ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα Σαββατοκύριακο στο βασίλειο της θεάς Αρτέμιδος στη Βραυρώνα: Φύση, ιστορία και καλή ζωή

Σε ένα διήμερο Body in Balance στο ξενοδοχείο Dolce Attica Riviera, βρήκαμε ισορροπία ανάμεσα στην επιθυμία και την αυτοπειθαρχία, το γόνιμο στρες και την ηρεμία.

Ένα Σαββατοκύριακο στο βασίλειο της θεάς Αρτέμιδος στη Βραυρώνα: Φύση, ιστορία και καλή ζωή

Βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων, λέγεται πως η θεά Άρτεμις έχει προφυλάξει την περιοχή της Βραυρώνας από την υπερδόμηση που σαρώνει σχεδόν όλη την Αττική. Δεν ξέρω αν είναι η θεά Άρτεμις ή το ελώδες έδαφος ή ένας συνδυασμός αυτών, αλλά μπροστά στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου Dolce Attica Riviera η απλωσιά της θάλασσας και της αναλλοίωτης μέσα στους αιώνες φύσης, χωρίς ούτε ίχνος ανθρώπινης παρέμβασης, σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια μακρινή γωνιά της Ελλάδας και όχι σε απόσταση μόλις μισής ώρας από την Αθήνα. Σε μια γωνιά παρθένα, όπως η θεά που την κατοικεί και την εξουσιάζει.

Σε ένα μέρος που σε εξαγνίζει, ιδανική τοποθεσία για τα διήμερα Body in Balance, που διοργανώνει το ομώνυμο κανάλι ευεξίας (το οποίο στην Ελλάδα εκπέμπει μέσα από το δίκτυο Cosmote TV) μέχρι τέλη Μαΐου. «Θα γίνουμε καινούριες» λέω, μεταξύ αστείου και σοβαρού, στην υπεύθυνη επικοινωνίας της διοργάνωσης, τη δημοσιογράφο Ιφιγένεια Τσαντίλη, ενώ ετοιμαζόμαστε να κάνουμε βελονισμό στο ξενοδοχείο με την κορυφαία Ελληνίδα ειδικό στον τομέα, την Κωνσταντίνα Θεοδωράτου.

Ένα Σαββατοκύριακο στο βασίλειο της θεάς Αρτέμιδος στη Βραυρώνα: Φύση, ιστορία και καλή ζωή
Ένα από τα ελάχιστα κτίσματα της περιοχής, το ξενοδοχείο Dolce Attica Riviera. Μπροστά του, η απλωσιά της θάλασσας και της αναλλοίωτης μέσα στους αιώνες φύσης.

Ο βελονισμός είναι ένα από τα σεμινάρια που προσφέρουν τα Body in Balance μέσα σε ένα πακέτο διανυκτέρευσης στο πολυτελές και διακοσμητικά υπέροχο Dolce Attica Riviera, πλούσιου πρωινού μπουφέ και ελεύθερης χρήσης του spa, όλα μαζί στην ακαταμάχητη τιμή των 75 ευρώ το άτομο. Και κάπως έτσι βρίσκομαι σε μια καρέκλα -εγώ, που τρέμω τις βελόνες και λιποθυμώ και μόνο στην ιδέα μιας απλής αιμοληψίας- να περιμένω τη βελονίστρια να εφαρμόσει πάνω μου μια θεραπεία αποτοξίνωσης και αντιγήρανσης εκ των έσω, από όπου πηγάζει η ομορφιά μας, όπως είναι η θεμελιώδης ιδέα του σεμιναρίου.

Η θεραπεία βελονισμού καταφέρνει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της; Οι υποσχέσεις της υλοποιούνται, αναμφίβολα, αλλά θα ήταν δύσκολο να αποφασίσω ποια από όλες τις εμπειρίες του διημέρου έχει την πιο αποτοξινωτική, πιο αντιγηραντική δράση. Γιατί μετά τον βελονισμό αφήνομαι στα αποφασιστικά χέρια του υδρομασάζ στο spa του ξενοδοχείου και ξαφνικά εκεί, μέσα από την ασφαλή και θερμή μήτρα της πισίνας, μέσα από τους ατμούς και τους πίδακες νερού, αισθάνομαι όχι απλώς να ανανεώνομαι αλλά να ξαναγεννιέμαι. Ευλογημένη να είναι η θεά Άρτεμις, της γονιμότητας και του τοκετού.

Δύο σεμινάρια, μία διανυκτέρευση στο πολυτελές και διακοσμητικά υπέροχο Dolce Attica Riviera, πρωινός μπουφές και ελεύθερη χρήση του spa, όλα μαζί προσφέρονται, στα διήμερα Body in Balance, στην ακαταμάχητη τιμή των 75 ευρώ το άτομο.

