Δείτε πώς να φτιάξετε στο σπίτι σας τη διάσημη ομελέτα της Ιαπωνίας, την Tamagoyaki. Πρόκειται για ομελέτα τυλιγμένη σε ρολό με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο και σχοινόπρασο, που σερβίρεται κυρίως για πρωινό.
Υλικά
-
10 αυγά
-
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
-
1 κ.σ. σησαμέλαιο
-
1 κ.σ. σπορέλαιο
-
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
-
150 γρ. mix τυριών
Για το σερβίρισμα: σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το σπορέλαιο. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν καλά τα αυγά.
-
Βάζουμε ½ κουτάλα της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο από το τυρί και ψήνουμε για 1 λεπτό.
-
Τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό και φροντίζουμε να αφήσουμε μια άκρη από την ομελέτα χωρίς να την τυλίξουμε.
-
Ρίχνουμε ½ κουτάλα της σούπας από το μείγμα και προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο και λίγο τυρί. Φροντίζουμε να ενωθεί η νέα ομελέτα με την άκρη της προηγούμενης ομελέτας. Ψήνουμε για 1 λεπτό και τυλίγουμε σε ρολό αφήνοντας ξανά μια άκρη.
-
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε με σχοινόπρασο.
Πηγή: Akispetretzikis.com