ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα και καστανή ζάχαρη: Το «εναλλακτικό», πεντανόστιμο γλύκισμα

Μια συνταγή του σεφ, Λάμπρου Βακιάρου, για ένα σπιτικό και θρεπτικό κέικ.

Κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα και καστανή ζάχαρη: Το «εναλλακτικό», πεντανόστιμο γλύκισμα

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος. Ο σεφ έφτιαξε ένα θρεπτικό κέικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα.

ΥΛΙΚΑ:

- 300 γρ. βρώμη

- 200 γρ. καστανή ζάχαρη

- 20 γρ. baking powder

- 5 γρ. Sweet Twist ή Κανέλα

- 50 γρ. σύκα αποξηραμένα (ψιλοκομμένα)

- 50 γρ. Cranberries

- 50 γρ. μαύρες σταφίδες

- 50 γρ. καρύδια (σπασμένα)

- 1 πρέζα αλάτι

- 150 γρ. γάλα

- 3 αυγά + 2 ασπράδια

- 15 γρ. γιαούρτι

- 60 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια, χτυπάμε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη.

2) Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέκιν πάουντερ ,την κανέλα, τα αποξηραμένα σύκα, τα μισά cranberries, τις μισές σταφίδες, τα καρύδια και το αλάτι .

3) Στο μούλτι, προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα cranberires και τις υπόλοιπες σταφίδες και πολτοποιούμε, έως ότου το γάλα αρχίσει να αλλάζει ελαφρώς χρώμα για 20’’- 30’’.

4) Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το γάλα από το μούλτι, όλα τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

5) Ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στο στερεό, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη ή μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

6) Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15-20 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να γίνει πιο παχύρευστο.

7) Αλείφουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με ελαιόλαδο και την αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Αν το μείγμα μας βγει πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα, πολύ λίγο τη φορά.

8) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι τη στιγμή που αν βάλουμε ένα μαχαίρι θα βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα:

Πηγή: StarTvGreece

Φωτό: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

Περισσότερα από

Life

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.