ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βουλευτής-μαμά ζήτησε από τον αρχηγό του εργατικού κόμματος της Αγγλίας να της κρατήσει το παιδί

Η απίθανη ιστορία της γυναίκας που εξομολογείται πώς είναι να είσαι νέα μητέρα και μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου ταυτόχρονα.

Βουλευτής-μαμά ζήτησε από τον αρχηγό του εργατικού κόμματος της Αγγλίας να της κρατήσει το παιδί

H Τulip Siddiq, με καταγωγή από το Ιράκ, είναι βουλευτής του εργατικού κόμματος της Αγγλίας, μέλος του Κοινοβουλίου και σημαντικό πρόσωπο για το κόμμα της. Όταν η νεαρή γυναίκα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι με το όνομα Αzalea, πριν από περίπου δύο χρόνια αποφάσισε ότι θέλει να επιστρέψει στις πολιτικές της υποχρεώσεις μόλις 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό, όταν μάλιστα έχεις να κάνεις με μία τόσο υπεύθυνη θέση, είναι θέμα προς συζήτηση. Άραγε ο κόσμος της νέας μαμάς με αυτόν μίας φιλόδοξης πολιτικού γίνεται να συναντηθούν;

Η Siddiq θυμάται πως ήθελε να λάβει μέρος στις σημαντικές για τη χώρα της ψηφοφορίες αμέσως μόλις βγήκε από το νοσοκομείο και στηρίζει με σθένος τη καινούργια καμπάνια της επίσης πολιτικού Harriet Harman, η οποία δίνει μάχη προκειμένου οι γυναίκες που έχουν γίνει μόλις μητέρες να αποκτήσουν το δικαιώμα να συμμετέχουν σε κρίσιμες ψηφοφορίες μέσω αντιπροσώπου.

Μάλιστα η νεαρή Ιρανή γυναίκα μοιράστηκε με τη Daily Mail μία αστεία ιστορία που έλαβε χώρα πίσω στο 2016 όταν κατά την διάρκεια μίας συνεδρίασης, κι ενώ η ίδια είχε μόλις αποκτήσει την κόρη της, ζήτησε από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, τον αρχηγό του εργατικού κόμματος της Αγγλίας να της κρατήσει το παιδί όσο εκείνη κρατούσε σημειώσεις.

Βουλευτής-μαμά ζήτησε από τον αρχηγό του εργατικού κόμματος της Αγγλίας να της κρατήσει το παιδί
H Τulip Siddiq.

Το παρασκήνιο πίσω από την συγκεκριμένη ιστορία έχει ως εξής. Η Siddiq που ήθελε οπωσδήποτε να είναι παρούσα την ώρα της συγκεκριμένης συνεδρίασης τηλεφώνησε στον Τζέρεμι Κόρμπιν και του ζήτησε να της επιτρέψει να πάρει μαζί της την κόρη της προκειμένου να μπορέσει να την θηλάσει την ώρα που έπρεπε. Τότε εκείνος πρότεινε να έρθει μαζί με τον Ρίτσαρντ Ράτκλιφ (επίσης μέλος του Κοινοβουλίου) στο σπίτι της προκειμένου να κάνουν τη συνάντηση εκεί.

Με τη νεογέννητη κόρη της και τον σύζυγό της.

«Και κάπως έτσι βρέθηκα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και τον Ρίτσαρντ στο σαλόνι μου, με ένα μικροσκοπικό μωρό στην αγκαλιά να προσπαθώ να δουλέψω και να θηλάσω ταυτόχρονα», εξομολογείται η Tulip. Kάποια στιγμή και ενώ δεν είχε ελεύθερα χέρια για να κρατήσει σημειώσεις ζήτησε από τον αρχηγό του κόμματος της να κρατήσει για λίγη ώρα τη μικρή προκειμένου να μπορέσει να γράψει ανενόχλητη.

«Ήταν κάτι περισσότερο από πρόθυμος να το κάνει. Και εκείνη τη στιγμή, ανάμεσα σε χαρτιά και σουτιέν θηλασμού, συνειδητοποίησα πόσο δύσκολη είναι η πραγματικότητα για ένα μέλος της Βουλής που μόλις απέκτησε παιδί». Όπως περιγράφει η νέα μητέρα παρά το γεγονός ότι ο Κόρμπιν ήταν πολύ άνετος και πρόθυμος να κρατήσει το παιδί, αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή που την έκανε να καταλάβει μία και καλή πόσο σημαντικό ήταν να επιστρέψει αμέσως στη δουλειά.

«Το γεγονός ότι είχε εκλεχθεί μόλις λίγους μήνες πριν με πολύ μικρή διαφορά με έκανε να ανησυχώ ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ότι είναι τεράστια ανάγκη να βρεθεί μία λύση για όλες τις μαμάδες που έχουν απαιτητικά επαγγέλματα και θέλουν να είναι παρών τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία τους. Θα πολεμήσω γι'αυτό».

Με την δύο ετών σήμερα κόρη της.

Με πληροφορίες από τη Daily Mail.

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.