Κάτι έχει αλλάξει στο Κεφαλάρι και ακόμα και όσοι δεν το γνωρίζουν θα το αντιληφθούν περνώντας από την από την περιοχή, όταν η όσφρησή τους θα ξυπνήσει από τις απίθανες δημιουργίες του σεφ Μανώλη Γαρνέλη ο οποίος μαζί με το αγαπημένο Mezzalluna, ύστερα από τη Βουλιαγμένη και το Golden Ηall βρήκαν το νέο τους στέκι σε έναν κομψό χώρο στην καρδιά του Κεφαλαρίου.
Μπήκαμε στο νέο «σπίτι» του Mezzalluna και εντυπωσιαστήκαμε από τον ψηλοτάβανο και κομψό στέκι που μοιάζει να κρέμεται πάνω από το καταπράσινο παρκάκι του Κεφαλαρίου. Το καλοκαίρι, όταν η τεράστια τζαμαρία ανοίγει, ο χώρος μεταμορφώνεται σ’ ένα μεγάλο κιόσκι. Ατμοσφαιρικό και ρομαντικό, διακοσμημένο με concept το φεγγάρι, και με ένα ολοκαίνουργιο industrial bar, το Mezzalluna προσφέρει άπλετη θέα στον νυχτερινό ουρανό για να συνοδεύσει τις απολαύσεις που έπονται δια χειρός Μανώλη Γαρνέλη, που, μετά την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο, μετακόμισε στα βόρεια και δημιούργησε για το Mezzalluna ένα μενού αξιώσεων με μεσογειακή αφορμή.
Το ταξίδι μας στις γεύσεις ξεκίνησε με λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου Black Angus που αρωματίζονταν από γευστικό pesto μαϊντανού και συνοδεύονταν εξαιρετικά από την δροσιστική, κρεμώδη πατατοσαλάτα του chef. Δοκιμάσαμε και το καλομαγειρεμένο συκώτι με τη θεϊκή σάλτσα από οξύμελι και lime και τον πιπεράτο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.
Οι λάτρεις των θαλασσινών της παρέας, δοκίμασαν καπνιστό σολομό, μπρικ και λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού, με φρέσκια σαλάτα φινόκιο και vinaigrette εσπεριδοειδών και το καπνιστό χέλι σε τραγανό ταμπουλέ από κουνουπίδι και πράσινο μήλο με μία εμπνευσμένη vinaigrette βανίλιας.
Οι παλιοί φίλοι του Mezzaluna δεν μπόρεσαν να κρατηθούν από το να παραγγείλουν και μία από τις διάσημες πίτσες του, με την San Daniel να αποτελεί σήμα κατατεθέν με σπιτικό, φρεσκοψημένο ζυμάρι, αρωματική σάλτσα ντομάτας, baby ρόκα, γνήσια mozzarella, λάδι τρούφας και φυσικά prosciutto di San Daniele.
Κοιτάξαμε λίγο τα αστέρια από την αισθησιακή βεράντα του Mezzalluna και συνεχίσαμε με μεσογειακές γεύσεις στο κυρίως. Κριθαράκι και καλοβρασμένες γαρίδες, μυρωδικά και καπνιστή ντομάτα. Για τους παραδοσιακούς, το μοσχαρίσιο φιλέτο ήρθε σωστά ψημένο, με μανιταροσαλάτα από ψητά πλευρώτους και champignons, baby ρόκα και vinaigrette pesto.
Ragu και risotto carbonara!
Δοκιμάσαμε το σιγομαγειρεμένο ragu, περάσαμε στην απίθανη φρέσκια ελληνική σφυρίδα με πουρέ από ψητά πατζάρια και εκπληκτική σάλτσα κάπαρης), ενώ το risotto carbonara μας άφησε άφωνους!
Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι δεν θα υπήρχε χώρος για γλυκό, αυτός δημιουργήθηκε αυτόματα όταν ο Μανώλης Γαρνέλης μας παρουσίασε την παραλλαγή του στο κλασικό τιραμισού με αφρό espresso, mascarpone και σοκολάτα guanaja 70%.
Ζήσαμε αυτή την υπέροχη εμπειρία στο Mezzalluna δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο Theoxenia και, επειδή ήταν η δεύτερη φορά, μπορούμε το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για οικογενειακές συναντήσεις την Κυριακή το μεσημέρι αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις κάθε βράδυ της εβδομάδας για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και με το νέο industrial design bar με τα εντυπωσιακά cocktails αλλά και το ολοκληρωμένο wine list με πολλές και προσγειωμένες επιλογές.
Mezzaluna
Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι
210-6836828
www.facebook.com/mezzaluna.greece