ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

πασχα

Ανάσταση με τελετουργικά έθιμα που πάνε πίσω στο χρόνο σε ιστορικές Παλιές Πόλεις ή θαλασσινός Επιτάφιος με κοσμοπολίτικο νησιώτικο χρώμα; Φυσιολατρικές εκδρομές σε καταρράκτες, ολάνθιστους αρχαιολογικούς χώρους και κάστρα ή χαλάρωση και μπάνιο σε χρυσές αμμουδιές; Πολυτελές resort με πλούσιο Πασχαλινό πρόγραμμα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα για κάθε ηλικία ή ανεξάρτητη βίλα με θέα και απόλυτη ηρεμία; Adults-only ή οικογενειακά;

Από την Κρήτη και τις Κυκλάδες ως το Ιόνιο κι από τις εξοχές αλλά και τα παράλια της Πελοποννήσου στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας κι από τις Παπαδιαμαντικές Σποράδες ως το Πήλιο αλλά και την άγνωστη στους πολλούς Θεσσαλική εξοχή, η Ελλάδα γιορτάζει φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση και το Πάσχα με την καρδιά της κι εμείς ταξιδεύουμε και δεν χορταίνουμε καλοσωρίζοντας την καλοκαιρινή σεζόν.

Αττική - Αργοσαρωνικός

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Από τις περιφορές των επιταφίων στα Αναφιώτικα όπως του Αγίων Αναργύρων, της Αγίας Αικατερίνης και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, μέχρι τον Λυκαβηττό όπου ο Άγιος Γεώργιος και ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων προσφέρουν την πιο εντυπωσιακή θέα για να θαυμάσουμε τα βεγγαλικά την Ανάσταση, το Πάσχα του 2024 η πόλη γιορτάζει με τον δικό της τρόπο. Φέτος που οι γιορτές πέφτουν Μάιο, τα παράλια της Αττικής μας περιμένουν για ρομαντική Ανάσταση δίπλα στη θάλασσα όπως στο νησιωτικο ξωκκλησι των Ιμβριων στο Λαγονήσι. Ο Αργοσαρωνικός έχει τα δικά του τελετουργικά παρά θιν’ αλός, από τον θαλασσινό Επιτάφιο της Ύδρας μέχρι τη συνάντηση των Επιταφίων υπό το φως των κεριών στην πλατεία της Ντάπιας, το "Χριστός Ανέστη" στη γυναικεία μονή των Αγίων Πάντων, εν μέσω σχεδόν νεκρικής σιγής και το κάψιμο μιας βάρκας κατά την Ανάσταση θυμίζοντας τη γιορτή της Αρμάτας.

"Athenaeum Intercontinental Athens", Αθήνα: Ανάσταση και Πάσχα με το πιο γιορτινό μενού

Ανάσταση στην Αθήνα; Αν επιλέξετε να περάσετε από κάποια από τις γραφικές εκκλησίες της Πλάκας και του κέντρου ή τον μεγαλοπρεπή Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού για να υποδεχθείτε το Άγιο Φως, μια ιδιαίτερη πρόταση για να γιορτάσετε γαστρονομικά το τέλος της Σαρακοστής το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι το a la carte menu του "Art Bistrot”. Στον σοφιστικέ χώρο του, στην καρδιά του ξενοδοχείου, μετά το γιορτινό welcome με κόκκινα αβγά για να τσουγκρίσετε με τους δικούς σας και μυρωδάτο τσουρέκι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του "Athenaeum Intercontinental Athens" Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του.

Cape Sounio, Σούνιο: Η Νέα Εποχή

Η καθηλωτική θέα στο Ναό του Ποσειδώνα, λαμπρό και στολισμένο, να γεμίζει μουσικές και ατμόσφαιρα. Τα παιδιά να αναζητούν τα κρυμμενα αβγά κι όλοι μαζί να φτιάχνουμε στεφάνια και κουλουράκια. Η οικογένεια γύρω από το Πασχαλινό τραπέζι με τα αρώματα και τα χρώματα της άνοιξης να πλημμυρίζουν την ψυχή καλοσωρίζοντας την ευεξία. Οι ανακαλύψεις στις κρυμμένες σπηλιές, οι πρώτες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά, τα σπορ και οι περίπατοι με φόντο τη Μεσογειακή φύση στα καλύτερα της. Το πρωινό ξύπνημα στο Cape Sounio και η ενέργεια και η ευεξία που σου μεταδίδει κάθε λεπτομέρεια της φιλοξενίας σε αυτό το μοναδικό resort - retreat της Αττικής Ριβιέρας δύσκολα περιγράφεται με λόγια.

