Τα έχεις δεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ: γάλα αμυγδάλου ή από ξηρούς καρπούς, από ρύζι, από σόγια και άλλες φυτικές πηγές. Δες ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός και πώς συγκρίνονται με το ζωικό γάλα. Ποιο φυτικό γάλα να διαλέξω; Δες παρακάτω τα χαρακτηριστικά τους και αποφάσισε ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα σου.
Ποιο φυτικό γάλα να διαλέξω; Οι διαφορές ανάμεσα στο γάλα αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας, ρυζιού
Αμύγδαλο
Περιέχει 25-40% αμυγδαλέλαιο, χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία, στην κοσμετολογία και στην αρωματοποιία. Έχει μαλακτική, θρεπτική, ενυδατική και αντιγηραντική δράση στην επιδερμίδα.
Kεντρική φωτογραφία: iStock