ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εκατοντάδες γυναίκες κάνουν το ίδιο: H Jennifer Lopez ξεκινάει κίνημα body positivity με μια φωτό

Αντλώντας έμπνευση από την selfie της Τζένιφερ Λόπεζ, μητέρες από όλον τον κόσμο κοινοποιούν στο Instagram φωτογραφίες με μπικίνι γιορτάζοντας το body positivity.

Εκατοντάδες γυναίκες κάνουν το ίδιο: H Jennifer Lopez ξεκινάει κίνημα body positivity με μια φωτό

Έχει αποδείξει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός - που δεν δείχνει να την απασχολεί – και διαθέτει μια αξιοζήλευτη φυσική κατάσταση. Η Jennifer Lopez στα 50 της αφού έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει με την εμφάνιση της στο ημίχρονο του Super Bowl, «χτυπάει» ακόμη μια φορά με μία selfie στο Instagram φορώντας λευκό μπικίνι και δείχνοντας ότι είναι σε φόρμα -ίσως περισσότερο από ποτέ. Μάλιστα έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τη σέξι φωτογραφία «Χαλαρωμένη και ανανεωμένη» .

Αυτή η φωτογραφία στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια προσπάθεια για να ενισχυθεί το κίνημα της θετικής αποδοχής του σώματος ιδιαίτερα από τις μαμάδες που πασχίζουν να ισορροπήσουν όλους τους ρόλους στην καθημερινότητα και ταυτόχρονα να διατηρήσουν μια υγιή εικόνα. Κάπως έτσι λοιπόν, αντλώντας έμπνευση από την φωτογραφία της Jennifer Lopez, μητέρες από όλον τον κόσμο κοινοποιούν τις τελευταίες ημέρες στο Instagram selfie με μπικίνι με σκοπό να καταπολεμήσουν όσο γίνεται τις ανασφάλειες σχετικά με την εικόνα του σώματός.

Την αρχή έκανε η Maria Kang ιδρύτρια της κοινότητας body positiviity «Μαμά Χωρίς Δικαιολογία» που ανέβασε μια παρόμοια φωτογραφία, ενθαρρύνοντας και τις υπόλοιπες μητέρες να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. «Φτιάξε την ιστορία σου, ανάλαβε τις ευθύνες σου. Μην βρίσκεις δικαιολογίες για την αδράνειά σου. Αν μπορεί αυτή, αν μπορώ εγώ, αν μπορούν να το κάνουν χιλιάδες μαμάδες όλων των μεγεθών, σχημάτων και ηλικιών - τότε ΚΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ» έγραψε χρησιμοποιώντας το hashtag #jlochallenge. Μετά και από αυτή την προτροπή, δεκάδες μητέρες όλων των ηλικιών και μεγεθών έχουν κοινοποιήσει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag, προωθώντας τη θετική αποδοχή του σώματος ανεξαρτήτως αν έχει γυμνασμένο ή όχι.

Μια άλλη μαμά που συμμετείχε στην πρόκληση βγάζοντας μία selfie με μπικίνι έγραψε: «Αν η Jennifer Lopez μπορεί να το κάνει, μπορούμε κι εμείς! Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, το μέγεθος ή το σχήμα, μπορούμε να είμαστε υγιείς!».

Ακόμη μια νεαρή μητέρα πόσταρε την φωτογραφία της με μαγιό εγκωμιάζοντας την άσκηση και την καλή διατροφή «Είμαι 32 και αυτό είναι το σώμα που δημιούργησε 3 θαυμάσια παιδιά, και που έχει περάσει από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η άσκηση και η δραστήρια ζωή μου έσωσε τη ζωή μου».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

Περισσότερα από

Life

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.