ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα ολοκαίνουργιο λιλιπούτειο resto-bar στο Μετς «εξαπλώνει» τη Nikkei κουζίνα στην πόλη

Μια κουζίνα με ιστορία σε Ιαπωνία-Περού και φανατικούς λάτρεις. Μήπως ήρθε η ώρα να τη γνωρίσετε;

Ένα ολοκαίνουργιο λιλιπούτειο resto-bar στο Μετς «εξαπλώνει» τη Nikkei κουζίνα στην πόλη

Ίσως έχετε ακούσει πολλές φορές να μιλούν για τη Nikkei κουζίνα. Εκείνη που συνδυάζει δύο κουλτούρες σ’ ένα πιάτο. Την ιαπωνική με την περουβιανή. Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους η κουζίνα δεν είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη. Οι ρίζες της εντοπίζονται από τις αρχές του 19ου αιώνα όταν οι Ιάπωνες πέρασαν τον Ειρηνικό και έφτασαν στο Περού για να δουλέψουν στις φυτείες ζαχαροκάλαμου. Κάπου εκεί οι δύο αυτές πλούσιες μαγειρικές κουλτούρες μπλέχθηκαν για να δημιουργήσουν μια καινούργια, που για καιρό έμεινε στην αφάνεια για να επανέλθει πριν από πέντε χρόνια. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το ceviche που βλέπετε να ποζάρει σε πολλούς καταλόγους εστιατορίων, είναι ένα πιάτο της Nikkei κουζίνας.

Ένα ολοκαίνουργιο λιλιπούτειο resto-bar στο Μετς «εξαπλώνει» τη Nikkei κουζίνα στην πόλη
Πριν από λίγους μήνες όμως άνοιξε κι ένα λιλιπούτειο resto-bar στην περιοχή του Μετς με το όνομα Huaca, και σε λίγο καιρό περιμένουμε το άνοιγμα του Huracán στη Γλυφάδα.

Στην Αθήνα λοιπόν, μέχρι πρότινος γνωρίζαμε μόνο το Nikkei bar restaurant του Κολωνακίου. Πριν από λίγους μήνες όμως άνοιξε κι ένα λιλιπούτειο resto-bar στην περιοχή του Μετς με το όνομα Huaca, και σε λίγο καιρό περιμένουμε το άνοιγμα του Huracán στη Γλυφάδα. Όπως καταλαβαίνετε, κάτι γίνεται μ’ αυτή την κουζίνα.

Ίσως έχετε ακούσει πολλές φορές να μιλούν για τη Nikkei κουζίνα. Εκείνη που συνδυάζει δύο κουλτούρες σ’ ένα πιάτο. Την Ιαπωνική με την Περουβιανή.

Ας επιστρέψουμε όμως στο cozy Huaca, στο οποίο βρέθηκα πρόσφατα. Το όνομά του έχει πολλαπλές ερμηνείες· από «ιερός τόπος», «κρυμμένος θησαυρός» μέχρι «καλάθι για την ωρίμανση των φρούτων». Βλέπετε ανάλογα με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής σημαίνει και κάτι διαφορετικό. Στη δική μας περίπτωση λοιπόν, κρατήστε το «Ιερός τόπος ή Σπίτι του Θεού».

Αυτό το ατμοσφαιρικά φωτισμένο resto-bar με τα παγόνια, τα μπαμπού και τις ανθισμένες κερασιές, έχει μια όμορφη ξύλινη μπάρα και μερικά ψηλά τραπέζια που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τον κατάλογο του φαγητού υπογράφει ένας νεαρός chef, ο Δημήτρης Κότσαλης, που θα τον βρούμε να μαγειρεύει και στο Izakaya πλάι στον Χρόνη Δαμαλά. Γιατί το αναφέρω αυτό; Για να σας πω ότι ήδη γνωρίζει την κουλτούρα της ιαπωνικής κουζίνας, και τα πιάτα που βγάζει εδώ στο Huaca είναι κάτι παραπάνω από προσεγμένα και φυσικά εντός του θέματος.

Το Huaca είναι μια ωραία πρόταση για να γνωρίσετε τη Nikkei κουζίνα με ομαλό και νόστιμο τρόπο.

Το πρώτο πιάτο που δοκίμασα ήταν ένα tiradito τόνου όπου ο τραγανός φαγόπυρος του έδινε μια ωραία υφή, τα μανιτάρια σιτάκε σε πίκλα μια όμορφη οξύτητα και το διακριτικό άρωμα τρούφας το συμπλήρωνε ευχάριστα. Από τα δύο ceviche –το ένα με λαβράκι και το άλλο με μαγιάτικο- ξεχώρισα εκείνο με το λαβράκι και τον ελαφρύ του καυτερό χαρακτήρα καθώς και τις ισορροπημένες οξύτητές του.

Τα σφαιρικά causas (φτιάχνονται από πουρέ πατάτας) που ακολούθησαν είχαν ενδιαφέρον. Τόσο εκείνα που ήταν παναρισμένα με κινόα –το βρήκα εξαιρετική ιδέα- όσο κι εκείνα με τον σολομό ήταν αρκετά μεγάλα σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να μου μένει στο τέλος η γεύση της πατάτας και όχι των υπόλοιπων υλικών. Στο ίδιο πληθωρικό μέγεθος ήρθαν και τα dumplings (πουγκάκια στον ατμό) γεμισμένα με γαρίδες, λάχανο κίμτσι (τουρσί) και μανιτάρια σιτάκε. Ήταν αρκετά νόστιμα και καλοφτιαγμένα, αν κι εγώ θα τα ήθελα λίγο πιο μικρά ώστε να γίνονται μια μπουκιά. Σειρά είχαν τα νιγκίρι με μοσχάρι, φουά γκρα και καψαλισμένο φαγόπυρο, και τα «φλύαρα» τραγανά ρολάκια με σολομό, αγγούρι και γουακαμόλε. Και τα δύο ήταν αρκετά γευστικά ώστε να μη μείνουν για πολύ στο πιάτο. Άλλωστε το εύκολο, μικρό μέγεθός τους τα έκανε να εξαφανίζονται χωρίς δυσκολία. Το δείπνο μου έκλεισε το εξωτικό φοντάν με πράσινο τσάι, σορμπέ καρύδας και σος καραμέλας και yuzu που πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει. Όλα τα υλικά έδεναν με ωραίο τρόπο κι έδιναν ένα νόστιμο και σαγηνευτικό αποτέλεσμα.

Το Huaca είναι μια ωραία πρόταση για να γνωρίσετε τη Nikkei κουζίνα με ομαλό και νόστιμο τρόπο. Το περιβάλλον του θα σας κάνει να νιώσετε άνετα και να περάσετε καλά. Εκείνο που θα έβρισκα σαν αρνητικό είναι τα κοκτέιλ που νομίζω ότι θέλουν δουλειά ακόμα για να σταθούν στο ύψος του φαγητού. Παρ’ όλα αυτά, να πάτε.

*Τιμολέοντος 1, Μετς, Αθήνα, τηλ. 2114138347

Αυτό το ατμοσφαιρικά φωτισμένο resto-bar με τα παγόνια, τα μπαμπού και τις ανθισμένες κερασιές, έχει μια όμορφη ξύλινη μπάρα και μερικά ψηλά τραπέζια που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

Περισσότερα από

Life

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.