Tα εστιατόρια στην Ιαπωνία θα εξοπλιστούν με τα «μαγικά» chopsticks που ξεγελούν τους γευστικούς μας κάλυκες και θα νιώθουμε πως το φαγητό μας θα είναι πιο αλμυρό απ’ ό,τι είναι. Όπως είναι γνωστό, οι Ιάπωνες είναι master στις umami γεύσεις, εκείνη την «έκτη» γεύση που ισοδυναμεί με την απόλυτη νοστιμιά.
Στον πόλεμο κατά της κατανάλωσης αλατιού συμμετέχουν ερευνητές που τώρα δημιούργησαν ειδικά chopsticks που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά τη διέγερση της αλμυρής γεύσης μέσω μικρο-υπολογιστή που μπορεί κανείς να τοποθετήσει στον καρπό του.
Η συσκευή στέλνει ιόντα από το φαηγτό μέσω των chopsticks σύμφωνα με τον Homei Miyashita, Kαθηγητή στο Πανεπιστήμιο Meiji του Τόκιο- μια έρευνα χρηματοδοτούμενη από την εταιρία Kirin. H ερευνητική ομάδα δήλωσε πως χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο για να τελειοποιήσει το πρωτότυπο ώστε να προχωρήσει στην παραγωγή τους η εταιρία σε έναν περίπου χρόνο από τώρα.
Οι Ιάπωνες σίγουρα θα το εκτιμήσουν, αφού η κουζίνα τους είναι αρκετά αλμυρή λόγω κυρίως της soy sauce και του miso. Υπολογίζεται ότι οι Ιάπωνες καταναλώνουν 10 γρ άλατος την ημέρα, το διπλάσιο δηλαδή απ’ ό,τι συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Επιπλέον, ο ηλεκτρισμός που θα μεταφέρεται στο ανθρώπινο σώμα είναι αμελητέος και δεν επηρεάζει τον οργανισμό.
Κεντρική εικόνα: Reuters
Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram