ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 25 παραστάσεις!

Δείτε εδώ συγκεντρωμένα τα έργα που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 25-31/1.

"Μικρά συζυγικά εγκλήματα"

Το δίδυμο Ναταλία Τσαλίκη και Άρη Λεμπεσόπουλου, που από την αρχή της σεζόν, υπό την καθοδήγηση του Σωτήρη Τσαφούλια, μας συντροφεύει με την ιστορία για μια γυναίκα που επανεφευρίσκει τη σχέση με τον άντρα της, ο οποίος αναρρώνει από αμνησία, δίνει τις τελευταίες του παραστάσεις έως τις 28/1 στο Άνεσις.

"I + U”

Το έργο της Λόρεν Γκάντερσον, που παρουσιάζεται στο θέατρο Άνεσις σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος του. Το δίδυμο του Kinnwhite Chris Elechi και της Αγγελικής Ξενία θα ερμηνεύουν μέχρι τις 30/1 δύο έφηβους που γνωρίζονται όταν ο πρώτος εισβάλλει στο δωμάτιο της δεύτερης για να κάνουν μαζί μια εργασία.

"αγωνία ιερή. στον αργαλειό της Εύας Palmer Σικελιανού”

Η ritual performance της ομάδας Θέατρο Πρόταση, που ρίχνει αυλαία στις 30/1, συνυφαίνει τα ιδεώδη πίσω από το έργο της queer Αμερικανίδας (που συνετέλεσε στη σύγχρονη αναβίωση του αρχαιοελληνικού δράματος) με μια κριτική στις αμφιλεγόμενες πλευρές της πορείας της. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Αβράμης, ενώ ερμηνεύει η Ελένη Νιωτάκη (H.ug).

"Ρέκβιεμ"

Αυλαία ρίχνει στις 28/1 η σκηνική σύνθεση που υπογράφει ο κορυφαίος θεατράνθρωπος Θεόδωρος Τερζόπουλος (από τον οποίο αναμένουμε το "Περιμένοντας τον Γκοντό" αλλά και τη θερινή "Ορέστεια"). Στο Άττις, η Σοφία Χιλλ και η Αγλαΐα Παππά πράττουν τις τελευταίες τελετουργικές καταβάσεις τους στον Άδη, σε ένα έργο που εστιάζει στις γυναικοκτονίες.

"Γέρμα"

Η σύγχρονη μεταφορά του έργου του Λόρκα από τον Σάιμον Στόουν, που είδαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Πόρτα), φτάνει στο τέλος της. Μέχρι τις 28/1, η Μαρία Κίτσου, έχοντας πλάι της ένα ικανό καστ, γίνεται μια μπλόγκερ που εσωτερικεύει την αδυναμία της να τεκνοποιήσει ως την καταστροφή της.

"Ο εραστής"

Ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Κλέλια Ανδριολάτου έχουν μόνο λίγα ακόμη ραντεβού στην κεντρική σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμου όπου σκηνοθέτουν και "παίζουν το παιχνίδι" του Χάρολντ Πίντερ. Ο αινιγματικός Βρετανός που έχει τιμηθεί με Νόμπελ γράφει μια ιστορία για ένα ζευγάρι, όπου εραστής και σύζυγος γίνονται ένα (έως 26/1).

"Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων"

Η γοητευτική παράσταση της Ζωής Χατζηαντωνίου που εμπνέεται από τη βασίλισσα Αμαλία, φτάνει στη λήξη της. Μέχρι και τις 28/1 μπορείτε να απολαύσετε τις ερμηνείες της Έμιλυς Κολιανδρή και της Ρίτας Λυτού σε ένα έργο βασισμένο στις προσωπικές επιστολές της γυναίκας που αγαπούσε τις ουασιγκτόνιες. (θέατρο της Οδού Κυκλάδων-"Λευτέρης Βογιατζής)

"Love and money”

Τελευταίες παραστάσεις είναι αυτές στις 29 και 30/1 για την παράσταση που έφεραν η σκηνοθέτρια Σοφία Μαραθάκη και οι Ατονάλ στο Υπόγειο του Τέχνης. Το τρομακτικά επίκαιρο έργο του Ντένις Κέλι "Love and money" μιλά για τις επιπτώσεις του σύγχρονου καπιταλισμού στην ανθρώπινη ψυχή, συνθέτει πολλαπλές ιστορίες. Ερμηνεύουν οι Κατερίνα Μαούτσου, Άρης Μπαλής, Νάνσυ Μπούκλη, Γιώργος Σύρμας, Σοφία Μαραθάκη.

"βάιζα"

Στην παράσταση με τον αρβανίτικο τίτλο συνδυάζονται τα έργα του Παντελή Μπουκάλα "Μηλιά μου αμίλητη" και "Ο Χριστός στα χιόνια" με έναν μύθο του βιβλίου "Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους". Κεντρική ηρωίδα, μια γυναίκα στη Μάνη του 19ου που θάφτηκε ζωντανή επειδή τη βρήκαν "χαλασμένη". Η σκηνοθεσία είναι της Χριστίνας Ματθαίου. (έως 28/1, ΠΛΥΦΑ)

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

Περισσότερα από

Life

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.