ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπέιμπ Πάλεϊ: Η πρώτη ινφλουένσερ όλων των εποχών ήταν ο "Κύκνος" που προδόθηκε από τον Τρούμαν Καπότε

Ο πασίγνωστος συγγραφέας, Τρούμαν Καπότε, είχε δηλώσει για την Μπέιμπ Πάλεϊ: " Eίναι τέλεια. Εάν εξαιρέσεις αυτό, είναι απλά τέλεια"

H Ναόμι Γουότς, η Ντέμι Μουρ και ο Τομ Χολάντερ ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας γυρνάνε στην πιο σκανδαλώδης ιστορία της Αμερικανικής ελίτ. Η πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix "Feud: Capote vs. The Swans" φέρνει στο προσκήνιο την πτώση του Τρούμαν Καπότε, και την στενή σχέση που είχε με τους " Κύκνους" όπως αποκάλεσε στο άρθρο του "La Côte Basque 1965". Οι "κύκνοι" του ήταν κάποιες από τις πιο διάσημες, με επιρροή και εξουσία γυναίκες της δεκαετίας του 70's.

Ο πασίγνωστος Αμερικανός συγγραφέας έγραψε ένα αποκαλυπτικό κείμενο στο Esquire τον Νοέμβριο του 1975, το "La Côte Basque 1965", και μοιράστηκε τα πιο κρυφά μυστικά (και τα πιο σκανδαλώδη κουτσομπολιά) που του εμπιστεύτηκαν οι αγαπημένοι του "Κύκνοι". Aνάμεσά τους και "η πιο όμορφη γυναίκα του 20ου αιώνα", Μπέιμπ Πάλεϊ.

Σύμφωνα με τον Τρούμαν Καπότε, η Μπέιμπ είχε μόνο ένα ελάττωμα. "Ήταν τέλεια", είχε δηλώσει ο συγγραφέας. "Πέρα από αυτό, ήταν απλά τέλεια".

Το 1938, η εντυπωσιακή socialite βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, όπου έγινε συντάκτρια μόδας στο περιοδικό Vogue. Πάντα ντυμένη άψογα, με χιούμορ και ανεπιτήδευτα θελκτική, η νέα συντάκτρια του εμβληματικού περιοδικού καταφέρνει να σπάσει τις νόρμες της εποχής και ο κόσμος της μόδας να αντιγράφει κάθε κίνησή της. Λάτρευε το νέο, το εντυπωσιακό και το περίτεχνο, ενώ έθεσε και, ταυτόχρονα, έσπασε τις τάσεις της εποχής.

Η Μπέιμπ Πάλεϊ ήταν ο τύπος της γυναίκας που μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που άνοιγε μια πόρτα και εκατομμύρια κόσμος να την αντιγράφει. Το 1941, το περιοδικό Time την ανακήρυξε τη δεύτερη πιο καλοντυμένη γυναίκα στον κόσμο, ακολουθώντας μόνο την Γουάλις Σίμπσον, τη διαβόητη καλλονή σύντροφο του Εδουάρδου Η΄.

Το 1940, παντρεύεται τον Stanley Grafton Mortimer Jr., απόφοιτο του Χάρβαρντ. Μέσα στον σύντομο γάμο τους αποκτούν μαζί δύο παιδιά, ενώ μετά από έξι χρόνια έγγαμου βίου το ζευγάρι χωρίζει και η Μπέιμπ Πάλεϊ ξαναπαντρεύεται λίγο αργότερα τον William S. Paley, τον άντρα με τον οποίο θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής της.

Αφού βρήκε τον απόλυτο έρωτα, και είχε ήδη τον θαυμασμό του κόσμου και την αποδοχή της ελίτ, η Μπέιμπ αποφασίζει να κάνει στροφή στην καριέρα της και να γίνει αυτό που θα αποκαλούσαμε σήμερα πρώτη " ινφλουένσερ". Παραιτείται από την θέση της συντάκτριας μόδας και γίνεται full time socialite και " λαμπερή προσωπικότητα" της πόλης. Μπορούσες να την συναντήσεις στα πιο "in" καφέ, σε πριβέ πάρτι και σε βόλτες στα στενά της Νέας Υόρκης με τον καλό της φίλο, Τρούμαν Καπότε, έναν φιλόδοξο συγγραφέα που λίγο μετά έμελλε να γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός της φήμης και της υπόληψής της. Γιατί; Γιατί αποφάσισε να γράψει ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, το "Answered Prayers", και να εκθέσει δημόσια όλα τα μυστικά και τα κουτσομπολιά που είχε μάθει χάρη στους 4 " Κύκνους" του, δηλαδή την Μπέιμπ Πάλεϊ, την Σλιμ Κιθ, την C.Z. Guest και την Λι Ραντζιβίλ.

Κατάχρηση ουσιών, σεξουαλικές επιθέσεις, συγκάλυψη δολοφονίας, ανατριχιαστικές περιγραφές του σεξ, απιστίες και, συμπληρωματικά, μερικές κτηνωδίες, ο Τρούμαν Καπότε διέλυσε την βαθιά φιλία του με την διασημότερη γυναίκα της εποχής στο βωμό της αγαπημένης του τέχνης, της λογοτεχνίας. Όπως δήλωσε ο ίδιος πριν από την έκδοση του βιβλίου " θα δολοφονήσω τους χαρακτήρες με στυλό αντί για όπλο".

Αυτό το αποκαλυπτικό βιβλίο που τώρα μεταφέρεται στις οθόνες με τη Ναόμι Γουότς στον ρόλο της, Μπέιμπ Πάλεϊ, ήταν διπλή μαχαιριά για την πρώτη ινφλουένσερ του κόσμου, αφού εκτός ότι άφησε ένα ψεγάδι στην μέχρι τότε τέλεια φήμη της, ένας από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους πρόδωσε την εμπιστοσύνη της. Οι δυο τους γνωρίζονταν πάνω από μία δεκαετία! Η Μπέιμπ του πρόσφερε μία πολυτελής καθημερινότητα, και σε αντάλλαγμα ο συγγραφέας ήταν ο πιο έμπιστος άνθρωπός της. Με την κίνησή του να αποκαλύψει όλα όσα έμαθε για την Αμερικάνικη ελίτ, ο Τρούμαν πρόδωσε ολοκληρωτικά την σχέση τους.

Το 1974, η Μπέιμπ διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες εξαιτίας του συστηματικού καπνίσματος. Ακόμη και σε αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής της, το στυλ και η μόδα ήταν η προτεραιότητά της. Όταν έμαθε τα δυσάρεστα νέα για την υγεία της, το απόλυτο fashion icon της εποχής σχεδίασε την κηδεία της, διέθεσε σχολαστικά τα κοσμήματα και τα προσωπικά της αντικείμενα σε φίλους και συγγενείς, τυλίγοντάς τα προσεκτικά σε χαρτί που είχε επιλέξει προσωπικά και έδωσε οδηγίες για την διανομή τους.

Τελικά, πέθανε στις 6 Ιουλίου 1978, μια μέρα μετά τα 63 της χρόνια.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024