"Elaia Luxury Suites": Ιδιωτικότητα και πολυτέλεια σε πρώτο πλάνο

Ο ιδανικός προορισμός διακοπών αλλά και σύντομων αποδράσεων περιμένει όποιον θέλει να βιώσει την απόλυτη εμπειρία κάτω από έναν όρο: "απόλυτη ιδιωτικότητα και διακριτική πολυτέλεια". Με πολλαπλές επιλογές high-end διαμονής το "Elaia Luxury Suites" έχει κάτι για κάθε είδους ταξιδιώτη που αρέσκεται στην προσωποποιημένη premium φιλοξενία. Όχι σε μία, ούτε σε δύο αλλά σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες ανά την Ελλάδα από τα νότια προάστια μέχρι την Μύκονο και τη Μήλο, οι βίλες και οι μεζονέτες του portfolio της "Elaia Luxury Suites" αποτελούν το τέλειο ορμητήριο για απόδραση στα down town σημεία της κάθε περιοχής. Σύγχρονο design και comfort φιλοσοφία συνθέτουν το μωσαϊκό της γοητευτικής φιλοξενίας στα πιο προικισμένα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας ξεκινώντας από την Γλυφάδα και φτάνοντας στο Λαγονήσι και στη Βούλα ενώ την δική τους κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα χαρίζουν οι βίλες στην καρδιά της Μυκόνου και στον ολοζώντανο Αδάμαντα της Μήλου.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο είναι σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα όλο τον χρόνο προσφέροντας ολοκληρωμένες εμπειρίες σε ντόπιους και ταξιδιώτες. Είτε λοιπόν παραμείνετε στο κλεινόν άστυ είτε βρεθείτε στην πρωτεύουσα για τις πασχαλινές σας διακοπές, το πακέτο που διαθέτει είναι πάντα ιδιαίτερα ελκυστικό. Για τα πασχαλινά σας δώρα θα επισκεφτείτε το "GB Corner Gifts & Flavors", στις προθήκες και τα ράφια του οποίου φιλοξενούνται φινετσάτες συνθέσεις δώρων, εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά, κομψές χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες που αναδίδουν το χαρακτηριστικό άρωμα του ιστορικού ξενοδοχείου, είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ καθώς και ιδιαίτερα έργα τέχνης.

"Plaza Resort", Ανάβυσσος: Το αγαπημένο σας "νησιώτικο" resort για Πάσχα δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα απ’ ότι νομίζατε!

Δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε και πολύ από την πόλη της Αθήνας για να ζήσουμε αυτό το Πάσχα με τη χαλαρότητα και τη γεύση από θάλασσα που τόσο του ταριάζει. Στην Παλαιά Φώκαια, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πάνω στην άμμο, στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία, το πεντάστερο ξενοδοχείο "Plaza Resort" θα γίνει η βάση μας για ένα απολαυστικό Πάσχα παρά θιν’ αλός. Για το Πάσχα του 2024 το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει ειδικές προσφορές και πακέτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, είτε για όσους θέλουν να απολαύσουν εδώ τη διαμονή τους με πλήρεις παροχές, από ειδικές τιμές για τα εορταστικά γεύματα και ζωντανή μουσική μέχρι σετ ομπρελών στην παραλία και στην πισίνα, είτε για όσους θέλουν απλά να απολαύσουν κάποιον από τους ξεχωριστούς μπουφέδες που θα στηθούν για το Αναστάσιμο δείπνο αλλά και για το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, με τη γνωστή γαστρονομική ποιότητα του ξενοδοχείου.

"St. George Lycabettus Lifestyle Hotel", Αθήνα: Παραδοσιακό Πάσχα με την καλύτερη θέα στην Ευρώπη!

Ο Λυκαβηττός είναι ταυτισμένος με το Αθηναϊκό Πάσχα με το γραφικό εκκλησάκι του Άη Γιώργη να μας περιμένει για κατανυκτική Ανάσταση και τον ανθισμένο λόφο να μας προκαλεί για περιπάτους με τις μαγευτικές μυρωδιές του. Αν αγαπάτε αυτή την ξεχωριστή όψη της πόλης, ιδανική πρόταση για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου είναι το Αναστάσιμο buffet που έχει ετοιμάσει το "St. George Lycabettus Lifestyle Hotel" στο rooftop restaurant "La Suite Lounge", πρόσφατα βραβευμένο ως "Καλύτερη θέα στην Ευρώπη". Ατενίζοντας την πόλη από ψηλά και τον κόσμο να κατεβαίνει με κατάνυξη με το "Άγιο Φως" στα κεριά τους, μας περιμένει, όπως πάντα, με έναν ξεχωριστό συνδυασμό παραδοσιακών και ευφάνταστων γεύσεων.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

Περισσότερα από

Life

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).

05 Μαϊ 2024

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

05 Μαϊ 2024

Χωρίς πόρτες και παράθυρα: Η βίλα της Ναόμι Κάμπελ στην Αφρική έχει στέγη από φύλλα κοκοφοίνικα

Παράδοση και πολυτέλεια στη βίλα του μοντέλου στο Μαλίντι της Κένυας.

04 Μαϊ 2024

Λεπτή χωρίς στερήσεις: Οι κανόνες που ακολουθούν οι γυναίκες που χάνουν κιλά χωρίς να κάνουν δίαιτα

Υιοθέτησε τις συνήθειες και τη στάση ζωής τους. Σίγουρα μπορείς να γίνεις μία από αυτές.

04 Μαϊ 2024

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τα μυστικά της και οι παραλλαγές της

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση.

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.

01 Μαϊ 2024

Moodo Fashion: Βρείτε το προσωπικό σας στυλ

Ρούχα που έχουν για γυναίκες που αναζητούν το προσωπικό τους στυλ και την άνεση

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week