ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έκλαιγε και ούρλιαζε, γιατί καιγόταν»: Η σωτήρας του κοάλα αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του

Η Tony Doherty, που έβγαλε το ζώο μέσα από τις φλόγες, το επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και περιγράφει το σπαρακτικό χρονικό της διάσωσής του.

«Έκλαιγε και ούρλιαζε, γιατί καιγόταν»: Η σωτήρας του κοάλα αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του

Μέσα από τη φρίκη της πυρκαγιάς στην Αυστραλία, ξεχώρισε ένα βίντεο γενναιότητας και αυτοθυσίας που έγινε viral, καθώς κατέγραψε τη διάσωση ενός τραυματισμένου κοάλα, από μια γυναίκα. Η Tony Doherty, όπως είναι το όνομά της, όρμησε μέσα στο φλεγόμενο δάσος με τα γυαλιά ηλίου και το σουτιέν της, τύλιξε το ζώο με την μπλούζα της, το κατάβρεξε με νερό για να το ανακουφίσει από τα εγκαύματα και έσωσε τη ζωή του. Το κοάλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Port Macquarie Hospital. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε τόσο σοβαρά εγκαύματα στα πόδια, το στήθος και το στομάχι, ώστε η διαδικασία ανάρρωσης προβλέπεται μεγάλη. Ίσως μάλιστα να μην καταφέρει ποτέ να επανενταχθεί στην άγρια φύση.

Την επομένη της διάσωσής του, η Doherty το επισκέφτηκε στο νοσοκομείο. Βάφτισε το κοάλα Λούις, όπως ονομάζεται ένα από τα εγγόνια της. «Ήταν τρομακτικό να το βλέπω να βγαίνει από τις φλόγες… έδειχνε τόσο ανυπεράσπιστο » είπε η θαρραλέα γυναίκα. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ να κάνω ήταν να προσπαθήσω να το σώσω.

»Το άτυχο κοάλα, έκλαιγε και ούρλιαζε, γιατί καιγόταν. Καιγόταν στα μικροσκοπικά, πίσω ποδαράκια του… Δεν είχα ξανακούσει ποτέ τη φωνή ενός κοάλα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να ουρλιάζουν. Απλά, μου σπάραζε την καρδιά».

Συνεχίζοντας την αφήγησή της, λέει:

«Ήξερα ότι έπρεπε να το τυλίξω με κάτι, έτσι καθώς έτρεχα προς το δέντρο, απλά έβγαλα την μπλούζα μου και το σκέπασα με αυτήν… Έκανε τόση ζέστη, ήταν τόσο τρομακτικά.

»Δεν ήξερα ότι με κατέγραφε κάμερα εκείνη τη στιγμή. Χαιρόμουν που είχα κάτι για να το σκεπάσω και να το απομακρύνω από τον κίνδυνο».

Η Doherty φαίνεται αισιόδοξη για την εξέλιξη της υγείας του Λούις, που έχει όρεξη για φαγητό και είναι πολύ ήρεμο, «πηγαίνει όσο καλύτερα θα μπορούσε να πηγαίνει».

»Είναι ένα όμορφο αρκουδάκι, μόλις 14 ετών, αν και αρκετά αδύνατο όπως είπαν. Είναι αξιαγάπητο» είπε η γυναίκα. Ο Λιούις πάντως αποδείχθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς από τα 600 ζώα που εκτιμάται ότι ζούσαν στην περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά, υπολογίζεται ότι τα 350 έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της διάσωσής του:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.