Και ξαφνικά, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα η ντόπια κουζίνα ανθίζει με όλους τους τρόπους και τα στιλ, η γαλανόλευκη γαστρονομία εξελίσσεται σε παγκόσμια τάση και οι Έλληνες σεφ δέχονται πάρα πολλές προτάσεις για συνεργασία, προκειμένου να επιμεληθούν εστιατόρια σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. "Φέτος δεχτήκαμε 30 αιτήματα για να δημιουργήσουμε κυρίως καινούργια, αλλά και να επιμεληθούμε υπάρχοντα ελληνικά εστιατόρια σε όλη την υδρόγειο! Τα προηγούμενα χρόνια, οι αιτήσεις που έφθαναν σ’ εμάς δεν ξεπερνούσαν τις τέσσερις", δηλώνει με έμφαση ο Αθηναγόρας Κωστάκος, που ήδη επιμελείται με την ομάδα του εστιατόρια στην Αρμενία, στη Σιγκαπούρη, δύο στην Κωνσταντινούπολη, άλλα τόσα στο Σικάγο και ετοιμάζεται ν’ ανοίξει πανιά για Μπαχρέιν, Κατάρ, Ντουμπάι και ίσως Χονγκ Κονγκ και Ταϊλάνδη. "Ο τουρισμός βοηθάει πολύ την ελληνική γαστρονομία που προβλέπω να γίνεται η επόμενη hot τάση διεθνώς. Όχι ως fine dining εξ αρχής, αλλά με παραδοσιακές γεύσεις που έχουν ένα σύγχρονο twist και με αρκετά πιάτα που τα μοιράζονται οι παρέες στη μέση. Η επιτυχία είναι μεγάλη· στο "Lyra" στο Σικάγο τρώνε 750 άτομα την ημέρα και οι επιχειρηματίες αποφάσισαν ν’ ανοίξουν και δεύτερο ελληνικό εστιατόριο, το "Violi”".
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr