ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είναι στοιχειωμένος ο Λευκός Οίκος; 7 μαρτυρίες που το επιβεβαιώνουν

Τρομακτικές ιστορίες πνευμάτων συνοδεύουν το πιο εμβληματικό κτήριο των Η.Π.Α. Ναι, κάποιοι από τους ενοίκους του Λευκού Οίκου ισχυρίζονται ότι έχουν δει φαντάσματα.

Είναι στοιχειωμένος ο Λευκός Οίκος; 7 μαρτυρίες που το επιβεβαιώνουν

Το πιο εμβληματικό κτήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο Λευκός Οίκος, στέκει επιβλητικό στο Oυάσινγκτον D.C. ως σύμβολο δύναμης και σταθερότητας. Κι όπως είναι αναμενόμενο, ίσως, οι θρύλοι, οι μύθοι και οι σκοτεινές ιστορίες υπερφυσικών δυνάμεων και φαντασμάτων οργιάζουν, με τον τρόπο που οργιάζουν για τα περισσότερα κτήρια που αποτελούν σημεία αναφοράς στην πορεία της ιστορίας.

Μέσα στα χιλιάδες τετραγωνικά του έχουν γεννηθεί μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα, τα οποία σημάδεψαν το χρονικό του σύγχρονου κόσμου, την ίδια στιγμή που από πίσω έχουν καλλιεργηθεί μπόλικες ιστορίες τρόμου για πνεύματα απερχόμενων Προέδρων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, υπόκωφων ψιθύρων σε κάποια από τα δωμάτια, αλλά και μία συγκεκριμένη χαρακτηριστική φιγούρα που περιφέρεται από χώρο σε χώρο μοιράζοντας ...κλινοσκεπάσματα.

Τις μαρτυρίες αυτές έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει τόσο επισκέπτες όσο και υπάλληλοι του Λευκού Οίκου. Αυτές είναι μερικές από τις πιο διάσημες.

Είναι στοιχειωμένος ο Λευκός Οίκος; 7 μαρτυρίες που το επιβεβαιώνουν

Σύμφωνα με τον θρύλο ο 9ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,Ουίλιαμ Χάρισον (1773-1841), «ζει» πλέον μόνιμα στη σοφίτα του κτηρίου και τα βράδια ψάχνει παλιά αναμνηστικά και αντικείμενα.

Την ίδια στιγμή, ο 7ος πρόεδρος Άντριου Τζάκσον (1767-1845) δεν θέλει με τίποτα να «αφήσει» το υπνοδωμάτιο που είχε στο Λευκό Οίκο και έτσι το «στοιχειώνει» εδώ και περίπου 200 χρόνια με το τρανταχτό όπως αναφέρουν πολλοί «γέλιο του».

Όμως, το προεδρικό φάντασμα που κάνει τις πιο συχνές εμφανίσεις είναι αυτό του Αβραάμ Λίνκολν, 16ου προέδρου των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Η ίδια η Ελέανορ Ρούσβελτ κάποτε δήλωσε ότι είχε νιώσει την παρουσία του Λίνκολν να την παρακολουθεί την ώρα που εργαζόταν.

Την ίδια περίοδο, όταν δηλαδή ένοικοι του Λευκού Οίκου ήταν οι Ρούσβελτ (από το 1933 έως το 1945), ένας υπάλληλος είπε ότι είδε τον Λίνκολν να κάθεται σε ένα από τα κρεβάτια και να βγάζει τις μπότες του.

Εκτός από την κυρία Ρούσβελτ, υπήρξε ακόμα μία Πρώτη Κυρία, η οποία ισχυρίστηκε ότι συνάντησε το φάντασμα του Λίνκολν, και μάλιστα στο Οβάλ γραφείο του Οίκου. Η σύζυγος του 30ου προέδρου, Κάλβιν Κούλιτζ (1872-1933), είχε πει πως αρκετές φορές είχε πετύχει τον Λίνκολν στο συγκεκριμένο δωμάτιο, να στέκεται με τα χέρια πλεγμένα πίσω από την πλάτη του και να κοιτάζει από το παράθυρο σε βαθιά περισυλλογή το ματωμένο πεδίο της μάχης κατά μήκος του ποταμού Πότομακ...

Δεν είναι όμως μόνο οι Πρώτες Κυρίες της χώρας που έχουν ένα περιστατικό να διηγηθούν. Οι φήμες λένε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να κοιμηθεί στο υπνοδωμάτιο του Λίνκολν, επειδή φοβόταν ότι είναι στοιχειωμένο. Σήμερα, το δωμάτιο αυτό χρησιμοποιείται ως δωμάτιο επισκεπτών, μεγάλο μέρος όμως του προσωπικού του Λευκού Οίκου αρνείται να μπει μέσα.

Τέλος, υπάρχουν άνθρωποι που ορκίζονται ότι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια το φάνταγμα της Αμπιγκέιλ Άνταμς, συζύγου του δεύτερου κατά σειράν Αμερικανού προέδρου Τζέιμς Άνταμς, να προσπαθεί να απλώσει μπουγάδα στο ανατολικό δωμάτιο του Λευκού Οίκου και να μοιράζει τα σεντόνια και τα παπλώματα σε κάποια από τα δωμάτια του κτηρίου.

Read Next

25 Απρ 2024

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.