ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιώργος Καραμίχος: "Τα κριτήρια πρέπει να είναι τα ίδια για όσους θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Είτε είναι στρέιτ ζευγάρι, είτε γκέι"

"Υπάρχουν πάρα πολλά ορφανά στον κόσμο, οπότε καλό είναι να φροντίσει η κοινωνία να υιοθετηθούν και να αδειάσουν τα ιδρύματα κι οι δομές".

Ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος έδωσε συνέντευξη στην κάμερα του "ΕΡΤ Backstage" και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ μίλησε και για το ζήτημα της παρένθετης μητέρας.: "Ζούμε το παράλογο σε αυτή τη χώρα που βγαίνουν σε διάλογο πράγματα που δεν θα έπρεπε, γιατί υπάρχουν στο Σύνταγμα, ενώ και τα ΜΜΕ δεν έπαιξαν τον καλύτερο ρόλο. Δίνουν λόγο σε ανθρώπους που απλώς δεν τους πέφτει λόγος. Το Σύνταγμα είναι πολύ σαφές σε σχέση με την υιοθεσία. Δεν μιλάει για μπαμπά, μαμά, μητέρα, πατέρα και όλα αυτά. Μιλάει για ανθρώπους, οικογένεια, που υιοθετούν παιδιά".

Γιώργος Καραμίχος: "Τα κριτήρια πρέπει να είναι τα ίδια για όσους θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Είτε είναι στρέιτ ζευγάρι, είτε γκέι"

Ο ηθοποιός πρόσθεσε: "Όλοι ξέρουμε αντικειμενικά ότι είναι καλύτερο ένα παιδί να μεγαλώνει με ανθρώπους που το αγαπάνε, παρά σε μια δομή. Άρα τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι τα ίδια για όσους ανθρώπους θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Είτε είναι ένα στρέιτ ζευγάρι, είτε ένα γκέι, είτε είναι σε όλο το φάσμα του ΛΟΑΤΚΙ".



Στη συνέχεια, τόνισε: "Το άλλο το εκνευριστικό είναι ότι ακούς να μιλούν μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι τρανς; Άλλοι άνθρωποι που δικαιούνται επίσης και που δεν ήξεραν ή δεν ξέρουν, για κάποιο λόγο, τι ακριβώς είναι σε σχέση με την σεξουαλική τους προτίμηση, αλλά παρόλα αυτά είναι πάρα πολύ ικανοί γονείς; Σίγουρα πολύ καλύτεροι από όλους αυτούς που βλέπουμε να εκπαιδεύουν φονιάδες και όλα αυτά τα πατριαρχικά ζητήματα που έχουμε ακόμη".


Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε επίσης, για το ζήτημα της παρένθετης μητέρας και σημείωσε πως θα έπρεπε η τακτική αυτή να συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.


"Σε σχέση με την παρένθετη μητέρα, θα έπρεπε να είναι τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Όπως υπάρχουν στη Δανία και στις πολιτισμένες χώρες, όπου εκεί θα έπρεπε να κοιτάζουμε, ότι η παρένθετη μητέρα θα έπρεπε να απαγορεύεται. Μόνο υπό ειδικές συνθήκες, εάν θέλει μια ξαδέλφη μου να γεννήσει το δικό μου το παιδί και δεν αφορά κανέναν. Αλλά το παρένθετη για μια γυναίκα που πληρώνεται για αυτόν τον λόγο, αυτό είναι ουσιαστικά trafficking", εξήγησε.


Τέλος, συμπλήρωσε: "Είναι περίπου το ίδιο που λέμε και για τα ζώα. Μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν αδέσποτα, πρέπει να υιοθετούμε και να μην αγοράζουμε. Το ίδιο είναι και με τα παιδιά. Υπάρχουν πάρα πολλά ορφανά στον κόσμο, οπότε καλό είναι να φροντίσει η κοινωνία να υιοθετηθούν και να αδειάσουν τα ιδρύματα κι οι δομές".

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι