ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη γιορτή του TheTOC Merrython 2018

Με σύμμαχο τον καταπληκτικό καιρό και τη θετική ενέργεια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος το TheTOC Merrython.

Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη γιορτή του TheTOC Merrython 2018

Με σύμμαχο τον καταπληκτικό καιρό και τη θετική ενέργεια διοργανωτών και συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος ο σημαντικός δρομικός αγώνας TheTOC Merrython.

Οι συμμετοχές ήταν και φέτος εντυπωσιακές ξεπερνώντας συνολικά τις 1.500. Ειδικότερα, περίπου 1.000 δρομείς έτρεξαν στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, ενώ πάνω από 600 δρομείς συμμετείχαν στη διαδρομή των 10 χιλιομέρτρων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ο αγώνας εξελίχθηκε ομαλά, η διοργάνωση ήταν για ακόμη μια φορά άψογη, ενώ δεν υπήρξε και κανένας τραυματισμός. Για ακόμη μια χρονιά, "ψυχή" του αγώνα υπήρξε η πολύ μεγάλη ομάδα των εθελοντών, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την ομαλή έκβαση της διογράνωσης.

Στο αγώνα συμμετείχε και η δημοσιογράφος και πρόεδρος του TheTOC Έλλη Στάη, η οποία επεσήμανε ότι ο αγώνας έκανε φέτος "άνοιγμα" στους νέους δρομείς, η συμμετοχή των οποίων ήταν εντυπωσιακή. Πράγματι, το TheTOC Merrython δείχνει να προσελκύει δρομείς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο δρομικό κίνημα, ενώ επιλέγουν τον συγκεκριμένο αγώνα τόσο λόγω της υπέροχης διαδρομής στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας όσο και λόγω της πολύ καλής διοργάνωσης.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενο αλλά και... εορταστικό καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν δίστασαν να φορέσουν ακόμη και σκουφάκια Άγιου Βασίλη, γκι στα μαλλιά και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο ήταν πως ο κόσμος απαθανάτιζε συνεχώς τη διαδρομή και την πορεία του αγώνα στο ιστορικό κέντρο.

Όλα όσα έγιναν στη μεγάλη γιορτή του TheTOC Merrython 2018

Οι νικητές στα 5 και 10 χλμ.

Στο διαγωνιστικό μέρος, ο Κώστας Δρόσος τερμάτισε πρώτος με χρόνο 16.48 στη διαδρομή των 5 χλμ, ενώ στα 10 χλμ νικητής αναδείχθηκε ο Μανώλης Γανιωτάκης, με χρόνο 38.06.

Στη διαδρομή των 5 χλμ, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Γιαννούλης με χρόνο 17.14, τρίτος ο Δημήτρης Κολύβας με χρόνο 18.00 και τέταρτος ο Δημοσθένης Χρονόπουλος με χρόνο 18.10.

Επίσης, στα 5 χλμ, η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η 14χρονη Μόνικα Κομνηνού με χρόνο 22.36. Δεύτερη η Δήμητρα Καρούση με χρόνο 22.46 και τρίτη η Χριστίνα Ρούσση με χρόνο 23.14.

Στη διαδρομή των 10 χλμ, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Παπαγεωργίου και τρίτος ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, με χρόνους 38.40 και 39.38 αντιστοιχα.

Στα 10 χλμ, πρώτη στις γυναίκες αναδείχθηκε η Χριστίνα Σαμπατακάκη με χρόνο 44.23, δεύτερη η Ροδάνθη Διαμαντέα με χρόνο 44.31, τρίτη η Ελένη Στεφανιδάκη με χρόνο 46.35 και τέταρτη η Κατερίνα Φιλοπούλου με χρόνο 46.50

Οι απονομές και οι ανθρώπινες ιστορίες

Για την Χριστίνα Σαμπατακάκη είναι ο τέταρτος χρόνος που συμμετέχει στο TheTOC Merrython. Και τις τέσσερις φορές μάλιστα που συμμετείχε βγήκε... πρώτη στις γυναίκες. Φέτος ήταν όμως για αυτήν μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς όπως αποκάλυψε, δείχνοντας τη βέρα της, παντρεύτηκε πριν από μερικές ημέρες.

Αλλά και για την 14 ετών Μόνικα Κομνημού, που τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες στα 5 χλμ δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε στο TheTOC Merrython. Είχε ξανατρέξει το 2016 όπου και πάλι είχε βγει πρώτη. Τότε ήταν μόλις 12 ετών.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στα 5 χλμ, ο Κώστας Δρόσος έκανε καλύτερο χρόνο από τον πρώτο χρόνο που σημειώθηκε πέρσι στην ίδια διαδρομή.

Η Έλλη Στάη πραγματοποίησε την απονομή στους νικητές των 10 χλμ, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο απαιτητικό χαρακτήρα των διαδρομών του TheTOC Merrython.

Όλα όσα έγιναν στον αγώνα

Ο αγώνας για τις δύο διαδρομές ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί και αφού είχε προηγηθεί το απαραίτητο ζέσταμα και ενώ πλήθος κόσμου, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, είχε συγκεντρωθεί από το πρωί για να συμμετάσχει.

Ο πρώτος τερματισμός ήρθε 17 περίπου λεπτά αργότερα στη διαδρομή για τα 5 χλμ, ενώ λίγο αργότερα τερμάτισε και ο πρώτος στα 10 χλμ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς το TheTOC Merrython έγινε 5 ετών, κάτι που σημαίνει ότι πλέον αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν αθηναϊκό δρομικό θεσμό, ένα ετήσιο ραντεβού που τους λάτρεις του τρεξίματος αλλά και έναν θεσμό προσφοράς. Το TheTOC Merrython συνδιοργανώνεται με τo Δήμο Αθηναίων και συνεχίζει σταθερά να υποστηρίζει το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων), που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια με επιτυχία τα προβλήματα στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων, καθώς και τους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στα χρόνια που πέρασαν, με την βοήθεια των χιλιάδων φίλων-δρομέων, το TheTOC Merrython, έχει παραδώσει τόνους τροφίμων στη δομή αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη για την στήριξη των συνανθρώπων μας.

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.