ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι είναι το μίσο, η περιούσια ασιατική γεύση, που χρησιμοποιούν συνέχεια στο MasterChef;

Γιατί όλοι μιλούν για αυτό; Γιατί είναι από τις πιο umami γεύσεις της εποχής.

Τι είναι το μίσο, η περιούσια ασιατική γεύση, που χρησιμοποιούν συνέχεια στο MasterChef;

Όσοι έχουν επισκεφτεί κινέζικο ή γιαπωνέζικο εστιατόριο, έχουν σίγουρα δει στο μενού ένα πολύ χαρακτηριστικό ορεκτικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας, τη σούπα μίσο. Στη μακροβιοτική κουζίνα, το μίσο έχει εξέχουσα θέση και χρησιμοποιείται καθημερινά σε πολλά πιάτα.

Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι Ασιάτες έχοντα αντιληφθεί ότι η σόγια είναι πολύ δυναμωτική αλλά σχετικά δύσπεπτη τροφή, βρήκαν τρόπους να την επεξεργαστούν και να την κάνουν πιο εύπεπτη και θρεπτική και την συναντάμε ως τόφου, τέμπε, μίσο, σάλτσα σόγιας και ταμάρι.

Υπάρχουν διάφορα είδη μίσο, ανάλογα με τα υλικά που περιέχει και το χρόνο ζύμωσης.

Λόγω των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την διαδικασία της ζύμωσης, το μίσο βοηθά πολύ την πέψη, τονώνει και καθαρίζει το αίμα και δίνει πολύ ενέργεια στον οργανισμό, παρέχοντας ιχνοστοιχεία, μέταλλά και βιταμίνες(ιδιαίτερα Β12), θεωρείται δε ότι συμβάλλει στην προστασία από την ραδιενέργεια. Η σούπα μίσο καταναλώνεται στην μακροβιοτική όλες τις ημέρες του χρόνου. Πέρα από την διατροφική του αξία, το μίσο νοστιμίζει πολύ τα φαγητά, ειδικά τις ουδέτερες, γευστικά χορτόσουπες.

Για να διατηρηθούν οι ευεργετικές ιδιότητες του μίσο και οι μικροοργανισμοί που περιέχει, δεν πρέπει να το διαλύσουμε απ'ευθείας στο φαγητό που κοχλάζει, αλλά να το διαλύσουμε σε ζωμό που θα βγάλουμε από την κατσαρόλα και στην συνέχεια αφού κλείσουμε την φωτιά και το φαγητό δεν βράζει πια, να προσθέσουμε το διαλυμένο μίσο.

Δείτε το εδώ

Τι είναι το μίσο, η περιούσια ασιατική γεύση, που χρησιμοποιούν συνέχεια στο MasterChef;
Hikari Miso Paste (White) Organic 500gr 8.61€

*Με πληροφορίες από το bio-melissanthi.gr

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

Περισσότερα από

Life

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.