησε μήνες για το πόσο γενναία είμαι που έχω γκρίζα μαλλιά. Σκεφτόμουν "Σας παρακαλώ επικροτήστε κάποιον άλλον για το κουράγιο του σε κάτι”". Η 57χρονη ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στην σχέση της με το ζήτημα του χρόνου, επισημαίνοντας πως έχει υιοθετήσει την πιο cool στάση ζωής: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωστή ή λάθος σχέση με το να μεγαλώνεις, με το πώς ζεις ή πώς ξοδεύεις τον χρόνο σου. Όμως η δική μου σχέση με αυτά είναι ότι υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που θέλω να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου και κανένα από αυτά δεν είναι να συντηρήσω το πώς δείχνω τώρα ή το να προσπαθώ να μοιάζω όπως ήμουν 15 χρόνια πριν".

Ήταν μια συζήτηση που κράτησε μήνες για το πόσο γενναία είμαι που έχω γκρίζα μαλλιά. Σκεφτόμουν "Σας παρακαλώ επικροτήστε κάποιον άλλον για το κουράγιο του σε κάτι”

Πέραν της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, την πεποίθηση αυτή φαίνεται πως συμμερίζονται πολλές ακόμα προσωπικότητες της διεθνούς showbiz, αφήνοντας τις γοητευτικές γκρίζες και φυσικές λευκές λεπτομέρειες διάσπαρτες στο τριχωτό της κεφαλής τους - πριν ακόμα η διάσημη ηθοποιός θεωρεί πρωτοπόρος του εν λόγω trend. Μάλιστα κάποιες προσπέρασαν την λιτή αντίθεση της ρίζας και υποστήριξαν εξολοκλήρου το go gray hairstyle, αντιμετωπίζοντας το ως πηγή δύναμης και ομορφιάς.

Άντι Μακ Ντάουελ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο αποδεχόμενη την ηλικιακή πρόκληση έχει επιλέξει τα φυσικά γκρίζα μαλλιά της να αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν για την εμφάνισης της.

Γκουίνεθ Πάλτροου

Το 2020 η 49χρονη σταρ εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με τα herringbone highlights να τονίζουν αρμονικά το πλατινε ξανθό hair look της. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε παραδεχτεί πως "αγαπάει τις ρυτίδες αλλά και τις λευκές τούφες των μαλλιών της" καθώς αποδεικνύουν την μοναδικότητα της.

Αλεξάντρα Γκραντ

Το μυστηριώδες κορίτσι του Κιάνου Ριβς έχει υποστηρίξει πολλές φορές τα φυσικά λευκά μαλλιά της στα social media, τονίζοντας τις σημαντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι βαφές των μαλλιών για την υγεία μας. Διατηρεί τα λευκά – ξανθά μαλλιά της από την ηλικία των 30 και όπως δηλώνει πια δεν σκοπεύει να τα αποχωριστεί ξανά.

Τζένιφερ Άνιστον

Η χολιγουντιανή σταρ που άφησε εποχή με το εμβληματικό "Rachel Cut", προσάρμοσε άψογα τις φυσικά γκρίζες ρίζες με το πλούσιο κρεμώδες ξανθό look της.

Σάρα Χάρις

Και ποιος δεν έχει θαυμάσει τα λευκά, μακριά μαλλιά της Αυστραλιανής δημοσιογράφου τόσο για την λάμψη, όσο και για την φινέτσα που αποπνέουν; Ένα εντυπωσιακό total white hair look που δεν περιορίζεται στις ρίζες αλλά ούτε και στο μήκος.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

19 Ιουλ 2024

Bridal Hair: 4 κομψά χτενίσματα για νύφες με μακριά μαλλιά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις

Και μερικές "παγίδες" που κρύβουν τα μακριά μαλλιά και καλό είναι να προσέξεις.

19 Ιουλ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον χρησιμοποιεί πεπτίδια κολλαγόνου: Έχουν αποτέλεσμα;

Η Τζένιφερ 'Ανιστον αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί πεπτίδια κολλαγόνου. Τι είναι και πώς λειτουργούν;

Περισσότερα από

Ομορφιά

18 Ιουλ 2024

H Μπρουκ Σιλντς μοιράζεται το δικό της tip για πιο σαρκώδη χείλη μετά τα 50

Τα χείλη χάνουν τον όγκο τους με το πέρασμα του χρόνου - η ηθοποιός ξέρει πώς να τα "μεγαλώνει" με φυσικό τρόπο.

18 Ιουλ 2024

5 πολυτελή αντηλιακά σώματος με θεϊκό άρωμα που θα σε συνοδεύει όλη μέρα

Μυρίζουν τόσο υπέροχα που δεν θα θες να σταματήσεις να τα φοράς.

17 Ιουλ 2024

Η Σίντι Κρόφορντ υιοθέτησε την πιο φρέσκια τάση μαλλιών του καλοκαιριού

Το αξεσουάρ μαλλιών που θα εκθρονίσει τα hair bows.

17 Ιουλ 2024

Πώς να απαλλαχθείς από τις σκασμένες φτέρνες μια για πάντα

Η περιποίηση που χρειάζεται να χαρίζεις στα πέλματά σου χειμώνα-καλοκαίρι.

17 Ιουλ 2024

Η Κλέλια Ανδριολάτου με "Strawberry Milk Nails", το πιο elegant mani που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή

Άλλη μια κομψή Ελληνίδα που έχει λατρέψει τη διάσημη τάση.

16 Ιουλ 2024

Τα 7 πιο κομψά χρώματα για το καλοκαιρινό πεντικιούρ του 2024

Τα χρώματα και τα στιλ που θα απογειώσουν τα σανδάλια, τα πέδιλα και τα mules σας φέτος.

16 Ιουλ 2024

2 DIY μάσκες προσώπου ιδανικές για τον καύσωνα

Οι μάσκες προσώπου έχουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα σου, ιδίως όταν είναι ταλαιπωρημένη από τον ήλιο.

12 Ιουλ 2024

"Sunkissed glow": Όλα τα προϊόντα για ένα θεΐκό bronzed μακιγιάζ φέτος το καλοκαίρι

H Μάγια Λεμονά δοκιμάζει το πιο λαμπερό μακιγιάζ των φετινών διακοπών.

11 Ιουλ 2024

Summer Hairstyles: Το viral styling tool που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε καλοκαιρινή περίσταση

Το μυστικό των it girls για ολόισια hair looks, κομψά half up half downs και blowouts σαν του κομμωτηρίου.