Μέχρι ο κορονοϊός να μας χτυπήσει την πόρτα και ανατρέψει τα πάντα στην εστίαση αλλά και στη ζωή μας γενικότερα, υπήρχαν κάποια μέρη της πόλης στα οποία δεν βγαίναμε απλά για φαγητό. Ξέρεις, εκείνα τα εστιατόρια όπου θα επιλέξεις για μια ειδική περίσταση και στο οποίο η όλη γευστική διαδικασία συνδυάζεται με την κομψότητα του χώρου και την ιδανική ατμόσφαιρα. Εκεί δηλαδή όπου το dining γίνεται πραγματικά fine.
Από αυτά ακριβώς τα εστιατόρια μας λείπουν οι πραγματικές γευστικές εμπειρίες από βραβευμένους σεφ, η δημιουργικότητα της κουζίνας τους και οι γεύσεις που επεκτείνουν τα όρια της εγχώριας γαστρονομίας.
Aleria
Το πανέμορφα διακοσμημένο παλιό αρχοντικό στο Μεταξουργείο είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, με τις δημιουργίες του Γκίκα Ξενάκη να παντρεύουν την μοντέρνα ελληνική κουζίνα με τη δημιουργικότητα.