ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελένη Μανούσου: Η «βασίλισσα» του σούσι είναι Ελληνίδα και επικεφαλής στο Nobu της Ισπανίας

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ μιλάει για τα μυστικά ενός απολαυστικού πιάτου σούσι και για τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε στον δυτικό κόσμο.

Ελένη Μανούσου: Η «βασίλισσα» του σούσι είναι Ελληνίδα και επικεφαλής στο Nobu της Ισπανίας

O αστικός μύθος υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δε φτιάχνουν τόσο καλό σούσι όσο οι άντρες γιατί δεν έχουν τη σωστή θερμοκρασία στα χέρια. Η Ελένη Μανούσου, διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ και επικεφαλής στο πιο διάσημο ιαπωνικό εστιατόριο στον κόσμο, το Nobu Marbella της Ισπανίας, είναι εδώ για να καταρρίψει όλους τους μύθους και τα στερεότυπα.

Η Ελληνίδα σεφ που ζει μόνιμα στη Μαρμπέλα της Ισπανίας και είναι η υπεύθυνη σεφ στο διάσημο εστιατόριο, το οποίο ανήκει στους Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa μίλησε στην εκπομπή της Νάντιας Κοντογεώργη φλΕΡΤ για τη δουλειά της, αλλά και για τα πολύτιμα μυστικά ενός φανταστικού πιάτου σούσι.

Πώς να απολαύσουμε πιο σωστά το σούσι, τι πρέπει να ξέρουμε και ποια είναι τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε στον δυτικό κόσμο; Η Νάντια Κοντογεώργη ξεκίνησε αστειευόμενη, λέγοντας ότι «για να φας σούσι σωστά πρέπει να φας πολύ». Η Ελένη Μανούσου, ωστόσο, έχει μερικές ακόμα συμβουλές να δώσει.

Όπως είχε δηλώσει και σε παλαιότερη συνέντευξη της στη βρετανική Daily Mail ένα από τα πιο διαδεδομένα λάθη που κάνουμε ότι το γεγονός ότι συνεχίζουμε να τρώμε σούσι με chopsticks. «Κατά την γνώμη μου, το σούσι πρέπει να τρώγεται με τα χέρια. Πρέπει να γίνεται γρήγορα – μόλις σερβιριστεί το σούσι, πρέπει να το τρως. Εγώ βουτάω την πλευρά που είναι το ψάρι στην σόγια σος και το τρώω ανάποδα – με το ψάρι να αγγίζει την γλώσσα μου».

Αποκάλυψε επίσης ότι δεν θέλει ποτέ να συνδυάζει το γουασάμπι με το σούσι, καθώς καλύπτει την γεύση του ψαριού. «Θα πρότεινα να συνδυάσετε το σούσι με σάλτσα σόγιας, αλλά μόνο μια μικρή ποσότητα. Έχω δει ανθρώπους να βυθίζουν το σούσι στην σάλτσα σόγιας – κάτι που είναι λάθος – θα χάσουν την αρμονική γεύση του ψαριού και του ρυζιού. Βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο για να φάει σούσι. Ο δικός μου είναι με λίγη σάλτσα σόγιας. Χωρίς γουασάμπι μέσα, προτιμώ το φρέσκο γουασάμπι από την κλασική σκόνη».

Η Ελληνίδα σεφ γιορτάζει τα 10 χρόνια της στο Nobu, παρουσιάζοντας νέα πιάτα περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της Μαρμπέλα. Όπως όλοι οι σεφ του Nobu, έτσι και η Ελένη Μανούσου, έχει εκπαιδευτεί προσωπικό από τον διάσημο Nobuyuki Matsuhisa και το εστιατόριό της βρίσκεται σε ένα από τα 13 ξενοδοχεία Nobu της αλυσίδας.

Φέτος, η Ελληνίδα σεφ άνοιξε το Nobu στην παραλία – ένα νέο χώρο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν το Nobu Marbell με έναν πιο χαλαρό τρόπο από το εστιατόριο – και όπου θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκο σούσι δίπλα στην πισίνα ή την παραλία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps