Γνωρίστηκαν στις κουζίνες του "Funky Gourmet". Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη ως head chef (παρέα με τον Νίκο Ρούσσο) του εστιατορίου που έφερε 2* Michelin στην Ελλάδα, χάρη στις ευρηματικές αναδιατυπώσεις της ελληνικής γεύσης, η Ερασμία Μπαλάσκα ως η chef de cuisine που κρατούσε κοφτερή τη γευστική αιχμή του εστιατορίου στην καθημερινότητά του, κι η Δανάη Βορίδου ως το άτομο που, όταν έφευγε για μαθητείες πλάι σε σεφ όπως ο Ollie Dabbous (1*) στο Λονδίνο, ο Martín Berasategui (3*), ο Eneko Atxa Azurmendi (3*) στην Ισπανία, ή το "Eleven Madisson Park" (3*) στη Νέα Υόρκη, χρειαζόντουσαν τρία άτομα για να την αντικαταστήσουν. "Κι όταν την είχαμε στην κουζίνα μας, της λέγαμε ευθαρσώς "’Έλα Δανάη, πιο γρήγορα, πιο γρήγορα!’", θυμούνται οι συνεργάτιδές της και γελούν. Αυτό ήταν 10 χρόνια πίσω.
Η σχέση τους, όμως, δεν περιορίστηκε στις κουζίνες του "Funky Gourmet". Δέκα χρόνια πάνω απ’ τις φωτιές έκαναν τις Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου κάτι περισσότερο από τα μέλη μιας μπριγάδας: τις έκαναν τρεις φίλες που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, αλλά και το ίδιο πάθος να την υπηρετούν ισορροπώντας δημιουργικές και προσωπικές ανάγκες. Τρεις γυναίκες που κυνηγούν την κορυφή με τους δικούς τους όρους, που σκορπίστηκαν την περίοδο του COVID, που συναντήθηκαν ξανά αμέσως μετά, ενώνοντας ξανά τις δυνάμεις τους, για να ανοίξουν ένα δικό τους εστιατόριο: ένα εστιατόριο με κεντρικό άξονα το ψάρι, στο Κολωνάκι, επί της οδού Λουκιανού.
Κι όχι μόνο γι’ αυτό, όμως. Αλλά και για να στήσουν τις κουζίνες, τα μενού και τα γευστικά concepts μιας σειράς από καινούρια γαστρονομικά projects εντός, αλλά κι εκτός ελληνικών συνόρων, λειτουργώντας, παράλληλα, ως πρότυπα επιτυχίας για τα παιδιά τους.
Ποιες είναι; Μα οι Charlie’s Angels, φυσικά.
Για το origin story των Charlie’s Angels και τους στόχους τους
Γεωργιάννα: Με τα κορίτσια γνωριζόμαστε πάνω από 10 χρόνια. H μεγάλη τριβή όλα αυτά τα χρόνια και η χημεία μεταξύ μας, μας έχουν φέρει πολύ κοντά, τόσο μαγειρικά όσο και φιλικά. Όταν έκλεισε το "Funky" το 2019 για να μεταφερθεί σε άλλο location χωριστήκαμε σε διάφορα σημεία. Μετά ήρθε ο COVID, που άλλαξε τα πράγματα ριζικά, όμως εμείς διατηρούσαμε συνεχόμενη επικοινωνία όλα τα χρόνια. Όταν πέρασε η πανδημία, και έχοντας αφήσει το project του "Funky Gourmet" οριστικά πίσω πλέον, κάναμε ένα reunion κι εκεί κάναμε πλάκα ότι πρέπει να ανοίξουμε μαζί ένα εστιατόριο. Τους έλεγα "κορίτσια είστε μάλλον τρελές", όμως όλα από ένα αστείο ξεκινάνε… Εγώ είχα τότε ξεκινήσει τη συνεργασία μου με το "Zurbaran", κι αργότερα με το "Geco" στο ξενοδοχείο "Gatsby Athens", project που γνώριζαν μεγάλη επιτυχία και ελκύανε νέες επαγγελματικές προτάσεις. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να συνασπιστούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτές και έτσι, οι "Charlie’s Angels”, που είναι το όνομα του ομαδικού μας chat στο WhatsApp, πήραν σάρκα και οστά, όπου οι άγγελοι είμαστε εμείς φυσικά (χαχα!) και ο Τσάρλι μας, η γαστρονομία!
Ερασμία: Κάπως έτσι τώρα ετοιμάζουμε ένα γαλλικό μπιστρό στη Σερβία, που θα ανοίξει το φθινόπωρο, ένα πολύ ωραίο all day εστιατόριο στον Πειραιά, το "Yaboo", που θα κοιτάζει την ελληνική γεύση από μια πιο ελεύθερη σκοπιά, αλλά και το "Central" στο Ηράκλειο, όπου θα κάνουμε ένα fusion γεύσεων και πιάτων.
Δανάη: Οι προτάσεις είναι πολύ περισσότερες, αλλά τις φιλτράρουμε πολύ επιλεκτικά γιατί θέλουμε ό,τι κάνουμε να είναι ολοκληρωμένο, ενώ παράλληλα θέλουμε να είμαστε εστιασμένες και στο δικό μας μαγαζί στο Κολωνάκι.
Γεωργιάννα: Ναι, το εστιατόριο που όντως τελικά θα ανοίξουμε οι τρεις μας: θα είναι εδώ που βρισκόμαστε τώρα, το παλιό "Stinkin’ Bishop", το οποίο έχει πλέον κλείσει για ριζική ανακαίνιση και ολικό rebranding, και θ’ ανοίξει την ερχόμενη σεζόν, ως ένα μοντέρνο, νόστιμο ψαράδικο.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr