ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έχασε τη μητέρα της από καρκίνο σε ηλικία πέντε ετών, αλλά μετέτρεψε την απώλεια σε δημιουργία»

Η Μαντόνα σκηνοθετεί τη ζωή της, σε μια νέα ταινία που θα παρουσιάσει τις πιο σκοτεινές πτυχές της, προτού γίνει η βασίλισσα της ποπ που όλοι ξέρουμε.

«Έχασε τη μητέρα της από καρκίνο σε ηλικία πέντε ετών, αλλά μετέτρεψε την απώλεια σε δημιουργία»

Η Μαντόνα σκηνοθετεί μια νέα, αυτοβιογραφική ταινία, η οποία ωστόσο αναμένεται να εστιάσει και στις πιο σκοτεινές πτυχές της ζωής της βασίλισσας της ποπ.

Οι μεγάλες αντιξοότητες ξεκίνησαν για την 62χρονη ερμηνεύτρια μόλις σε ηλικία πέντε ετών, όπως ανέφερε μια πηγή στη Mirror, όταν «έχασε τη μητέρα της από καρκίνο, κάτι που ένα παιδί δεν ξεπερνάει ποτέ. Αλλά μετέτρεψε το πένθος και τον πόνο της σε μια δημιουργική δύναμη. Στην ταινία θα υπάρχουν κάποια σημεία που σοκάρουν, αφού είναι μέρος του DNA της. Είναι μια απίστευτα λυτρωτική διαδικασία για τη Μαντόνα, που ξεσκεπάζει αναμνήσεις που είχε αφήσει για πολύ καιρό κρυμμένες. Αφού έκανε και πέτυχε τόσο πολλά, είναι μαγική αυτή η στιγμή του αναστοχασμού».

«Έχασε τη μητέρα της από καρκίνο, κάτι που ένα παιδί δεν ξεπερνάει ποτέ. Αλλά μετέτρεψε το πένθος και τον πόνο της σε μια δημιουργική δύναμη»

Ως μια ταινία γεμάτη αποκαλύψεις, ίσως εστιάσει και σε ένα ακόμα τραγικό γεγονός της ζωής της Μαντόνα, στον βιασμό της, σε ηλικία 20 ετών, όταν είχε μετακομίσει από το Μίσιγκαν στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει μουσική καριέρα. Παλαιότερα, η ίδια είχε πει στο Harper’s Bazaar: «Η Νέα Υόρκη δεν ήταν όλα όσα νόμιζα ότι θα είναι. Δεν με υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες. Την πρώτη μου χρονιά εκεί, βιάστηκα στην ταράτσα ενός κτιρίου όπου σύρθηκα υπό την απειλή ενός μαχαιριού, ενώ το διαμέρισμά μου παραβιάστηκε τρεις φορές. Δεν ξέρω το γιατί. Αφού, την πρώτη φορά, έκλεψαν το ραδιόφωνό μου, τις επόμενες δεν είχα κανένα αντικείμενο αξίας».

«Την πρώτη μου χρονιά στη Νέα Υόρκη, βιάστηκα στην ταράτσα ενός κτιρίου όπου σύρθηκα υπό την απειλή ενός μαχαιριού»

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, απάντησε: «Μου είπαν ότι αν ήθελα να υποβάλω κατηγορίες, θα έπρεπε να υποβληθώ σε σωματική εξέταση και να μου κάνουν όλες εκείνες τις προσωπικές ερωτήσεις. Έχεις ήδη πέσει θύμα βίας, οπότε το θέμα είναι, μετά, θέλεις να μιλήσεις γι’ αυτό; Θέλεις να το κάνεις γνωστό; Όχι, δεν αξίζει. Είναι υπερβολικά ταπεινωτικό».

Όσο για την καινούρια της, αυτοβιογραφική ταινία, γράφει η ίδια το σενάριο μαζί με τη σεναριογράφο της ταινίας «Juno», Ντιάμπλο Κόντι. Σε σχετική ανάρτησή της στο Instagram, η Μαντόνα αποκάλυψε τα εξής: «Θέλω να μοιραστώ το απίστευτο ταξίδι της ζωής μου, ως μια καλλιτέχνις, μουσικός, χορεύτρια, άνθρωπος που προσπαθεί να βρει το δρόμο της σε αυτό τον κόσμο. Επίκεντρο της ταινίας θα είναι πάντα η μουσική. Η μουσική με έχει βοηθήσει να συνεχίσω, η τέχνη με έχει κρατήσει ζωντανή. Υπάρχουν πάρα πολλές άγνωστες και εμπνευστικές ιστορίες και δεν υπάρχει κανένας πιο κατάλληλος να τις αφηγηθεί από εμένα. Είναι σημαντικό να μοιραστώ τη διαδρομή της ζωής μου, σαν ένα τρενάκι του τρόμου, με τη δική μου φωνή και το δικό μου όραμα».

Δείτε τη Μαντόνα να μιλάει για τον βιασμό της και το μισογυνισμό:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".