ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα

Το Stories Urban Bistronomy έφτασε μόλις στην καρδιά της πόλης για να μας συστήσει εκ νέου τις γεύσεις που έχουμε αγαπήσει στο παρελθόν.

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα

Είναι Παρασκευή βράδυ και το κρύο σηκώνει γρήγορο περπάτημα από το Σύνταγμα προς την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η Αθήνα αναμφίβολα ζει το δικό της γαστρονομικό κρεσέντο τελευταία και εγώ σε λίγο φτάνω στο ολοκαίνουργιο Stories Urban Bistronomy – ευτυχώς, από ότι αποδεικνύεται στη συνέχεια, αρκετά νηστικός. Το εστιατόριο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο rooftop του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, εδώ και ενάμισι περίπου μήνα. Αν λοιπόν δεν το ξέρεις, πρέπει σίγουρα να το μάθεις.

Σε αυτό το rooftop εστιατόριο της Αθήνας θα δοκιμάσεις την πιο γευστική, νέα, ελληνική κουζίνα
Το εστιατόριο λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βορέου και Καρόρη, στο rooftop του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, εδώ και ενάμισι περίπου μήνα.

Ένα ασανσέρ και μια σύντομη κουβέντα με το άτομο στην υποδοχή του ξενοδοχείου, και βρίσκομαι ήδη στην ταράτσα. Η Αθήνα από πάνω. Ψηλά είναι πάντα πιο όμορφα. Το Stories συνδυάζει fine και casual dining. Σαν να παντρεύεις τα καλύτερα στοιχεία από δύο, κατά τα άλλα, αταίριαστα σενάρια. Όταν τη δεκαετία του '90 στην Γαλλία η υψηλή γαστρονομία συνάντησε το casual dining για πρώτη φορά, τότε μιλήσαμε για το απόλυτο match που μεταφράστηκε σε τάση και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο με τον όρο bistronomy. Στο Stories Urban Bistronomy μπορείς να απολαύσεις gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Στο Stories Urban Bistronomy μπορείς να απολαύσεις gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, σε μια χαλαρή, ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Γιάννης Λιόκας που θεωρεί και δηλώνει ότι «η γαστρονομία είναι για όλους», και με αυτό τον τρόπο μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ένα γαστρονομικό concept βασισμένο στην ελληνικότητα. Ο ίδιος, έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη και πολύχρονη πορεία στην Ελληνική γαστρονομική σκηνή, με ρίζες από την Ήπειρο, πειραματίζεται με γεύσεις και υλικά της Ελλάδας και της Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στη βιωματική κουζίνα.

Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος chef Γιάννης Λιόκας που θεωρεί και δηλώνει ότι «η γαστρονομία είναι για όλους».

Το καλύτερο φυσικά κομμάτι αρχίζει όταν πλέον τα πιάτα φτάνουν στο τραπέζι σου και εκεί θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάτι διαφορετικό και αναπάντεχα γευστικό. Το προσωπικό του εστιατορίου αποτελεί μια ακόμη έκπληξη και φυσικά θα σου δώσει το ρεζουμέ κάθε πιάτου με μία πρόταση, ακριβώς πριν δοκιμάσεις. Αρκετές τελευταίες λεπτομέρειες ή πινελιές προστίθενται μπροστά στα μάτια σου, ενώ το πιάτο σου βρίσκεται στο τραπέζι σου.

Κριθαράκι καραβίδα
Βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλόννησου

Θα σου πρότεινα να επιλέξεις, μεταξύ άλλων, πιάτα όπως: η πρασοτυρόπιτα, η σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ, τα χτένια με κρέμα φασολάδας, η πειραγμένη αλλά πάντα αστική Αθηναϊκή με αυγοτάραχο, η βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλοννήσου, οι λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα, οι πατάτες στη θράκα με μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη (μην το χάσεις!), το λαυράκι σε νεκρή ζύμη με κρέμα αγκινάρας, τα μοσχαρίσια μάγουλα με γλυκό τραχανά και Ελληνικό καφέ, το μαύρο χοίρο αλλά και αρνάκι ρεβιθάδα με κάπαρη γιαχνί.

Σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ

Σε κάθε πιάτο πρωταγωνιστούν άριστες ύλες και επιλεγμένες βάσει της εποχής. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι από το άρωμα και τη γεύση. Φυσικά όλα μέσα από το πρίσμα του bistronomy, που δεν αφήνει τίποτα στην παλιά λογική. Όλα νέα, όλα αλλιώς. Η ανοιχτή κουζίνα κατά μήκος του εστιατορίου σε κάνει μέρος του παιχνιδιού. Η ομάδα του Γιάννη αδιαμφισβήτητα ακολουθεί το ρυθμό του και κατά κάποιο τρόπο ένα είδος συνομιλίας αναπτύσσεται όσο εσύ είσαι εκεί και περιμένεις με ανυπομονησία να δοκιμάσεις.

Χτένια

Και φυσικά επειδή το κλείσιμο οφείλει πάντα να είναι γλυκό, στη λίστα με τα κλασικά μεν πειραγμένα δε desserts, φιγουράρει το ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια, το γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από μπαχαρικά, ο μπακλαβάς με παγωτό κανέλα και το τσουρέκι με πικρή σοκολάτα και κάρδαμο, το οποίο και διάλεξα.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα βράδυ κλειστό

Τρίτη & Πέμπτη 19.00 – 23.30

Παρασκευή & Σάββατο 19.00 – 24.00

Κυριακή 12.30 – 17.30

Για κρατήσεις:

Κιν: +30 6987 88 12 96

https://www.storiesbistronomy.gr/

instagram.com

Το Stories συνδυάζει fine και casual dining.
Μαύρος χοίρος
Αθηναϊκή σαλάτα
Λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τα μυστικά της και οι παραλλαγές της

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση.

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Περισσότερα από

Life

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.

01 Μαϊ 2024

Moodo Fashion: Βρείτε το προσωπικό σας στυλ

Ρούχα που έχουν για γυναίκες που αναζητούν το προσωπικό τους στυλ και την άνεση

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.