ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;

Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα.

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;

Κάποτε ο πεζόδρομος της Μηλιώνη ήταν μια από τις πιο πολυσύχναστες περατζάδες της Αθήνας. Για να βρει κανείς τραπέζι να καθίσει σε κάποια από την καφετέρια μερικές φορές χρειαζόσουν μέσο ή απλά να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι που να αδειάσει κάποιο. Όλα αυτά όμως στο παρελθόν. Η τωρινή κατάσταση είναι διαφορετική. Πλέον δεν γίνεται ο «κακός χαμός» και ο πεζόδρομος είναι πιο ήρεμος, πιο χαλαρός… ίσως και πιο αδιάφορος θα έλεγα. Μόνη παραφωνία το κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου. Όχι δεν θα σας μιλήσω για ένα κρεοπωλείο, αλλά για αυτό που θα βρείτε εκεί: μια ψησταριά που σερβίρει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη. Εξηγούμαι αμέσως.

Τα κρέατα και γενικά την Φάρμα Μπράλου ίσως να την γνωρίζεται από τα ομώνυμα εστιατόρια που διαθέτει. Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα. Εκείνο που ίσως να μην γνωρίζεται ότι την «ήσυχη» Μηλιώνη στο κρεοπωλείο τους, έχουν στήσει εδώ και ένα χρόνο μια ψησταριά. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;
. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.

Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο. Υπάρχουν και μπιφτέκια. Εκείνο με τον κιμά από Black Angus είναι σκέτος πειρασμός, όμως ακόμα πιο μεγάλος είναι εκείνο της γαλοπούλας που ζυμώνεται με καρότο και κουάκερ. Τόσο νόστιμο, τόσο ελαφρύ που είμαι σίγουρος θα ζητήσετε και άλλη μια μέρα. Σερβίρουν επίσης χοιρινά μπριζολάκια, χοιρινά παϊδάκια με το κιλό, ψαρονέφρι, συκώτι και δεν λείπουν τα rib eye και strip loin. Πάντως ότι και να ζητήσετε έρχεται σωστά ψημένο μιας και οι άνθρωποι εδώ στην Φάρμα Μπράλου ξέρουν να συμπεριφέρονται όπως πρέπει στο κρέας. Σίγουρα θα σας ρωτήσουν πως το προτιμάτε ψημένο –ακόμα και το σουβλάκι- παρόλ’ αυτά μπορείτε να αφεθείτε και στα χέρια τους.

Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο.
Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες.

Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες –bearnaise, σος γιαουρτιού με ελαιόλαδο και άνηθο, μαγιονέζα με κόκκους μουστάρδας– έρχονται για να συνοδέψουν και να κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό το τραπέζι σας. Αν πάλι θέλετε κάτι σε σαλάτα, δύο είναι οι επιλογές σας: ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, αβοκάντο και βινεγκρέτ μπαλσάμικου και μια ακόμη με πολύχρωμα ντοματίνια, φέτα παραγωγής της Φάρμας Μπράλου, τραγανό χαρουποπαξίμαδα και καππαρόφυλλα.

Μήπως λοιπόν η Μηλιώνη έχει ξανά ενδιαφέρον; Έχει. Κάντε μια βόλτα και θα το διαπιστώσετε.

Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ. 2130455929


Ακολουθήστε το WomanToc στo Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps