ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δουλεύοντας σε 5άστερο. Η παράξενη γοητεία της εργασίας στον τομέα του τουρισμού

Η σύμβουλος επικοινωνίας, Άρτεμις Καλαντζάκου, περιγράφει τη ζωή δίπλα στις πισίνες -αλλά όχι μέσα σε αυτές.

Δουλεύοντας σε 5άστερο. Η παράξενη γοητεία της εργασίας στον τομέα του τουρισμού

Έχει μια παράξενη γοητεία να δουλεύεις στο τομέα του τουρισμού. Ειδικά, αν δουλεύεις στο ιστορικό ξενοδοχείο της Ρόδου, το Ρόδος Παλάς.

Ειδικότερα, αν έχεις ζήσει πριν, το νησί, σε άλλες δεκαετίες σου. Για σερφ με τον φίλο σου τη δεκαετία του 90. Για οργάνωση μεγάλου συνεδρίου την επόμενη 10ετία, ως πελάτης κιόλας του συγκεκριμένου ξενοδοχείου στο οποίο εργάζεσαι τώρα. Για γύρο του νησιού, άνοιξη ήταν, έγκυος ήμουν, με ανοιχτό 2θεσιο αυτοκίνητο. Με την οικογένειά σου και το παιδί σου αργότερα.

Το να λες ότι δουλεύεις σε 5στερο ακούγεται πολύ σέξι. Διακρίνω «ζήλεια» τις περισσότερες φορές όταν το λέω. Που συνοδεύεται από ένα: «Ω. Στο Ρόδος Παλάς δουλεύεις; Τυχερή!»

Ναι. Η αλήθεια είναι ότι περνάς πολλές φορές την ημέρα δίπλα από τις πισίνες. Έχει και πολλές. Αλλά εσύ είσαι ντυμένος και πας γύρω-γύρω ενώ οι άλλοι είναι με μαγιώ μέσα σε αυτές. Βλέπεις και πράκτορες. Όχι τύπου Τζέιμς Μποντ -αν και θα μπορούσε η πισίνα Dome με το τεράστιο θόλο να είναι σκηνικό ταινίας του για μια εντυπωσιακή είσοδο από ψηλά-αλλά τουριστικούς πράκτορες.

Ναι. Όντως περνάς χρόνο σε σουίτες. Για την ακρίβεια μπαινοβγαίνεις κάνοντας inspections.

Στις abav2 «φεύγει» το μυαλό σου για λίγο. Νιώθεις δέος. Σα να αιωρείσαι μεταξύ ουρανού και θάλασσας.

Δουλεύοντας σε 5άστερο. Η παράξενη γοητεία της εργασίας στον τομέα του τουρισμού
Το μεράκι της χαρισματικής Ελένης Ψυχούλη συνδυάστηκε με το πάθος και τη γνώση της ξενοδόχου Μαίρης Καμπουράκη για το νησί της και το αποτέλεσμα σε αφήνει έκπληκτο.

Ναι. Από το μεγάλο παράθυρο της αίθουσας συσκέψεων βλέπεις φοίνικες και θάλασσα. Επίσης, ανεβοκατεβαίνεις γέφυρες, περνάς πάνω από ποταμάκια, κόβεις δρόμο ανάμεσα από κήπους, πας πάνω-κάτω τους ορόφους από το γραφείο στο συνεδριακό κέντρο, στη σκηνή αν έχεις εκδήλωση, στο σπα και στην παραλία, στα bungalows. Γενικά περπατάς πολύ. Όχι με παρεό, ξαναλέω.

Ναι. Επίσης, σε στέλνουν ταξίδια αστραπή. Εκτός χώρας. Αλλά, και εκτός τουριστικής σαιζόν της χώρας που πηγαίνεις. Πχ. Βρίσκεσαι στη Στοκχόλμη Καθαρή Δευτέρα με χιόνια και και στην Ινδία Αύγουστο, με μουσώνες. Και στο Ιράν με μαντήλα (η μαντήλα εκεί παίζει ανεξάρτητα από σαιζόν)

Ναι. Γνωρίζεις κόσμο από όλο το κόσμο στα ταξίδια. Όλοι δε, όσοι ασχολούμαστε με τη προώθηση προορισμών και ξενοδοχείων έχουμε αναπτύξει κώδικες. Υπάρχει ένα συναδελφικό κλίμα και ας ανταγωνιζόμαστε η μια χώρα την άλλη.

