Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes
- Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour
- Συνολικός χρόνος: 1 hour, 15 minutes
- Μερίδες: 10
- Θερμίδες: 280
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 4 αυγά μεγάλα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
- 300 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.γλ. βανίλια
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 200 ml ηλιέλαιο
- 1,5 φλιτζ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.
- Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
- Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρόλα βάζουμε 200 γρ. ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο: