ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 πράγματα που διαπιστώσαμε παρακολουθώντας την μαζική μανία του #10yearschallenge

Παίζοντας με ευκολία το παιχνίδι «βρες τη διαφορά», οδήγησε σε μερικά αυθαίρετα συμπεράσματα.

10 πράγματα που διαπιστώσαμε παρακολουθώντας την μαζική μανία του #10yearschallenge

2009-2019: Μια δεκαετία που τρέχει, που γεμίζει το ντεπόζιτο των αναμνήσεων, που τροφοδοτεί το ρεζερβουάρ των εικόνων, για να καταλήξει σε ένα στατικό ποστ με χάσταγκ #10yearschallenge, σαν πηγάδι χωρίς πάτο. Ο αλγόριθμος ταΐζεται και σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο.

Όμως, το θέμα μας είναι άλλο. Το γεγονός ότι χρήστες και μη έσπευσαν να ανεβάσουν πορτραίτα τους με διαφορά δέκα χρόνων, παίζοντας με ευκολία το παιχνίδι «βρες τη διαφορά», οδήγησε σε μερικά αυθαίρετα συμπεράσματα -κάποια από αυτά, δε, με κωμικοτραγικές διαστάσεις.

1. Ο χρόνος περνάει αλλά το γήρας δεν το αφορά. Τους καιρούς του ίντερνετ, των απανωτών φίλτρων και των πλαστικών μικροεπεμβάσεων, η σχετικότητα του χρόνου, η θεωρία του Αϊνστάιν, επιβεβαιώνεται περίτρανα.

2. Κανείς, ούτε ένας από όσους -τουλάχιστον εμείς- γνωρίζουμε δεν ήταν πιο ωραίος, πιο νέος και πιο κουλ, δέκα χρονιά πριν. Όλοι έχουν το DNA του κρασιού: γίνονται καλύτεροι με τα χρόνια.

3. Μία δεκαετία πριν η μόδα ήταν τραγική. Δύο δεκαετίες όμως πριν, στα 90s, δηλαδή, η μόδα ήταν ασορτί με το σήμερα. Ταμάμ. Οι κύκλοι, που λένε οι διάφοροι fashion επαΐοντες, κάνει κύκλους. Επιβεβαιωμένο.

4. Η ματαιοδοξία είναι η μεγαλύτερη και η πιο αυταπόδεικτη αξία του καιρού μας. Μετά την ομορφιά.

5. Το δεκαπεντάλεπτο της δημοσιότητας του Άντι Γουόρχολ έχει δεκαπεντεδεύτερο δημοσιότητας: Όσα δευτερόλεπτα χρειάζεται να περάσει ο αντίχειρας από την οθόνη του κινητού και να κατεβάσει την πληροφορία.

6. Ωραία, κουράστηκες, έψαξες στο αρχείο, άνοιξες το χρονοντούλαπο των αναμνήσεων, βρήκες τις ιδανικές φωτό και ανέβασες το δικό σου #10yearschallenge. Και τι κατάλαβες;

7. Όσο κι αν επιμελήθηκες το αποτέλεσμα, όσο κι αν πλαστογράφησες την ιστορία, κάποιος άλλος το έκανε καλύτερα. Η ματαίωση καιροφυλακτεί.

8. Όσο εσύ έψαχνες να βρεις τις φωτό για το δικό σου #10yearschallenge κάποιος άλλος έγραφε ιστορία.

9. Υπάρχει ένα ακόμα φίλτρο που πρέπει να αναλυφθεί για να μπορέσει το #10yearschallenge να έχει πραγματική δύναμη: Το φίλτρο «ανεμελιά στο βλέμμα».

10. Τα μόνα ποστ που εκτιμήθηκαν από το νοήμων κοινό είναι τα χιουμοριστικά, όπως αυτό της φωτογραφίας με την σοκολάτα Toblerone, που αραίωσε τα κομμάτια-πυραμίδες και μείωσε την ποσότητα σοκολάτας, ορίζοντας τη λιτότητα του καιρού.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"