Στις ζωοδότρες δυνάμεις και οι προσδοκίες για την επόμενη μέρα. Οι οποίες εκπληρώνονται και με το παραπάνω. Η Κυριακή ξεκινάει με έναν ατελείωτο μπουφέ πρωινού, που προτείνει από τα προβλεπόμενα -σοκολατένια κέικ, μπισκότα, γάλα, δημητριακά- μέχρι μια κρητική γωνιά η οποία περιλαμβάνει υλικά για να φτιάξεις τον δικό σου ντάκο, ακόμα και ρακή. Οι ξένοι επισκέπτες λατρεύουν την κρητική γωνιά, όπως μας λέει ο μετρ του εστιατορίου. Αν και υποψιάζομαι ότι μετά από μερικά ποτηράκια ρακής το πρόγραμμα της μέρας τους τελειώνει προτού καλά καλά αρχίσει.

Αποφεύγω την κρητική ρακή και καταφέρνω να ελέγξω την απληστία μου να δοκιμάσω όλα όσα υπάρχουν στον μπουφέ. Προσπαθώ να υπολογίσω με το μάτι πόσα ακριβώς αποθέματα ενέργειας πρέπει να βάλω στο πιάτο μου για να ανταπεξέλθω στην πεζοπορία που ξεκινά σε λίγο με τον trainer Θωμά Παπαβασιλείου, διασχίζει τον υδροβιότοπο της Βραυρώνας και καταλήγει στον ναό της Αρτέμιδος και το αρχαιολογικό μουσείο της Βραυρώνας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει πεζοπορία με τον trainer Θωμά Παπαβασιλείου, που διασχίζει τον υδροβιότοπο της Βραυρώνας και καταλήγει στον ναό της Αρτέμιδος και το αρχαιολογικό μουσείο της Βραυρώνας.

Η πεζοπορία για δέκα χιλιόμετρα, που είναι ο ανώτερος στόχος της διαδρομής (αν και ο καθένας μπορεί να τη διαφοροποιήσει, περπατώντας από τέσσερα έως δέκα χιλιόμετρα) αρχικά μού φαίνεται βουνό. Τελικά κάνω χάι σκορ χωρίς καν να το καταλάβω. Εξελίσσεται σε μια διασκεδαστική εξερεύνηση της περιοχής, στη διάρκεια της οποίας μιλάμε για την αττική φύση, προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε πτηνά με τη βοήθεια ενός μικρού οδηγού αλλά και να ξεπεράσουμε εμπόδια που συναντάμε στον προορισμό μας. Γελάμε, ενώ επιχειρούμε να διασχίσουμε ένα ρυάκι πάνω από αυτοσχέδιο γεφυράκι φτιαγμένο από όχι αρκετά σταθερές πέτρες. Θα μπορούσαμε να είμαστε μια δεμένη παρέα από έφηβους προσκόπους, αν δεν ήμασταν περίπου δεκαπέντε άνθρωποι μέσης ηλικίας που γνωριστήκαμε μόλις χτες.

Γελάμε, ενώ επιχειρούμε να διασχίσουμε ένα ρυάκι πάνω από αυτοσχέδιο γεφυράκι φτιαγμένο από όχι αρκετά σταθερές πέτρες. Θα μπορούσαμε να είμαστε μια δεμένη παρέα από έφηβους προσκόπους.

Φτάνοντας στον ναό και το μουσείο, μας περιμένει η αρχαιολόγος Μαριλένα Αναστασοπούλου, να παραλάβει τα ηνία μιας ξενάγησης, διαφορετικής από τις άλλες. Αντί να μας αραδιάζει μια σειρά από πληροφορίες, αρχίζει να μας μιλάει για τους μύθους και τους συμβολισμούς γύρω από τη θεά Αρτέμιδα. Η αρχαία θεά, μια από τις λίγες που δεν υποτάχθηκε ποτέ στην εξουσία της Αφροδίτης, ανεξάρτητη, δυναμική, όμορφη, έξυπνη και αθλητική, σκέφτομαι ότι θα ήταν ιδανική ηρωίδα στην εποχή που έχει ανάψει η συζήτηση για τη γυναικεία ενδυνάμωση. Στο ναό της, όπως μαθαίνω, έβρισκαν προστασία κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά. Μέσα στο μουσείο, μια σειρά από αγάλματα μοιάζουν έτοιμα να ζωντανέψουν και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν. «Δεν είναι εκπληκτική ξεναγός;» μου λέει η Ιφιγένεια, και δεν έχω παρά να συμφωνήσω.

Τα αγάλματα στο αρχαιολογικό μουσείο της Βραυρώνας μοιάζουν έτοιμα να ζωντανέψουν.