Για παράδειγμα σε μια ρεσεψιόν κάπου στο πουθενά, μετά από 10 ώρες ταξίδι, έχοντας χάσει τη βαλίτσα μου, και με κάρτα που δεν πέρναγε, μια άγνωστη συνάδελφος από τη Τενερίφη προσφέρθηκε να χρησιμοποιηθεί η δική της για να μπω σε ένα δωμάτιο να κοιμηθώ. Ήξερε. Την επόμενη μέρα θα με έβρισκε στην έκθεση. Ήξερε, ότι θα μπορούσε να έχει συμβεί στην ίδια.

Η δουλειά μας είναι να να προωθούμε το ξενοδοχείο και να συστήνουμε τη Ρόδο στο «κόσμο». Η δουλειά μας επίσης είναι να δημιουργούμε εμπειρίες στους πελάτες. Και αναμνήσεις. Αν το καλοσκεφτείς οι αναμνήσεις είναι η περιουσία μας όλη. Είναι το μόνο που έχουμε να μας συντροφεύει μέχρι το τέλος της ζωής μας.

Η δουλειά μας είναι να να προωθούμε το ξενοδοχείο και να συστήνουμε τη Ρόδο στο «κόσμο». Η δουλειά μας επίσης είναι να δημιουργούμε εμπειρίες στους πελάτες. Και αναμνήσεις.

Ναι. Είσαι τυχερός αν δουλεύεις για αυτό το 5άστερο. Και ας δουλεύεις από την Αθήνα. Και ας βρίσκεσαι για μικρά μόνο διαστήματα στο ξενοδοχείο.

Γιατί στις λίγες μέρες που βρέθηκα εκεί, με αφορμή την εγκαινίαση των νέων υπηρεσιών του abav2 “Living like a local, eating like a local” δηλαδή «Ζήσε σα ντόπιος, φάε σα ντόπιος» σε συντάκτες του τουρισμού και της γευσιγνωσίας είδα μια άλλη ακόμη πλευρά του νησιού.

Τα σημεία του νησιού και το τρόπο ζωής που οραματιζόταν η ξενοδόχος Μαίρη Καμπουράκη, να συστήνει στους πελάτες του ξενοδοχείου.

Την αυθεντική Ρόδο. Πέρα από τα προφανή. Την πραγματική. Τα βουνά της. Τα πευκοδάση της. Τις γεύσεις και τις συνταγές της. Τα χρώματά της. Τις μυρωδιές της. Τα χωριά της. Τους υπέροχους Ροδίτες που με αγάπη για το νησί τους και τα τοπικά τους προϊόντα δημιουργούν θαύματα. Τα μυστικά του κάστρου. Τις ερημικές της παραλίες.

Το μεράκι της χαρισματικής Ελένης Ψυχούλη συνδυάστηκε με το πάθος και τη γνώση της ξενοδόχου Μαίρης Καμπουράκη για το νησί της και το αποτέλεσμα σε αφήνει έκπληκτο.

Ναι. Το νησί έχει κρυμμένα διαμάντια. Ακόμη και για μένα που έχω πάει τόσες φορές. Ναι. Τελικά είμαι τυχερή που δουλεύω στο Ρόδος Παλάς. Και ας είμαι εκεί μόνο 10 μέρες το χρόνο.

Υγ: Άσχετο. Φετίχ μου -και ας πέσουν να με φάνε οι γκουρμέ- είναι το κλαμπ σάντουιτς στο δωμάτιο, στο κλείσιμο μίας γεμάτης μέρας. Είναι το ωραιότερο που έχω φάει στη ζωή μου. Και κάθε φορά που βλέπω να το σερβίρουν με christofle μαχαιροπήρουνα χαμογελώ.

Φετίχ μου -και ας πέσουν να με φάνε οι γκουρμέ- είναι το κλαμπ σάντουιτς στο δωμάτιο, στο κλείσιμο μίας γεμάτης μέρας.

*Η Άρτεμις Καλαντζάκου εργάζεται στο γραφείο του ξενοδοχείου Ρόδος Παλάς στην Αθήνα.

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.