ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

Είναι ένας σπoυδαίος Αμερικανός ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του οποίου η καριέρα διήρκεσε μισό αιώνα. Κέρδισε 10 βραβεία Όμπι για σενάριο και σκηνοθεσία, τα περισσότερα από οποιονδήποτε συγγραφέα ή σκηνοθέτη, και σήμερα κλείνει τα 80 του χρόνια.

Ο έρωτας που του καθόρισε τη ζωή

Τριάντα σχεδόν χρόνια μέτρησε η συνταρακτική σχέση ανάμεσα στην ηθοποιό Τζέσικα Λανγκ και τον ηθοποιό, σεναριογράφαο και συγγραφέα Σαμ Σέπαρντ. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1982 στα γυρίσματα της ταινίας Frances στην οποία πρωταγωνιστούσαν και οι δύο. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας και για τους δύο. Συγκατοίκησαν σχεδον αμέσως και έμειναν μαζί χωρίς να παντρευτούν ποτέ, απέκτησαν δύο παιδιά μαζί και χώρισαν έπειτα από 27 χρόνια δεσμού. "Ήμασταν τόσο αχώριστοι που δεν αντέχαμε να πάμε ούτε ως το μπακάλικο ο ένας χωρίς τον άλλον" είχε πει κάποτε η ηθοποιός.

Ο Σέπαρντ γράφοντας σ' έναν επιστήθιο φίλο του επιστολές για χρόνια δεν θα μπορούσε να μην του εκμυστηρευτεί και μυστικά από τη σχέση του με μία από τις ομορφότερες σταρ του σινεμά. Είχε πει πως της πρότεινε να παντρευτούν με τον πιο χαζό τρόπο και πως ο χωρισμός τους προκλήθηκε "από τα φρικτά μεθύσια του και την κακή του συμπεριφορά". Τού είχε μιλήσει όμως και για τη θλίψη που τον κατέτρυχε από τότε που άφησε την πρώτη του σύζυγο και τον γιο τους για την Λανγκ.

Ο φίλος του ήταν ο Τζόνι Ντάρκ με τον οποίον αλληλογραφούσαν από το 1972 ως το 2011. Οι επιστολές τους δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο Two Prospectors: The Letters of Sam Shepard and Johnny Dark. Σε μία από τις επιστολές αυτές ο Σέπαρντ ομολογεί πως αδημονούσε να ζητήσει στη Λανγκ σε γάμο. Έτσι τον Δεκέμβριο του 1983 και όσο βρισκόντουσαν στα γυρίσματα μιας ταινίας στην Άιοβα το τόλμησε αφού πρώτα της είχε αγοράσει ένα vintage δαχτυλίδι με ζαφείρι.

"Τη σήκωσα έξω στον κρύο αέρα και στο χιόνι και της έκανα την ερώτηση. Χοροπηδούσαμε πάνω κάτω σαν να ήμασταν μικρά παιδιά, γελώντας μες στο χιόνι" έγραφε. Το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ όμως έμειναν μαζί ως το 2009.

Σε ένα άλλο γράμμα έγραφε πάλι ότι το πάθος του για τη Λανγκ άξιζε τον πόνο και τις ενοχές που ένιωθε αφήνοντας πίσω την προηγούμενη οικογένειά του. "Αγαπώ αυτή τη γυναίκα μ' έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έλεγε για εκείνη στον φίλο του.

Αργότερα πάλι θα παραδεχόταν, κάπου το 2004, ότι ήταν εκείνος που έθετε εμπόδια στη σχέση τους με το ποτό και τα ξεσπάσματά του και πως είχαν αποφασίσει να μείνουν μαζί συμβατικά για τα παιδιά. Ωστόσο, επτά χρόνια αργότερα, χώρισαν.

"Δεν θα χαρακτήριζα τον Σάμι εύκολο και αστείο, αλλά όλοι μας έχουν μια σκοτεινή πλευρά και εκείνος πάντα την εκδήλωνε με χιούμορ" είχε πει η Λανγκ για τον Σέπαρντ.

Ενώ είχε σημειώσει σε συνέντευξή της στο Vanity Fair: "με κάποιους ανθρώπους δένεσαι με ένα μοναδικό τρόπο. Ο Σαμ έθαψε τον πατέρα μου. Άνοιξε κυριολεκτικά τον λάκκο με τα χέρια του. Εγώ ήμουν εκείνη που τού ανακοίνωσα πως πέθανε ο δικός του πατέρας. Ήταν εκεί όταν γέννησα τα δυο παιδιά μας".

Εκείνος πάλι έλεγε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian το 2010: "Ήμασταν αναμφισβήτητα ένα φανταστικό ταίρι. Αλλά όχι χωρίς πυροτεχνήματα. Είναι η μόνη γυναίκα με την οποία θα μπορούσα να ζήσω. Που θα μπορούσε να ζήσει μαζί μου! Ποια άλλη θα με ανεχόταν;"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.