Βγαίνοντας από το μουσείο στον ναό, έχει αρχίσει να συννεφιάζει. Το τοπίο όμως έχει μια αύρα στην οποία ταιριάζουν, σχεδόν μαγικά, και το αττικό φως αλλά και η συννεφιά. Σκαρφαλώνουμε μέχρι το προαύλιο της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, που ατενίζει πανοραμικά τις αρχαίες κολώνες. Στην ομάδα μας είναι και ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος αναλαμβάνει να διαβάσει έναν ύμνο στη θεά Αρτέμιδα, στα αρχαία ελληνικά. Μια στιγμή που κουμπώνει, επίσης σχεδόν μαγικά, στις υπόλοιπες.

Στην επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, συζητάμε με τον Απόστολο Σαραντάρη, ιδιοκτήτη του ελληνικού καναλιού Body in Balance. Μιλάμε για το άγχος, τη μεγάλη μάστιγα, και μου λέει ότι ένας από τους στόχους είναι αυτά τα διήμερα να μη λειτουργήσουν απλώς σαν ένα διάλειμμα από την πιεστική καθημερινότητα, αλλά να μας εξοπλίσουν με εργαλεία για να επιστρέψουμε σε αυτήν πιο ικανοί να τη διαχειριστούμε. Να μας φαίνονται πλέον όλα λιγότερο δυσβάστακτα, λιγότερο τεράστια.

Βγαίνοντας από το μουσείο στον ναό της Αρτέμιδος, έχει αρχίσει να συννεφιάζει. Το τοπίο όμως έχει μια αύρα στην οποία ταιριάζουν, σχεδόν μαγικά, και το αττικό φως αλλά και η συννεφιά.

Πίσω στο Attica Dolce Riviera, η κούραση από τα δέκα χιλιόμετρα πεζοπορίας μοιάζει γλυκιά και οι λάσπες από το βαλτώδες έδαφος, στα λευκά μου αθλητικά παπούτσια, φαίνονται παράσημα μιας μικρής προσωπικής νίκης. Όμως η καθημερινότητα έχει ήδη παρεισφρήσει στο κυριακάτικο απόγευμα, όπως συμβαίνει συνήθως, και πρέπει να αποχαιρετήσω το γκρουπ που μέσα σε δύο μέρες έγινε αληθινή ομάδα. Το προηγούμενο βράδυ, παραμονές Πανσέληνου, κάποια μέλη του βρέθηκαν να τρώνε σε κοντινό, παραθαλάσσιο ταβερνάκι. «Μοιράστηκα με όλους προσωπικά πράγματα που δεν έχω πει σε πολύ κόσμο» λέει μια γυναίκα που τις τελευταίες ώρες είναι με ένα μόνιμο χαμόγελο. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά οι κοινές μας αναμνήσεις θα με ακολουθούν για μια ζωή.

Πραγματικά λυπάμαι που θα χάσω το επόμενο σεμινάριο του διημέρου (του Άκη Αγγελάκη, συγγραφέα και παρακινητή σε θέματα πωλήσεων, ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης), που υπόσχεται να με βοηθήσει να ελέγξω το άγχος. Ωστόσο ήδη αισθάνομαι πιο ελαφριές τις αποσκευές μου από τα καινούρια εργαλεία που παίρνω μαζί στο σπίτι.

Πίσω στο Attica Dolce Riviera, η κούραση από τα δέκα χιλιόμετρα πεζοπορίας μοιάζει γλυκιά και οι λάσπες από το βαλτώδες έδαφος, στα λευκά μου αθλητικά παπούτσια, φαίνονται παράσημα μιας μικρής προσωπικής νίκης.

Info

Το επόμενο διήμερο Body in Balance, 2 και 3 Φεβρουαρίου, ονομάζεται Power Weekend. Τα Body in Balance weekends γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τέλη Μαΐου, κάθε φορά με διαφορετική θεματική. Το διήμερο που περιγράφεται παραπάνω ονομάζεται 40+ Weekend, απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 40 ετών και θα επαναληφθεί, αν και με διαφορετικά σεμινάρια και ειδικούς, στις 23 και 24 Μαρτίου. Το κόστος συμμετοχής σε όλα τα διήμερα είναι 150 ευρώ το ζευγάρι και περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο του Dolce Attica Riviera, ολοήμερη χρήση του spa (πισίνα θαλασσοθεραπείας, τζακούζι, σάουνα, χαμάμ για δύο ενήλικες) και δύο σεμινάρια (με τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιπλέον σεμινάρια σε προνομιακή τιμή). Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο www.bodyinbalance.gr

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα του Power Weekend, 2 και 3 Φεβρουαρίου.

Read Next

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

Περισσότερα από

Life

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.