Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μια σημαντική πηγή ασβεστίου που μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να το φτιάχνουμε μόνοι μας καθημερινά,
Δείτε το βίντεο για παρασκευή γάλα αμυγδάλου στο σπίτι:
Το αμυγδαλόγαλα είναι ένα γάλα που παρασκευάζουμε με γλυκά αμύγδαλα και νερό. Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας, δεν περιέχει λακτόζη -ότι καλύτερο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη- δεν περιέχει γλουτένη, δεν περιέχει χοληστερίνη, με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών.
Γαλατόπιτα με γάλα αμυγδάλου ή οποιουδήποτε άλλου γάλακτος από ξηρούς καρπούς, καρύδα ή ρύζι
Υλικά:
1 ltr γάλα αμυγδάλου
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
250 gr. ζάχαρη καστανή
8 αυγά μονο βιολογικά και φρέσκα
1 βανίλια φυσική
σκόνη κανέλας Κεϋλάνης
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου, το σιμιγδάλι και τη καστανή ζάχαρη, μόλις πήξει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Εκτός από γάλα αμυγδάλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα από φουντούκι, καρύδια ή όποια άλλη γεύση θέλουμε.
- Το μυστικό είναι να έχουμε φρέσκα αυγά.
Δείτε ένα βίντεο μιας κλασικής συνταγής γαλατόπιτας:
*Με πληροφορίες από terrapapers.com