«Αυτήν την εκπληκτική τούρτα την είχα δοκιμάσει γία πρώτη φόρα πριν πολλά χρόνια στο σπίτι της συμμαθήτριας μου της Μαρίνας» λέει η YouTuber Loukoumaki, στο κανάλι της.
«Από τότε έχει μπει στη λίστα τον αγαπημένων γλυκών. Η τούρτα Μεντόκ έρχεται απο την παγωμένη Ρωσία να μας ζεστάνει με την μελένια γεύση της. Αυτό το φημισμένο ρώσικο γλύκο έχει πάρα πολλές εκδοχές. Εδώ σας δείχνουμε την κλασική εκδοχή και τον πιο εύκολο τρόπο να τη φτιάξετε. Καλή απόλαυση».
Υλικά
- 100 γρ βούτηρο
- 3 αβγά
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ μέλι
- 1 κγ σόδα μαγειρικής
- 450 γρ αλεύρι
Για την γέμιση
- 900 γρ κρέμα γαλακτός
- 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο